1. Home
  2. Bedrijfseconomie
  3. Beste studie

Bedrijfseconomie hbo

Nieuw-stickerOnder voorbehoud van accreditatie

Waarom kiezen voor Bedrijfseconomie bij Hogeschool Tio

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de hbo-opleiding Bedrijfseconomie? Omdat je je specialiseert in een vakgebied dat staat te springen om finance professionals zoals jij. En omdat Hogeschool Tio behoort tot de beste hogescholen van Nederland. 

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Bedrijfseconomie-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Specialisatie internationaal financieel management

Je leert de financiële wereld, zowel in Nederland als wereldwijd, door en door kennen. Zo kun je straks overal aan de slag.

Interessante projecten

Tijdens de Financeweek neem je de volledige financiële bedrijfsvoering van een grote speler onder de loep en ga je de strijd aan met medestudenten om een zo goed mogelijk financeconcept neer te zetten. Je vormt het management van een bedrijf tijdens de Managementgame en je leert zelf financiële analyses en rapportages op te stellen. In het derde jaar ga je op internationale studiereis.

Werkgelegenheid

Er is behoefte aan hoogopgeleide financials. In 2017 groeide het aantal vacatures met 3,5% (bron: Yacht en VRC, 2018). Deze vacatures zijn vaak moeilijk te vervullen, door het tekort aan financieel specialisten (bron: UWV). Ongeveer tweederde van de afgestudeerden vindt al binnen een maand een baan (bron: TKMST).

Hoog startsalaris

Het startsalaris voor een pas afgestudeerde student van deze opleiding ligt rond de € 2.420,- bruto per maand (Keuzegids Hbo 2019).

Leren door doen

Zo’n 60% van de opleiding Bedrijfseconomie staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.


Breed inzetbaar

Als bedrijfseconoom ben je breed opgeleid en kun je in veel verschillende functies aan de slag. Met jouw kennis op gebied van finance, ICT, informatievoorziening en analyses, ben je in staat om bij elk bedrijf de (financiële) processen optimaal in te richten.

Internationaal

Je volgt meerdere studieonderdelen in het buitenland. Zo kun je stage lopen in het buitenland en een periode aan een internationale partneruniversiteit van Tio studeren. In het derde jaar ga je op internationale studiereis.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. De slagingspercentages liggen bij Tio met ruim 70% hoog.

Hbo Bedrijfseconomie @ Hogeschool Tio

Hbo Bedrijfseconomie @ Hogeschool Tio

Specialisatie ondernemerschap

De huidige economie en alle online mogelijkheden bieden volop kansen om je eigen onderneming op te starten. Je leert bij de opleiding Bedrijfseconomie alles wat je nodig hebt om je eigen bedrijf tot een succes te maken. Mét begeleiding van ervaren docenten!

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 24 tot 26 contacturen per week, met uitzondering van het laatste jaar, waarin je afstudeert. Dankzij de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten en stages krijg je uitstekende begeleiding.

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties. Je studie sluit dus altijd aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde over het studiejaar 2018-2019 was – over heel Tio gemeten – 11 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen en je Associate degreediploma in twee jaar.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Keuzevrijheid

Je kunt 42% van de inhoud van je opleiding zelf bepalen: je stageplek, je rol bij projecten, de minor die bij je past en je afstudeerthema.