U bevindt zich hier

 
Organisatie en kwaliteit

Organisatie en kwaliteit

Tio heeft een uitstekende naam en staat al ruim 45 jaar hoog aangeschreven vanwege de kwaliteit van het onderwijs. Binnen Tio wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit en kwaliteitsverbetering, door o.a. frequente overleggen met de werkveldadviescommissie, college van advies en studenten. De aandacht die Tio besteedt aan kwaliteit resulteert in tevreden klanten.

Directeur-Eigenaar

Dhr. ir. M.W. Duthler


Werkveldadvies-
commissie

Ten aanzien van de opzet van de opleidingen laat Tio zich adviseren door een commissie met deskundigen uit het bedrijfsleven:


Dhr. J. Abraham 

Directeur Research & Advise, Thuiswinkel.org

Mevr. E. Boers 

General Manager, Carlton Ambassador Hotel

Dhr. P. Boogert

General Manager, Lloyd Hotel

Dhr. S. Bosman

CEO, Certimark

Dhr. K. Deelstra

Directeur & Search consultant, InternetEffect

Dhr. R. Dingemans

Head Consulting, SAP Nederland BV

Dhr. R. Dresia

Manager Cabin Crew Training, TUI Nederland

Dhr. mr. J. van Duijvenbode

Manager Tax Management, Deloitte

Dhr. M Groot

Directeur, 8DAW

Dhr. B. van der Heijden

Manager Organiser Services, Amsterdam RAI

Mevr. E. Janssen

Managing Director, Culture Inc.

Dhr. E. de Jong

Adviseur Raad van Bestuur, USG Holding BV

Mevr. B. Knottnerus

Training and Development Specialist, Menzies Aviation

Dhr. drs. ing. J. Koppers

Supply Chain Director, Lucas Bols BV

Dhr. L. Kruitwagen

Directeur, Genootschap voor Eventmanagers

Dhr. T. Landen

Marketing Manager, EMEA Revinate BV

Dhr. B. van der Linden

Directeur, Any Lamp BV

Dhr. W. Mulder 

CEO/Directievoorzitter, Rabobank Haarlem e.o.

Dhr. E. Nijman 

E-commerce & ICT Director, D-rt Groep

Mevr. W. van Norel

HR Manager, InterContinental Amstel Amsterdam

Mevr. M. van Oerle 

Unit Coach Dienst Cabine, Transavia

Dhr. F. Oostdam 

Directeur, ANVR

Mevr. B. van Osch

Senior Manager Camping Jobs & Training Centre, Vacansoleil Camping Holidays

Mevr. A. Wijnjeterp

Trainer, Carlson Wagonlit Travel


College van advies

Tio laat zich op bestuurlijk niveau adviseren door een college van advies:


Dhr. mr. O. van den Brink

Oud-directeur, Transavia

Dhr. J.G. ter Haar

Oud-directeur, Oad Groep

Dhr. R. Payer

Cluster General Manager, Waldorf Astoria & Hilton Amsterdam


LECTORAAT

De lectoraten helpen Tio-studenten om zich te specialiseren in hun vakgebieden. De lectoren zorgen vanuit hun kennis voor ontwikkeling en actualisering van het onderwijs.


KLANTTEVREDENHEID

De aandacht die Tio besteedt aan kwaliteit resulteert in tevreden klanten. Tio scoort daarom goed in externe enquêtes, zoals de Nationale Studenten Enquête. Ook vullen studenten tijdens de opleiding meerdere enquêtes in. Aan de hand van deze enquêtes kan de kwaliteit gemeten worden, maar – belangrijker nog – wordt ook duidelijk wat er nog verder kan worden verbeterd. Daarnaast heeft Tio zeer frequent formeel en informeel overleg met studenten. Jaarlijks zijn er twee studenten-vertegenwoordigersoverleggen per vestiging en twee bijeenkomsten van de opleidingscommissie. Tevens vindt er geregeld overleg plaats tussen studenten, studiecoaches, studentenvertegenwoordigers en de staf op de vestiging.


ACCREDITATIE & ERKENNING

De hbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn recent geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De NVAO is als onafhankelijke, binationale accreditatieorganisatie bij verdrag opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid om een deskundig en objectief oordeel te geven over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. De taken en werkwijze van de NVAO zijn in wetgeving vastgelegd. Haar hoofdtaken zijn het beoordelen en het borgen van het niveau en de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen en het bevorderen van de kwaliteitscultuur binnen het hoger onderwijs.

De mbo-opleidingen van Tio zijn door de Onderwijsinspectie erkend in het kader van de Wet Educatie Beroepsonderwijs. De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio in haar beoordeling op alle onderdelen de hoogst haalbare scores gegeven, de eindbeoordeling is dan ook goed.


KWALITEITSZORG

Hogeschool Tio voert het NEN-EN ISO 9001:2008 kwaliteitscertificaat. Dat het onderwijs en de organisatie op Hogeschool Tio van topkwaliteit zijn, is hierbij nogmaals bevestigd. Het ISO kwaliteitscertificaat is voor drie jaar verlengd, dus tot en met 2017.
Lees hier meer over de laatste rapportages. De onderwijs- en examenregeling van Hogeschool Tio is op de open dagen in te zien.


SAMENWERKING

Hogeschool Tio is lid van de vereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Daarnaast is Hogeschool Tio lid van de branche- en netwerkorganisaties INCH, HotelloTOP, Genootschap voor Eventmanagers, IDEA, Eventbranche, ANVR en Thuiswinkel. org.NRTO-keurmerk

Erkenning voor kwaliteit en professionaliteit

NRTO-keurmerkSinds eind augustus 2016 mag Hogeschool Tio als een van de eersten het nieuwe NRTO-keurmerk voeren. Het NRTO-keurmerk is in de onderwijswereld een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een onderwijsinstelling. Het nieuwe keurmerk geeft aan dat Hogeschool Tio transparant is over producten en diensten, adequate dienstverlening biedt, een professionele omgang met klanten kent, deskundig personeel heeft en de klanttevredenheid meet.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of je aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders.