1. Home
  2. Commercieel Business Management
  3. Beste studie

Commercieel Business Management mbo

Mbo topopleiding 2017Crebocode 25132

Waarom kiezen voor Commercieel Business Management?

Waarom kiezen voor Tio en de opleiding Commercieel Business Management ? Omdat de businesswereld staat te springen om goed opgeleide jonge mensen zoals jij. En omdat deze mbo-opleiding voor het derde jaar op rij is uitgeroepen tot Topopleiding binnen het segment mbo businessopleidingen (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke mbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen. 

Topopleiding mbo business

Ook Tio’s mbo businessopleiding Commercieel Business Management (CBM) scoort goed in de Keuzegids Mbo en krijgt het predicaat ‘topopleiding’.
Mbo businessstudent Kevin Naarendorp: “CBM past goed bij mij en ik vind de vakken ook erg leuk. De vakken van Tio sluiten goed aan op de praktijk. Het vak Sales- en accountmanagement vind ik het leukst. Je leert met verschillende soorten klanten omgaan en leert speciale verkooptactieken”.De Keuzegids Mbo schreef eerder: “Eén school steekt met kop en schouders boven de rest uit, en dat is het particuliere instituut Tio. Op bijna alle punten zijn de leerlingen laaiend enthousiast, maar ze zijn vooral blij met de begeleiding die ze krijgen en de organisatie van de school. Het enige punt van kritiek is de begeleiding bij stages.”

Bron: Keuzegids Mbo

Breed inzetbaar

Dankzij de brede opzet van de mbo4-opleiding Commercieel Business Management kun je vrijwel overal aan de slag, van mkb tot multinationals. Ook voor een bedrijfsovername of het opzetten van je eigen onderneming is Commercieel Business Management de juiste basis.

Mbo4 in 1 of 2 jaar

Je kunt je mbo4-diploma van de opleiding Commercieel Business Management na vmbo al in 2 jaar halen. En na mbo of havo kun je je mbo4-diploma in zelfs één jaar op zak hebben.

Internationaal

Om internationaal zaken te kunnen doen, heb je buitenlandervaring nodig. Veel studenten lopen daarom stage in het buitenland en tijdens de internationale studiereis krijg je gastcolleges en rondleidingen. Je leert met andere culturen om te gaan tijdens het keuzedeel Interculturele communicatie.

Docenten uit de praktijk

Door hun praktijkervaring hebben de docenten van Tio veel enthousiasme voor business. Hun ervaring brengen ze graag op je over.

Veel studiebegeleiding

De studiecoaches en docenten begeleiden jou optimaal. Naast ondersteuning tijdens de vele lesuren kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding. Ook bij projecten staan de docenten voor je klaar.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 18 studenten en vaardigheidstrainingen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Commercieel Business Management over het studiejaar 2015-2016 was – over heel Tio gemeten – 10 studenten per les.

Goed bereikbaar

De vijf vestigingen van Tio liggen op toplocaties: in of dichtbij het centrum en op loopafstand van het station. 

Op internationale studiereis bij de E-commerce opleiding van Tio

Leren door doen bij Tio

Leren door doen

Zo’n 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leuke projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Bij CBM leer je zaken doen in real life. Je krijgt gastcolleges van managers uit het bedrijfsleven, volgt masterclasses, krijgt rondleidingen bij diverse bedrijven en vakbeurzen in binnen- en buitenland en gaat zelf aan de slag met een commercieel plan.

Veel contacturen

Bij de opleiding Commercieel Business Management heb je gemiddeld zo’n 30 tot 33 contacturen per week in het eerste jaar en 26 tot 29 in het tweede jaar.

Hbo in 3 jaar na mbo

Na mbo Commercieel Business Management kun je kiezen voor één van de versnelde hbo-opleidingen van Tio. Zo kun je na vmbo in slechts vijf jaar je mbo4- en hbo-diploma halen.

Actueel studieprogramma

Tio werkt veel samen met het bedrijfsleven. Trends en ontwikkelingen in de branche vind je daardoor terug in de vakken, waardoor de studieprogramma’s actueel zijn.

Kleine, sfeervolle vestigingen

Tio is een landelijke organisatie met kleine vestigingen. De docenten en staf zijn gemakkelijk te benaderen, iedereen kent elkaar en er hangt een goede sfeer. Bij Tio ben je geen nummer. De docenten en studenten kennen je bij naam. 

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald. 

Gemotiveerde studenten

Studenten en hun ouders maken een bewuste keuze voor Tio. Een groot deel van de studenten betaalt de studie deels of helemaal zelf. Zo’n 70% van de Tio-studenten volgt een hbo-studie. De cultuur is volwassen en je hebt veel gemotiveerde mensen om je heen.

Persoonlijk

Bij Tio ben je geen nummer. De docenten en medestudenten kennen je bij naam.

.

Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies