1. Home
  2. Commercieel Business Management
  3. Beste studie

Commercieel Business Management mbo

Mbo topopleiding 8 jaarBOL - crebocode 25132

Waarom kiezen voor Commercieel Business Management?

Waarom kiezen voor Tio en de opleiding Commercieel Business Management ? Omdat de businesswereld staat te springen om goed opgeleide jonge mensen zoals jij. En omdat deze mbo-opleiding voor het achtste jaar op rij is uitgeroepen tot Topopleiding binnen het segment mbo businessopleidingen (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke mbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen. 

Topopleiding mbo business

Topleiding mbo business bij Hogeschool TioTio’s mbo-businessopleiding Commercieel Business Management is door de Keuzegids Mbo voor het 8e jaar op rij uitgeroepen tot een van de beste mbo-opleidingen in haar vakgebied en krijgt het predicaat ‘topopleiding’.
Mbo-businessstudent Kevin Naarendorp vertelt over de opleiding: “Commercieel Business Management past goed bij mij en ik vind de vakken ook erg leuk. De vakken van Tio sluiten goed aan op de praktijk. Het vak Sales- en accountmanagement vind ik het leukst. Je leert met verschillende soorten klanten omgaan en leert speciale verkooptactieken”.

De Keuzegids Mbo schreef eerder al over Tio “Eén school steekt met kop en schouders boven de rest uit, en dat is het particuliere instituut Tio. Op bijna alle punten zijn de leerlingen laaiend enthousiast, maar ze zijn vooral blij met de begeleiding die ze krijgen en de organisatie van de school.”

Specialisatie Sales

Als je deze opleiding afrondt, ben je een ware salesspecialist: verkopen, salestechnieken, koopgedrag en relatiebeheer. Om dat te bewijzen krijg je bij je diploma het salescertificaat SMA-A Sales Practitioner. De opleiding Commercieel Business Management is door de Sales Management Association (SMA) geaccrediteerd.

Breed inzetbaar

Dankzij de brede opzet van de mbo4-opleiding Commercieel Business Management kun je vrijwel overal aan de slag, van mkb tot multinationals. Ook voor een bedrijfsovername of het opzetten van je eigen onderneming is Commercieel Business Management de juiste basis.

Mbo4 in 1 of 2 jaar

Je kunt je mbo4-diploma van de opleiding Commercieel Business Management na vmbo al in 2 jaar halen. En na mbo of havo kun je je mbo4-diploma zelfs in 1 jaar op zak hebben.

Internationaal

Om internationaal zaken te kunnen doen, heb je buitenlandervaring nodig. Veel studenten lopen daarom stage in het buitenland. Je leert met andere culturen om te gaan tijdens het keuzedeel Interculturele communicatie.

Veel studiebegeleiding

De studiecoaches en docenten begeleiden jou optimaal. Je hebt gemiddeld zo'n 27 tot 29 contacturen per week in het eerste jaar en 23 tot 25 in het tweede jaar. Naast ondersteuning tijdens deze lesuren, kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding. Ook bij projecten en stages staan de docenten voor je klaar.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en vaardigheidstrainingen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Commercieel Business Management over het afgelopen studiejaar was – over heel Tio gemeten – 10 studenten per les. De docenten en medestudenten kennen je dus bij naam. Je bent bij Tio geen nummer. 

Interessante projecten

In het eerste jaar doe je internationale ervaring op tijdens het Outdoorproject, dat in teken staat van teambuilding. In de Salesweek ga je actief aan de slag met het voeren van salesgesprekken en vormt met medestudenten het management van een bedrijf in de managementgame. Tijdens bedrijfsbezoeken kun je een netwerk van internationale contacten opbouwen. Kies je Mini-onderneming als keuzedeel? Dan zet je met medestudenten een bedrijf op. 

Stage in de modebranche

Op stage in Barcelona

Leren door doen

Zo’n 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leerzame projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Bij Commercieel Business Management leer je écht zakendoen. Je krijgt gastcolleges van managers uit het bedrijfsleven, krijgt rondleidingen bij diverse bedrijven en vakbeurzen en gaat zelf aan de slag met een sales- en accountplan.

Hbo in 3 jaar na mbo

Na mbo Commercieel Business Management kun je kiezen voor één van de versnelde hbo-opleidingen van Tio. Zo kun je na vmbo in slechts 5 jaar je mbo4- en hbo-diploma halen. 44% van Tio's mbo-studenten stroomt door naar hbo. 

Lesgarantie

Lessen die uitvallen, worden gegarandeerd ingehaald. 

Uitstekende werkgelegenheid

Alleen al in Nederland is internationale handel verantwoordelijk voor meer dan 34% van het bruto binnenlands product. Dit leidt tot veel banen en kansen voor goed opgeleide jonge mensen. 

Keuzevrijheid

Tijdens de opleiding kun je allerlei keuzes maken: waar je stage gaat lopen, wat je rol wordt bij projecten en welk keuzedeel je kiest ter verdieping of verbreding van je studie. 

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties zoals Sales Management Association, zodat het studieprogramma aansluit bij de laatste ontwikkelingen. 

Hoogwaardig diploma

Tio heeft de kwaliteit en het eindniveau goed geborgd, zodat je er zeker van kunt zijn dat je straks een waardevol diploma hebt. 

Associate degree in 2 jaar na mbo

Na Commercieel Business Management kun je ook kiezen voor één van de Associate degree-opleidingen van Tio. Je kunt je Associate degree in slechts 2 jaar behalen.   

Tweetalig

Je kunt Commercieel Business Management ook tweetalig volgen, waarbij verschillende vakken in het Engels gegeven worden. Een voordeel als je internationaal zaken gaat doen. 

Deze Tio-opleiding scoort een 4,3 uit 5 op basis van 8 beoordelingen.