1. Home
  2. Commerciële Economie en Ondernemerschap
  3. Beste studie

Commerciële Economie en Ondernemerschap hbo

2 jaarCROHO-nummer 30119

Waarom kiezen voor Commerciële Economie en Ondernemerschap?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap? Omdat je je specialiseert in een vakgebied dat staat te springen om (online-)marketingspecialisten zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor de tweede keer is uitgeroepen tot beste hbo-opleiding Commerciële Economie van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Commerciële Economie-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste hbo-opleiding Commerciële Economie

Keuzegids Topopleiding 2018De opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap (voorheen E-commerce Marketing Sales) is voor het tweede jaar op rij benoemd tot de beste hbo-opleiding Commerciële Economie: “De studenten van de verschillende vestigingen van het particuliere Tio zijn over het algemeen laaiend enthousiast op alle onderdelen”, schrijft de Keuzegids. Tio's Commerciële Economie-opleiding is de eerste marketingopleiding in Nederland met een sterke nadruk op e-commerce. 
Studiejaar 2016-2017 is deze opleiding voor het eerst beoordeeld door de Keuzegids en werd de opleiding direct benoemd tot de beste hbo-opleiding Commerciële Economie. 

Student Reinier: “Ik heb vooral voor Tio gekozen, omdat er veel persoonlijke aandacht is en het een professionele school is.”

Studente Janice Drok: “Je kunt met deze opleiding veel kanten op en er echt helemaal je eigen draai aan geven. Daarnaast biedt Tio leuke stageplaatsen aan.”

Bron: Keuzegids Hbo

Specialisatie e-commerce

Het aantal online verkopen blijft stijgen. Afgelopen jaar met maar liefst 17%. Het bedrijfsleven staat daarom te springen om jongeren met kennis van e-commerce. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Werkgelegenheid

Dankzij de toename van het aantal online verkopen ontstaan er duizenden nieuwe banen bij webwinkels, blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

Internationaal

De opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap biedt veel mogelijkheden om internationaal ervaring op te doen. Zo volgen alle studenten meerdere studieonderdelen in het buitenland. Je bezoekt buitenlandse partneruniversiteiten tijdens de internationale studiereis en je kunt een periode aan een internationale partneruniversiteit van Tio studeren.

Interessante projecten

Tijdens de opleiding maak je onder meer je eigen webshop, zet je een merk in de markt tijdens het project Branding, is er een E-commerce week en Businessweek en ontdek je andere culturen tijdens de internationale studiereis.

E-commerce studenten op studiereis in Berlijn

Breed inzetbaar

Behoefte aan mensen met kennis van e-commerce, marketing en sales is er in bijna elke bedrijfstak. Na Commerciële Economie en Ondernemerschap ben je daarom breed inzetbaar in veel verschillende functies en vakgebieden.

Leren door doen

Zo'n 60% van de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

Hoogwaardig diploma

Tio heeft de kwaliteit en het eindniveau uitstekend geborgd, zodat je er zeker van kunt zijn dat je straks een waardevol diploma hebt. Tio-studenten staan daarnaast bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

E-Academy-certificaat

Tio is e-academy certifiedTio is in het bezit van het e-Academy-certificaat van Thuiswinkel.org en is beoordeeld met een 'excellent'. E-academy schrijft in haar rapport: "De opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap (CEO) van Hogeschool Tio voldoet uitstekend aan de eindcompetenties e-Commerce B van Thuiswinkel e-Academy en is hiermee excellent gecertificeerd. In het rapport van vorig jaar werd het project Digital Student Company als zeer waardevol genoemd. Deze keer wil de commissie de nadruk leggen op het feit dat nagenoeg alle facetten van het e-commerce domein de revue passeren."

Hogeschool Tio was daarmee één van de eerst gecertificeerde hogescholen in Nederland op het gebied van E-commerce. E-Academy voorziet samen met onderwijsinstellingen in studenten die de arbeidsmarkt met actuele e-commercekennis en relevante skills betreden.

Specialisatie sales

Sales is één van de pijlers van de opleiding. Hoe verkoop je je product, welke salestechniek pas je toe, welke factoren zijn van invloed op het koopgedrag en hoe onderhoud je een goede relatie met je klanten?

Creatief

Tijdens de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap wordt je creativiteit gestimuleerd. Je leert ‘out of the box’ te denken en je eigen draai te geven aan (online) marketingcampagnes, productlanceringen en grafische vormgeving.

Hoog startsalaris

Wat ga je verdienen na je opleiding? Het startsalaris voor een pas afgestudeerde Commerciële Economie-student ligt rond de € 2.200,- bruto per maand (Keuzegids Hbo 2018).

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 25 tot 27 contacturen per week, met uitzondering van het laatste studiejaar, waarin je afstudeert. Lessen die uitvallen, worden gegarandeerd ingehaald. Door de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Je kunt kiezen voor studiecoaching en ook bij projecten krijg je uitstekende begeleiding.

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheorganisaties Thuiswinkel.org en Sales Management Association, zodat het studieprogramma in lijn is met de laatste trends. Tio is de enige hogeschool met een lectoraat e-commerce. De lector helpt de studenten om zich te specialiseren in het vakgebied e-commerce.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Commerciële Economie en Ondernemerschap over het studiejaar 2017-2018 was – over alle vestigingen gemeten – 10 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen. Hiervoor moet je uiteraard veel tijd en energie in je studie steken. Ook in de zomer, want dan loop je stage.