1. Home
  2. Commerciële Economie en Ondernemerschap
  3. Beste studie

Commerciële Economie en Ondernemerschap hbo

6 jaarCROHO-nummer 30119

Waarom kiezen voor Commerciële Economie en Ondernemerschap?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap? Omdat je je specialiseert in een vakgebied dat staat te springen om (online-)marketingspecialisten zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor de vijde keer is uitgeroepen tot beste hbo-opleiding Commerciële Economie van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Commerciële Economie-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste hbo-opleiding Commerciële Economie

Uitgeroepen tot beste Commerciële Economie opleiding door de Keuzegids HboVoor de vijfde keer is Tio’s Commerciële Economie-opleiding benoemd tot de beste in haar vakgebied. 
De Keuzegids schrijft:

  • “Bij Tio zijn veel studenten razend enthousiast over hun opleiding.”
  • “De studenten van de verschillende vestigingen van het particuliere Tio zijn over het algemeen laaiend enthousiast op alle onderdelen.”
    Studiejaar 2016-2017 is deze opleiding voor het eerst beoordeeld door de Keuzegids en werd de opleiding direct benoemd tot de beste hbo-opleiding Commerciële Economie. 

Student Stan: “Deze studie ben ik nergens anders tegengekomen, hij is uniek in zijn soort! Hij sprak me meteen aan, omdat het een moderne hbo-opleiding is met een goed toekomstperspectief.”  

Student Reinier: “Ik heb vooral voor Tio gekozen, omdat er veel persoonlijke aandacht is en het een professionele school is.”

Studente Janice Drok: “Je kunt met deze opleiding veel kanten op en er echt helemaal je eigen draai aan geven. Daarnaast biedt Tio leuke stageplaatsen aan.”

Bron: Keuzegids Hbo

E-commerce

Het bedrijfsleven staat te springen om jongeren met kennis van e-commerce. E-commerce is dan ook een belangrijk onderdeel van de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap.

Specialisatie ondernemerschap

De Nederlandse economie biedt veel kansen voor startende ondernemingen. Door verschillende projecten en vakken leer je je eigen bedrijf op te starten en tot een succes te maken.

Werkgelegenheid

Dankzij de toename van het aantal online verkopen ontstaan er duizenden nieuwe banen (bron: Thuiswinkel.org) en is er behoefte aan jonge mensen met kennis van e-commerce.

Internationaal

Je volgt meerdere studieonderdelen in het buitenland. Zo ga je op internationale studiereis, kun je stage lopen in het buitenland en een periode aan een internationale partneruniversiteit van Tio studeren.

Interessante projecten

Tijdens de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap maak je onder meer je eigen webshop, zet een merk in de markt en er is een E-commerceweek en Salesweek. Ook vorm je met medestudenten het management van een bedrijf tijdens de Managementgame en ontdek je andere culturen tijdens de internationale studiereis.

E-commerce studenten op studiereis in Berlijn

Breed inzetbaar

Behoefte aan mensen met kennis van marketing, sales en e-commerce is er in bijna elke bedrijfstak. Na Commerciële Economie en Ondernemerschap ben je daarom breed inzetbaar in veel verschillende functies en vakgebieden.

Leren door doen

Zo'n 60% van de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.


Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Tio-studenten staan daarnaast bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

E-Academy-certificaat

Tio is e-academy certifiedTio is in het bezit van het e-Academy-certificaat van Thuiswinkel.org en is beoordeeld met een 'excellent'. E-academy schrijft in haar rapport: "De opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap (CEO) van Hogeschool Tio voldoet uitstekend aan de eindcompetenties e-Commerce B van Thuiswinkel e-Academy en is hiermee excellent gecertificeerd. In het rapport van vorig jaar werd het project Digital Student Company als zeer waardevol genoemd. Deze keer wil de commissie de nadruk leggen op het feit dat nagenoeg alle facetten van het e-commerce domein de revue passeren."

Hogeschool Tio was daarmee één van de eerst gecertificeerde hogescholen in Nederland op het gebied van E-commerce. E-Academy voorziet samen met onderwijsinstellingen in studenten die de arbeidsmarkt met actuele e-commercekennis en relevante skills betreden.

Specialisatie sales

Sales is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Hoe verkoop je je product, welke salestechniek pas je toe, welke factoren zijn van invloed op het koopgedrag en hoe onderhoud je een goede relatie met je klanten?
Na afronding van de opleiding krijg je het SMA-certificaat 'Senior Sales Professional'.

Creatief

Tijdens de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap wordt je creativiteit gestimuleerd. Je leert ‘out of the box’ te denken en je eigen draai te geven aan (online) marketingcampagnes, productlanceringen en grafische vormgeving.

Hoog startsalaris

Wat ga je verdienen na je opleiding? Het startsalaris voor een pas afgestudeerde Commerciële Economie-student ligt rond de € 2.544,- bruto per maand (Keuzegids Hbo 2022).

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 25 tot 27 contacturen per week, met uitzondering van het laatste studiejaar, waarin je afstudeert. Dankzij de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten en stages krijg je uitstekende begeleiding.

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheorganisaties zoals Thuiswinkel.org, Ecommerce Foundation en Sales Management Association, zodat het studieprogramma in lijn is met de laatste trends. Het lectoraat e-commerce helpt studenten om zich te specialiseren in het vakgebied e-commerce.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Commerciële Economie en Ondernemerschap over het studiejaar 2018-2019 was – over heel Tio gemeten – 11 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen en je Associate degreediploma in twee jaar.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt Commerciële Economie en Ondernemerschap ook in het Engels volgen in Amsterdam of in Utrecht.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,5 uit 5 op basis van 11 beoordelingen.