1. Home
 2. Communicatie - Specialisatie Organisatiepsychologie

Communicatie - Specialisatie Organisatiepsychologie Hbo Bachelor

Communicatie - Specialisatie Organisatiepsychologie

Kom studeren bij de beste hogeschool van NederlandWaarom doen mensen wat ze doen, en waarom maken ze bepaalde keuzes? Wanneer je begrijpt hoe mensen werken, snap je hoe organisaties werken. Kennis van psychologie is ook in de communicatiebranche een groot voordeel. Kies daarom voor de hbo-opleiding Communicatie met specialisatie Organisatiepsychologie!
Ga bijvoorbeeld aan de slag als corporate communicatiecoördinator, communicatieadviseur of contentmanager. Of start je eigen onderneming! 

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Communicatie met specialisatie Organisatiepsychologie leidt je op tot communicatiespecialist met gevoel voor psychologie. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! Ben jij:

 • Communicatief sterk?

  Kun jij helder communiceren, stel je de juiste vragen om tot de kern te komen en kun je ingewikkelde zaken simpel uitleggen aan je doelgroep? Die eigenschappen kun je goed gebruiken als communicatie-expert!

 • Overtuigend?

  Sta jij stevig in je schoenen, en weet je welke methodes je kunt gebruiken om mensen te beïnvloeden? Tijdens de hbo-opleiding Communicatie leer je hier alles over, zodat je met jouw communicatie succesvol je doelgroep overtuigt.

 • Goed met tekst?

  Heb jij een vlotte pen, en vind je het leuk om pakkende teksten te schrijven? Na deze opleiding weet je hoe een goede tekst eruitziet, en schrijf je met gemak een persbericht, webtekst of posts voor social media.

 • Creatief?

  Bedenk jij graag gave concepten? En wil je bouwen aan een sterk merk? Inspirerende masterclasses geven jou een insight in de wereld van campaigning en merkactivatie. Jij weet hoe je creatief moet denken en leert hoe je in no-time een catchy campagne kan opzetten. 

 • Nieuwsgierig?

  Weet jij de juiste vragen te stellen en wil je het naadje van de kous weten? Met modules als Public relations & public affairs, Trends & technologieën en Creative thinking weet jij hoe je jouw nieuwsgierigheid vorm kan geven en duidelijk op papier kan zetten. 

 • Gek op media?

  Duik jij graag in de wereld van de media, en weet jij je weg online goed te vinden? Tijdens deze hbo-opleiding leer je welke media je kunt inzetten voor welk doel, hoe je de pers naar je hand zet en hoe je de reputatie van je merk in de media kunt meten. Én beïnvloeden.

 • De verbindende factor?

  Is taal echt jouw ding en wil jij mensen bereiken en verbinden? Top! Want met jouw taal weet je de juiste doelgroep aan te spreken. Heel belangrijk in het vakgebied van communicatie, media en branding. Geschreven, gesproken, ondertiteld, vertaald: taal bereikt én verbindt. 

 • Ondernemend?

  Zie jij jezelf al een eigen communicatiebureau starten, of aan de slag gaan als freelancer? Tio leert je alle kneepjes van het ondernemersvak, zodat jij na je opleiding weet hoe bedrijven werken en aan de slag kunt met je eigen onderneming.

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Hbo Communicatie in 2 minuten

Organisatiepsychologie

Waarom doen mensen wat ze doen, en waarom maken ze bepaalde keuzes? Ons brein is waar het begint: emoties, voorkeuren en meningen. Met de specialisatie Organisatiepsychologie ontwikkel je tijdens je studie basiskennis over gedrag, samenwerken en manieren van denken binnen een organisatie. Het begrijpen van menselijk gedrag en daar goed op inspelen is erg belangrijk binnen organisaties.

Met kennis van organisatiepsychologie draag je bij aan het creëren van een gezonde werkcultuur, het verbeteren van interne communicatie, het optimaliseren van leiderschapsstrategieën en het begrijpen van klantgedrag. Wanneer je begrijpt hoe mensen werken, snap je hoe organisaties werken. Onmisbaar voor succes dus!

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Communicatie ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Communicatie met specialisatie Organisatiepsychologie?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Organisatiepsychologie en leert mensen en organisaties begrijpen én positief en effectief te beïnvloeden middels communicatie.
 4. De communicatiesector blijft groeien. Digitalisering en de veranderende wereld bieden genoeg uitdaging voor jou als communicatieprofessional.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Door Tio's samenwerking met o.a. Logeion, Ecommerce Foundation en MWG sluit het studieprogramma naadloos aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Communicatie en specialisatie in Organisatiepsychologie. Jouw inzicht kan een waardevolle rol spelen bij positief en effectief contact tussen mensen binnen organisaties en tussen organisaties en hun klanten. Met jouw kennis en vaardigheden op het gebied van organisatiepsychologie ga je de uitdagingen van de communicatie- en marketingwereld met vertrouwen tegemoet en leg je de basis voor een veelbelovende carrière. Bekijk hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief


Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Deze hbo-bacheloropleiding Communicatie (CROHO-nummer 34405) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). Kies je de specialisatie Organisatiepsychologie, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het LOCO Landelijk Profiel (het Landelijk Overleg Communicatie Opleidingen). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.