1. Home
  2. E-commerce Marketing Sales
  3. Beste studie

E-commerce Marketing Sales hbo

Hbo topopleiding 2017CROHO-nummer 30119

Waarom kiezen voor E-commerce Marketing Sales?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding E-commerce Marketing Sales? Omdat je je specialiseert in een vakgebied dat staat te springen om online-marketingspecialisten zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding meteen de eerste keer is uitgeroepen tot beste hbo-opleiding Commerciële Economie van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Commerciële Economie-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste hbo-opleiding Commerciële Economie

DKeuzegids topopleiding 2017e nieuwe hbo-opleiding E-commerce Marketing Sales (EMS) is voor het eerst beoordeeld door de Keuzegids en is met 86 punten direct benoemd tot de beste hbo-opleiding Commerciële Economie: “E-commerce Marketing Sales van het particuliere Tio heeft juichende studenten. Zij zijn met name blij met het stimulerende lesprogramma en de communicatie.” EMS is de eerste marketingopleiding in Nederland met een sterke nadruk op e-commerce.

Studente Janice Drok over EMS: “Je kunt met deze opleiding veel kanten op en er echt helemaal je eigen draai aan geven. Daarnaast biedt Tio leuke stageplaatsen aan.”

Specialisatie e-commerce

Het aantal online verkopen blijft stijgen. Afgelopen jaar met maar liefst 17%. Het bedrijfsleven staat daarom te springen om jongeren met kennis van e-commerce. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Werkgelegenheid

Dankzij de toename van het aantal online verkopen ontstaan er duizenden nieuwe banen bij webwinkels, blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

Internationaal

De opleiding E-commerce Marketing Sales biedt veel mogelijkheden om internationaal ervaring op te doen. Zo krijg je les van internationale gastdocenten en bezoek je buitenlandse partneruniversiteiten tijdens de twee internationale studiereizen. Je kunt ook één of, als je het vierjarige traject volgt, twee semesters aan de internationale partneruniversiteiten van Tio studeren.

Gave projecten

Tijdens de opleiding E-commerce Marketing Sales doe je verschillende projecten. Leerzaam en leuk! Zo maak je je eigen webshop, zet je een merk in de markt tijdens het project Branding, is er een E-commerceweek in samenwerking met Thuiswinkel.org en ontdek je andere culturen tijdens de internationale week.


E-commerce studenten op studiereis in Berlijn

Breed inzetbaar

Behoefte aan mensen met kennis van e-commerce, marketing en sales is er in bijna elke bedrijfstak. Na E-commerce Marketing Sales ben je daarom breed inzetbaar in veel verschillende functies en vakgebieden.

Leren door doen

Bijna 60% van de opleiding E-commerce Marketing Sales staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.


Hoogwaardig diploma

Tio heeft de kwaliteit en het eindniveau goed geborgd, zodat je er zeker van kunt zijn dat je straks een waardevol diploma hebt. Tio-studenten staan daarnaast bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.E-Academy-certificaat

Tio is e-academy certifiedTio is in het bezit van het e-Academy-certificaat van Thuiswinkel.org. Hogeschool Tio was daarmee één van de eerst gecertificeerde hogescholen in Nederland op het gebied van E-commerce.
E-Academy voorziet samen met onderwijsinstellingen in studenten die de arbeidsmarkt met actuele e-commercekennis en relevante skills betreden. Tio’s opleiding E-commerce Marketing Sales voldoet daar volledig aan en mocht daarom het eerste Thuiswinkel.org-certificaat in ontvangst nemen.

Specialisatie sales

Sales is één van de pijlers van de opleiding. Hoe verkoop je je product, welke salestechniek pas je toe, welke factoren zijn van invloed op het koopgedrag en hoe onderhoud je een goede relatie met je klanten?

Creatief

Tijdens de opleiding E-commerce Marketing Sales wordt je creativiteit gestimuleerd. Je leert ‘out of the box’ te denken en je eigen draai te geven aan (online) marketingcampagnes, productlanceringen en grafische vormgeving.

Hoog startsalaris

Wat ga je verdienen na je opleiding? Het startsalaris voor een pas afgestudeerde Commerciële Economie-student ligt rond de € 2.110,- bruto per maand (Keuzegids Hbo 2017).

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 26 tot 29 contacturen per week, met uitzondering van het laatste studiejaar, waarin je afstudeert. Door de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten krijg je een uitstekende begeleiding, de uren hiervoor vind je eveneens terug op je rooster. Daarnaast kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding.

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheorganisatie Thuiswinkel.org om ervoor te zorgen dat het studieprogramma in lijn is met de laatste trends en ontwikkelingen.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 18 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor EMS over het studiejaar 2015-2016 was – over alle vestigingen gemeten – 12 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen. Hiervoor moet je uiteraard veel tijd en energie in je studie steken. Ook in de zomer, want dan loop je stage.

Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies