1. Home
  2. Hbo Rechten
  3. Beste studie

Hbo Rechten hbo

Nieuw-stickerCROHO-nummer 39205

Waarom kiezen voor Hbo Rechten bij Hogeschool Tio

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Hbo Rechten? Omdat je je specialiseert in een vakgebied dat staat te springen om juridisch specialisten zoals jij. En omdat Hogeschool Tio behoort tot de beste hogescholen van Nederland. 

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Rechtenopleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Ondernemerschap

Elke onderneming krijgt te maken met juridische vraagstukken. Tijdens de opleiding Hbo Rechten leer je over ondernemingsrecht en arbeidsrecht, maar ook privacywetgeving, aansprakelijkheid en het opstellen van contracten komen aan bod. Zo heb je alle kennis in huis om bedrijven hierover te adviseren als bedrijfsjurist.

Veel animo

Er is veel animo voor de opleiding Hbo Rechten. Het is een van de grotere hbo-opleidingen, met een jaarlijkse instroom van zo’n 3.300 studenten.

Interessante projecten

Je gaat zelf aan de slag met verschillende soorten recht tijdens het project In je recht. Daarnaast neem je het op tegen je medestudenten in de pleitwedstrijd, verdiep je je in een bedrijfscrisis en ervaar je hoe het er in een rechtszaal echt aan toegaat tijdens het project Toga voor een dag. In het derde jaar ga je op internationale studiereis.

Leren door doen

De opleiding combineert theoretische kennis met praktische projecten en lesvormen. Zo leer je de theoretische kennis toepassen in de praktijk. Zo’n 55% van de opleiding HRE staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.


Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. De slagingspercentages liggen bij Tio met ruim 70% hoog.

Relevant

Je komt recht overal tegen: om je heen zie je dan ook genoeg praktijkvoorbeelden die aansluiten bij wat je leert tijdens de opleiding. Denk aan een lopende strafrechtszaak, je rechten op het gebied van privacywetgeving, een bedrijf dat misleidende reclame maakt of een contract dat je afsluit.

Breed inzetbaar

Met een hbo-opleiding Rechten kun je op veel plekken aan de slag, binnen en buiten de juridische branche. Denk aan multinationals, het mkb, de rechtbank, gemeentes of verzekeringsmaatschappijen.

Hbo Rechten @ Hogeschool Tio

Hbo Rechten @ Hogeschool Tio

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 24 tot 26 contacturen per week, met uitzondering van het laatste jaar, waarin je afstudeert. Dankzij de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten en stages krijg je uitstekende begeleiding.

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties. Je studie sluit dus altijd aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.

Opstap naar universiteit

Wil je advocaat of rechter worden? Met Hbo Rechten ben je goed voorbereid op de overstap naar de wo-opleiding Rechten.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde over het studiejaar 2018-2019 was – over heel Tio gemeten – 11 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen en je Associate degreediploma in twee jaar.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Keuzevrijheid

Je kunt 42% van de inhoud van je opleiding zelf bepalen: je stageplek, je rol bij projecten, de minor die bij je past en je afstudeerthema.