1. Home
  2. Hotelmanagement
  3. Beste studie

Hotelmanagement mbo

Mbo topopleiding 2017BOL - crebocode 25184

Waarom kiezen voor Hotelmanagement?

Waarom kiezen voor Tio en de opleiding Hotelmanagement? Omdat de hospitalitybranche staat te springen om goed opgeleide jonge mensen zoals jij. En omdat deze mbo-opleiding voor het derde jaar op rij is uitgeroepen tot beste middelbare hotelschool van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke mbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste middelbare hotelschool

De Tio mbo-opleiding Hotelmanagement is de beste Middelbare Hotelschool. De Keuzegids Mbo 2017 schrijft hierover: “Leerlingen van Tio zijn het meest tevreden. De meeste complimenten hebben de leerlingen voor de goede organisatie van de school”. 
Middelbare Hotelschoolstudent Tim Antonius: “Ik liep stage als Guest Relations Officer bij een groot hotel in Peking, tot ik na een maand ideeën inbracht die ik op school heb geleerd en promotie kreeg naar Duty Manager.”

Kwaliteitszegels Topopleiding Keuzegids mbo

De Keuzegids Mbo 2016 schreef hierover: “De kwaliteit van docenten en lesmateriaal springt er positief uit.” Maar, ook op onder meer de onderdelen praktijkstage en schoolorganisatie stijgt Tio erbovenuit.

In 2015 stond deze opleiding ook al bovenaan de ranglijst, de Keuzegids schreef toen: “De absolute topper voor horeca is Hogeschool Tio, een particuliere hogeschool die in vijf provincies actief is. Leerlingen van deze opleiding zijn zeer tevreden over alle aspecten.”

Hotel en events

Events en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De mbo-opleiding Hotelmanagement is de middelbare hotelschool (MHS) aangevuld met eventmanagement. 

Mbo4 in 1 of 2 jaar

Je kunt je mbo4-diploma na het vmbo al in 2 jaar halen en na mbo of havo zelfs in 1 jaar. Meer dan 80% van de Hotelmanagement-studenten behaalt het diploma. In het fastrackprogramma is dit zelfs meer dan 90%. Landelijk is het slagingspercentage 72%. 

Hbo in 2 jaar na Hotelmanagement

Na mbo Hotelmanagement kun je in slechts 2 jaar je hbo-diploma Hotel- en Eventmanagement halen. Zo kun je na vmbo in vier jaar zowel het mbo4- als het hbo-diploma halen. Daarnaast is het ook mogelijk om door te stromen naar de andere hbo-opleidingen Internationaal Toeristisch Management, E-commerce Marketing Sales of International Business Management van Tio.

Leren door doen

Meer dan 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leuke projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Bij Hotelmanagement leer je o.a. koken in de kookstudio, bezoek je een evenement, krijg je een outdoortraining, oefen je in de praktijklokalen en run je zelfstandig een hotel. 

Gemotiveerde studenten

Een groot deel van de studenten betaalt de studie deels of volledig zelf, waardoor ze extra gemotiveerd zijn. Zo'n 70% van de Tio-studenten volgt een hbo-studie. De cultuur is volwassen en je hebt veel gemotiveerde mensen om je heen. 

Internationaal

Veel studenten lopen stage in het buitenland. Daarnaast kun je tijdens het studiejaar deelnemen aan internationale excursies. 

Uitstekende werkgelegenheid

De werkgelegenheid in de hospitalitybranche is groot. Zo zijn er alleen al in de Nederlandse horeca 300.000 mensen werkzaam. Veel kans op een baan dus, zeker voor servicegerichte jonge mensen. 

Praktijkgericht onderwijs bij Tio

Beste middelbare hotelschool-opleiding @ Tio

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 18 studenten en vaardigheidstrainingen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Hotelmanagement over het studiejaar 2015-2016 was – over heel Tio gemeten – 11 studenten per les. 

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties HotelloTOP, INCH, IDEA, Genootschap voor eventmanagers en Eventbranche om ervoor te zorgen dat het studieprogramma aansluit bij de laatste trends en ontwikkelingen. 

Veel contacturen

Bij de opleiding Hotelmanagement krijg je gemiddeld zo’n 32 tot 35 contacturen per week in het eerste jaar en 25 tot 28 in het tweede jaar. 

Persoonlijk

Bij Tio ben je geen nummer. De docenten en medestudenten kennen je bij naam. 

Veel studiebegeleiding

De studiecoaches en docenten begeleiden jou optimaal. Naast ondersteuning tijdens de vele lesuren kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding. Ook bij projecten staan de docenten voor je klaar. 

Breed inzetbaar

Het Hotelmanagement-diploma is ook waardevol buiten de branche. Je wordt breed opgeleid en kunt dus in veel verschillende bedrijfstakken aan de slag. 

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald. 

Kleine sfeervolle vestigingen

Tio is een landelijke organisatie met kleine vestigingen. De docenten en staf zijn gemakkelijk te benaderen, iedereen kent elkaar en er hangt een goede sfeer. 

Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies