1. Home
  2. Hotelmanagement
  3. Beste studie

Hotelmanagement mbo

Mbo topopleiding 7 jaarBOL - crebocode 25184

Waarom kiezen voor Hotelmanagement?

Waarom kiezen voor Tio en de opleiding Hotelmanagement? Omdat de hospitalitybranche staat te springen om goed opgeleide jonge mensen zoals jij. En omdat deze mbo-opleiding in vijf jaar tijd al vier keer op rij is uitgeroepen tot beste middelbare hotelschool van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke mbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste middelbare hotelschool

Beste opleiding Hotelmanagement bij Hogeschool TioDe Tio mbo-opleiding Hotelmanagement is door de Keuzegids Mbo voor het 7e jaar op rij uitgeroepen tot een van de beste mbo-opleidingen in de categorie middelbare hotelschool en krijgt het predicaat ‘topopleiding’.
Dit heeft de Keuzegids Mbo gebaseerd op basis van de mening van studenten en de beoordeling door de Onderwijsinspectie. De Keuzegids schrijft hierover: “Leerlingen van Tio zijn zeer tevreden. De meeste complimenten hebben de leerlingen voor de goede organisatie van de school”. 
Middelbare Hotelschoolstudent Tim Antonius vertelt: “Ik liep stage als Guest Relations Officer bij een groot hotel in Peking, tot ik na een maand ideeën inbracht die ik op school heb geleerd en promotie kreeg naar Duty Manager.”

De Keuzegids Mbo schreef eerder al over Tio:

  • “De kwaliteit van docenten en lesmateriaal springt er positief uit.” Maar, ook op onder meer de onderdelen praktijkstage en schoolorganisatie stijgt Tio erbovenuit."
  • “De absolute topper voor horeca is Hogeschool Tio, een particuliere hogeschool die in vijf provincies actief is. Leerlingen van deze opleiding zijn zeer tevreden over alle aspecten.”

Hotel en events

Events en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De mbo-opleiding Hotelmanagement is de middelbare hotelschool (MHS) aangevuld met eventmanagement. 

Mbo4 in 1 of 2 jaar

Je kunt je mbo4-diploma na vmbo al in 2 jaar halen. En na mbo of havo kun je je mbo4-diploma zelfs in 1 jaar op zak hebben.

Hbo in 2 jaar na Hotelmanagement

Na mbo Hotelmanagement kun je in slechts 2 jaar je hbo-diploma Hotel- en Eventmanagement halen. Zo kun je na vmbo in vier jaar zowel het mbo4- als het hbo-diploma halen. Daarnaast is het ook mogelijk om door te stromen naar de andere hbo-opleidingen van Tio: Internationaal Toeristisch Management, E-commerce Marketing Sales of International Business Management.

Leren door doen

Ruim 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leerzame projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Bij Hotelmanagement leer je o.a. koken in de kookstudio, bezoek je een evenement, krijg je een outdoortraining, oefen je in de praktijklokalen en run je zelfstandig een hotel. 

Interessante projecten

Samen met je medestudenten leid je tijdens de Hotel- en eventweek een week lang een hotel. Bij het project Mijn toptent leer je wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een horecagelegenheid. Tijdens het Outdoorproject train je je communicatieve vaardigheden. 

Internationaal

Veel studenten lopen stage in het buitenland. Daarnaast kun je tijdens het studiejaar op internationale excursie en ontwikkel je je talen. 

Uitstekende werkgelegenheid

Er is veel werk in de hospitalitybranche. Alleen al in de Nederlandse horeca werken 466.000 mensen. Veel kans op een baan dus. 

Ooutdoorproject @ Tio

Koken in de kookstudio

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en vaardigheidstrainingen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Hotelmanagement over het studiejaar 2019-2020 was – over heel Tio gemeten – 10 studenten per les. De docenten en medestudenten kennen je dus bij naam. Je bent bij Tio geen nummer. 

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties HotelloTOP, INCH, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers en Koninklijke Horeca Nederland om ervoor te zorgen dat het studieprogramma aansluit bij de laatste trends en ontwikkelingen. 

Veel studiebegeleiding

De studiecoaches en docenten begeleiden jou optimaal. Je krijgt gemiddeld zo'n 28 tot 30 contacturen per week in het eerste jaar en 24 tot 26 in het tweede jaar. Naast ondersteuning tijdens deze lesuren kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding. Ook bij projecten en stages staan de docenten voor je klaar. 

Breed inzetbaar

Het Hotelmanagement-diploma is ook waardevol buiten de branche. Je wordt breed opgeleid en kunt in veel verschillende bedrijfstakken aan de slag. 

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald. 

Keuzevrijheid

Tijdens de opleiding kun je allerlei keuzes maken: waar je stage gaat lopen, wat je rol wordt bij projecten en welk keuzedeel je kiest. 

Hoogwaardig diploma

Tio heeft de kwaliteit en het eindniveau goed geborgd, zodat je er zeker van kunt zijn dat je straks een waardevol diploma hebt. 

Associate degree in 1 jaar na mbo

Na mbo Hotelmanagement kun je kiezen voor één van de Associate degree-opleidingen (Ad) van Tio. Het Ad-diploma van de bachelor Hotel- en Eventmanagement kun je al in 1 jaar halen. 

Deze Tio-opleiding scoort een 4,5 uit 5 op basis van 11 beoordelingen.