Master of Business Administration Hbo-master

Studieprogramma

Bij een masterstudie ligt de focus op de theorie. Onderzoek, kennisvergaring en strategie zijn hierbij de belangrijkste pijlers.

Bekijk het studieprogramma van de MBA

Research

Je ontwikkelt onderzoeksvaardigheden, leert op een systematische wijze analyseren en bronnen te raadplegen en leert hoe je deze vaardigheden vervolgens kunt toepassen. Met een mastertitel op zak kun je bedrijven helpen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en om problemen van verschillende kanten te belichten.

Analytisch en strategisch denken

Vooruitdenken is een must in het bedrijfsleven. Door cases op verschillende manieren te benaderen en innovatief te denken kun je het verschil maken. Je bedenkt strategie├źn om het bedrijf verder te helpen en zet uitdagingen om in kansen.

Internationaal succes

Ook als je internationale ambities hebt, is een masterstudie een goede keuze. Je leert hoe je verschillende culturen het beste kunt managen en hoe je de juiste talenten op de juiste plek kunt zetten. Bovendien zijn de meeste masters Engelstalig, waardoor je je beheersing van de Engelse taal naar een nog hoger niveau kunt tillen.

Zelfstandigheid

Tijdens je master werk je veel zelfstandig. Uiteraard werk je soms in teams, maar bij de theoretische vakken en tijdens het schrijven van je masterthesis wordt een grote mate van zelfstandigheid van je gevraagd. Een mooie uitdaging en een leerzame ervaring met het oog op de toekomst.

“The longstanding partnership between Tio and RGU has been hugely beneficial to students both from Aberdeen and Tio.”
Andrew Rattray | Robert Gordon University

Oud-studenten aan het woord

“Marketing had altijd al mijn interesse, ook op Tio. Omdat ik meer de theorie in wilde duiken, heb ik besloten nog een master te volgen. Mijn vooropleiding sloot qua niveau prima aan.”
Bob Peulen | Tio-alumnus
“Na Tio kun je je master binnen één jaar op zak hebben. Ik raad het iedereen aan.”
Stefanie Broek | Tio-alumna
“De aansluiting van Tio op de master is goed. Je leert tijdens de master net iets anders, analytisch nadenken.”
Arjen Borgmeyer | Oud-Tio-student

Vakkenpakket

Er zijn in zowel binnen- als buitenland ontzettend veel masters om uit te kiezen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder een selectie van de vakken die je kunt verwachten als je kiest voor een master.