1. Home
 2. Nieuws
 3. 7 apps waarmee je studieontwijkend gedrag de baas bent

7 apps waarmee je productiever kunt thuis studeren

Vanwege de coronamaatregelen moeten veel studenten in Nederland eraan geloven: thuis studeren. Behoor jij niet tot de happy few die altijd gedisciplineerd en vol motivatie aan de studie gaan thuis? Is bij jou de motivatie juist ver te zoeken? Geen zorgen, wij hebben 7 (gratis) apps voor je op een rijtje gezet die je een handje kunnen helpen!

 1. Cold turkey
  Het ene moment werk je als een razende door je to-do-lijst heen, het andere moment ben je verdiept in de quiz ‘welke frituursnack ben jij?’ (een bamischijf). Afleiding is overal. De app Cold Turkey schakelt alle afleidingen, zoals websites en social media, tijdelijk voor je uit. Ongestoord studeren dus.
 2. Pomodoro-apps
  In de jaren 80 werd de pomodoro-methode ontwikkeld om efficiënter te werken: tijdsblokken van 25 minuten werken en 5 minuten pauzeren. Werkt als een tierelier. Niet voor niets hebben veel studenten wereldwijd baat bij deze effectieve aanpak. Download een promodoro-app, zoals Focus Booster of Productivity challenge timer, en geef je productiviteit een boost!
 3. Fores
  Minder afleiding, meer focus. Yes please! De app Forest werkt op een speelse wijze aan het versterken van je focus. Plant een virtuele boom en laat deze, gedurende een vooraf ingestelde tijd, groeien door geen gebruik te maken van je telefoon. Hoeveel bomen kun jij per dag laten groeien?
 4. Todoist
  De app Todoist is een online takenmanager en belooft je meer innerlijke rust, overzicht en mentale helderheid. Handig voor het plannen en bijhouden van zo ongeveer al je studie- of werktaken. Nooit meer rondslingerende to-do-lijstjes of onafgemaakte taken die door je hoofd spoken, hoe fijn?!
 5. Noisli
  Concentratieproblemen? Probeer Noisli eens. De app blokkeert storende of irritante (omgevings)geluiden en werkt met rustgevende kleuren en geluiden. Noisli helpt je met meer focus en minder stress en afleiding. Perfect voor een relaxte maar productieve studiesessie dus.
 6. Notebloc PDF scanner
  Rondslingerende aantekeningen zijn verleden tijd met Notebloc PDF scanner. De app maakt het mogelijk om handgeschreven aantekeningen te digitaliseren en om documenten en zelfs hele whiteboards of schoolborden in te scannen. Maak een foto, sla de tekst op als pdf- of jpeg-bestand en deel desgewenst met anderen. Scan, save & share!
 7. Schermtijd-apps
  Wil je even snel je mail checken, ben je voor je het weet afgedwaald naar het Instagramaccount van de vriend van de zus van je collega. Herkenbaar? Ongemerkt besteden we steeds meer tijd aan onze smartphone. En laten we eerlijk zijn; dat kan vaak efficiënter. Onder andere de apps AntiSocial en RescueTime geven inzicht in je schermtijd. Confronterend hoor!