1. Home
  2. Nieuws
  3. Business-stage in China

Business-stage in China

Tio-student Joost Mulder loopt een internationale business stage in China. Hij stelt een marketing en business plan op voor een nieuw te bouwen hotel, draagt verbeterpunten aan en reist naar Beijing en Hongkong om zakendeals van dichtbij mee te maken. “Het is echt super hier.”

Tijdens de Tio bedrijvendag, waar Tio stagebedrijven uitnodigt om in contact te komen met de studenten, maakte Joost kennis met Projects Abroad. Resultaat: samen met 40 mensen van over de hele wereld neemt hij deel aan een business project in Shanghai. Joost: “Ooit wil ik een eigen hotelketen openen in Azië, daarom wilde ik per se stage lopen in Azië. En dan bij voorkeur in China of Japan, omdat deze landen de meeste potentie hebben om het economisch gezien ver te schoppen. Als je weet hoe Aziaten zaken doen, dan wordt het een stuk makkelijker om hier in de toekomst zelf een bedrijf te beginnen.”

Stark Management Group helpt hotels met het neerzetten van het concept en het inrichten van het management. Joost: “Ik loop hier stage als marketing researcher en voer diverse onderzoeken uit, met als doel het opzetten van het marketing- en businessplan voor een nieuw hotel. Dit doe ik samen met een jongen van de hoge hotelschool uit Zwitserland. Het leukste onderdeel van mijn stage zijn de bezoeken die ik breng aan het nieuwe hotel, dat nog in aanbouw is. Ik krijg dan de opdracht mee om rond te lopen en te bedenken wat ik anders zou doen en verbetersuggesties aan te dragen. Ook ben ik een week naar Hongkong en een paar dagen in Beijing geweest voor zaken. Ik heb inmiddels verschillende Chinese zakendeals van dichtbij meegemaakt en veel interessante mensen ontmoet.”

Wonen en werken in China is heel anders dan in Nederland. Joost: “Het is even wennen, een totaal andere cultuur en leefomstandigheden. Maar ik vind het hier heel gaaf. Een paar keer per week gaan de vrijwilligers met elkaar uit eten en daarna stappen. Het moment dat ik voor het eerst een Chinese club binnen liep was heel bijzonder. Eén ding is zeker: ze weten hier wel hoe je een heel gaaf feest kan bouwen! Het kostte me ongeveer een week om over mijn jetlag heen te komen en te wennen aan de cultuur, maar ik heb mijn draai gevonden en geniet met volle teugen.”

Volg Joost op LinkedIn.

Bekijk ook de video van Joost in Shanghai

Business - Joost loopt stage in Shanghai