1. Home
  2. Nieuws
  3. Digital marketing stage New York

Digital marketing stage New York

Drie jaar geleden ging Isis Kemna op vakantie naar New York en werd ze verliefd op de ‘big apple’. “Ik wist dat ik daar ooit stage wilde lopen.” Tijdens het tweede jaar van haar studie International Tourism Management vond ze een stageplek op het gebied van digital marketing in het hart van deze wereldstad.

Isis: “New York is geweldig. Toen ik er voor vakantie was, wist ik al dat ik er stage wilde lopen, of in elk geval dat ik er tijdens mijn opleiding International Tourism Management naartoe wilde. Bovendien wilde ik graag de Amerikaanse bedrijfscultuur leren kennen. Amerika is toch wel leading in de wereld. Daarom zocht ik heel specifiek naar een stageplek in New York en ik vond er een bij Viumbe, op Broadway, midden in Soho. Ik heb een kamer in China Town, op 20 minuten lopen van mijn stageplek. Beter kan niet.”

Digital marketing

Isis: “Voor mijn tweedejaarsstage moest ik een onderzoek uitvoeren. Dit liep mooi gelijk met de werkzaamheden die ze bij Viumbe voor me hadden. Viumbe is een bedrijf met meerdere internetdomeinen en leeft van de advertenties die daarop geplaatst worden. Aan mij de taak om te onderzoeken hoe er via social media, zoals Facebook maar ook Tumblr en Pinterest, meer traffic naar de websites gegenereerd kan worden.”

New York

“Met name de sfeer in New York is geweldig. Het is een heel drukke stad, er is altijd wel iets te doen. Je hoort zoveel verschillende talen en ziet mensen uit allerlei culturen. ‘There are no two people alike on a New York street’, het klopt echt. Daarnaast is New York verrassend groen en heel leefbaar. Zo zijn er veel parken en is er overal gratis WiFi.”

Van New York naar San Francisco en Dallas

“Omdat Viumbe verschillende vestigingen heeft in Amerika, ben ik tijdens mijn stage ook vanuit New York naar San Francisco en Dallas gevlogen. Ik werk veel samen met mijn collega’s in San Francisco, het was daarom erg leuk ze ook persoonlijk te ontmoeten. Dit heeft de samenwerking zeker bevorderd.”

Stage in The States

“Mijn stage is toch wel anders dan ik had verwacht. Ik ben bijvoorbeeld de enige stagiair en dus de jongste op kantoor. Mijn bedrijfsbegeleider is veel op reis, ik werk daardoor veel zelfstandig en krijg veel verantwoordelijkheden. Heel anders dan mijn eerstejaarsstage in Spanje, waar ik juist alleen maar in teamverband heb gewerkt. Het vak Methoden en Technieken dat ik bij Tio heb gehad vond ik altijd heel saai en stom. Maar nu ik hier onderzoek doe, blijkt dat ik er toch veel aan heb. Het is leuk om te zien dat mijn onderzoek resultaat oplevert en dat de social media pagina’s ook echt populairder worden.”

Stage New York: Digital marketing in The States