1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager bij Tweede Kamer en Kroningsdag

Eventmanager bij Tweede Kamer en Kroningsdag

Evenementenmanagement – Maxim Pos studeert af bij de Tweede Kamer. “Je krijgt hier ontzettend veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je te ontwikkelen. Buiten mijn verwachtingen om doe ik nu hetzelfde werk tijdens mijn afstudeerproject als mijn leidinggevenden. Ook vind ik de omgeving van de Tweede Kamer erg bijzonder.”

Toen Maxim begon aan haar hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement lag haar interesse voornamelijk bij hotelmanagement. Maxim: “Mijn eerste stage heb ik gelopen op de salesafdeling van het Bilderberg Hotel in Scheveningen. Een top stage! Toch kwam ik er in de loop van de studie achter dat eventmanagement mij meer aantrok. Om dit in de praktijk te ervaren heb ik daarom gekozen voor een eventopdracht tijdens mijn afstuderen. Toen bleek dat ik kon afstuderen bij de Tweede Kamer was voor mij meteen duidelijk dat ik dit moest gaan doen. Wat een omgeving om evenementen te organiseren!” De taken die Maxim heeft zijn erg breed. “Ik zet orders uit bij de ondersteunende diensten. Er moet een functiesheet gemaakt worden van waar, wanneer en wat er gebeuren moet. Daarnaast check je op de dag van het evenement of alles daadwerkelijk aanwezig is. Er vindt hier bijvoorbeeld een Studentenparlement plaats. Ik zal dan de gehele dag aanwezig zijn als aanspreekpunt en zorgen voor een optimaal verloop van de dag.”

Evenementenmanager op Kroningsdag

Maxim vindt eigenlijk alles bijzonder aan haar afstudeerproject. Maxim: “Waar maak je dit nou verder mee? Het leukste vind ik dat ik alles redelijk snel oppik waardoor ik veel verantwoordelijkheid krijg. In juni vond de jaarlijkse Ledendag van D66 plaats. Ze hebben mij gevraagd om dit evenement geheel zelfstandig te organiseren. Een onwijze ervaring! Er komt maar liefst 400 man en ik moet ervoor zorgen dat alles die dag aanwezig is.” Er is echter nog een ander moment dat Maxim het meeste zal bijblijven. “Ik heb het gehele proces van de kroning en de kroningsdag zelf meegemaakt. Ik heb meegeholpen aan de ondersteuning van de Tweede Kamerleden en hun gasten. Het leek wel een film. We zijn de gehele dag aanwezig geweest in het Mövenpick hotel, daar waar de leden van de Eerste en Tweede Kamer zaten. We fungeerden daar als aanspreekpunt en herkenning voor de Staten Generaal. Daarbij was er natuurlijk het vertrek naar de Nieuwe kerk en de aankomst terug bij de Passengers Terminal. Logistiek een aardige klus dus. Alles was van te voren natuurlijk in een draaiboek weergegeven, maar nu moest het echt gaan plaatsvinden. Een geweldige ervaring!”

Eventmanager bij non-profit organisaties

Maxim kan een afstudeerplek of stageplek bij de Tweede Kamer iedereen aanbevelen. Maxim: “Door de zelfstandigheid die je krijgt leer je jezelf optimaal te ontwikkelen. Je leert hier ook te werken in een non-profit organisatie, wat uiteraard anders is dan in de commerciële wereld. Je richt je op het organiseren van evenementen en minder op het behalen van zoveel mogelijk omzet.” Wanneer Maxim klaar is met haar afstudeeropdracht hoopt ze aan de slag te kunnen gaan als eventmanager. “Ik heb wel gemerkt dat het werken binnen de overheid mij trekt. Ik ben nu dus veel aan het lobbyen bij collega’s en mensen die ik leer kennen tijdens evenementen. Ik zie mezelf in de toekomst wel als eventmanager werken bij net zo’n leuk bedrijf als de Tweede Kamer.”

Volg Maxim op Linkedin.