1. Home
  2. Nieuws
  3. Droomstage eventmanagement in Londen

Droomstage eventmanagement in Londen

Eerder liep Romee al stage bij The Ritz-Carlton op Tenerife en ABN AMRO MeesPierson in Amsterdam. Inmiddels heeft ze haar derde stage binnen weten te slepen: bij het gerenommeerde en internationaal opererend EY in Londen. De ambitieuze studente Hotel- en Eventmanagement Romee van Kessel heeft de smaak goed te pakken. Romee: “Ik word zo enthousiast van deze stage. Het is (nog) veel leuker dan ik had verwacht!”

Droomstage in Londen

Het klinkt als een droomstage; mogen werken voor EY (voorheen bekend als Ernst & Young) op het hoofdkantoor in Londen. Romee van Kessel, derdejaarsstudent Hotel- en Eventmanagement in Eindhoven, trok de stoute schoenen aan en benaderde het bedrijf. Nog geen drie maanden later heeft ze haar eerste werkdagen er op zitten. “Ik werk op de afdeling Global Strategic Events en houd me bezig met vier evenementen die later dit jaar plaatsvinden; van het versturen van uitnodigingen en het beheren van het budget, tot brainstormen over de inhoudelijke invulling en het bijwonen van conference calls en meetings.”

Combinatie hotel- en Eventmanagement bij Tio

Romee koos drie jaar geleden voor Hotel- en Eventmanagement op Hogeschool Tio vanwege de combinatie van de hogere hotelschool en eventmanagement. “Ik wilde graag iets met evenementen doen. Tio bood juist die combinatie aan, dat vond ik belangrijk. Net als de vele praktijkervaring die je er opdoet. Zo ontdekte ik tijdens mijn stage bij het Ritz-Carlton op Tenerife dat het werken in een hotel toch niet echt bij mij paste. Een leerzame ervaring. Mijn stage als eventmanager bij ABN AMRO MeesPierson daarna paste veel beter bij mij.”

Als stagiaire naar Monaco en San Fransisco

Romee’s stage bij EY is, als Management Development Stage, één van de vrije keuzemogelijkheden in het studieprogramma van Tio waarmee de studenten zich verder kunnen ontwikkelen en excelleren. De stage bij EY bevestigt voor Romee dat ze verder wil in de richting eventmanagement. “EY is nog groter, met grotere evenementen. Dat vind ik echt leuk. Veel evenementen van EY vinden in het buitenland plaats. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met de voorbereiding en uitvoering van evenementen in Monaco en San Fransisco. Daar moet ik dan ook bij zijn, heel gaaf. Je bent niet alleen bezig met de voorbereiding, maar je ziet daar ook het resultaat van. Dat is ontzettend leerzaam!”

Onvergetelijke ervaring op internationaal niveau

Stage lopen in het buitenland zou Romee iedereen aanraden. “Het is natuurlijk niet altijd makkelijk, je wordt echt in het diepe gegooid. Maar het is zo leerzaam! Je steekt er enorm veel van op in zo’n korte tijd. Daarnaast is het echt een geweldige ervaring. Dat vergeet je nooit meer. En de begeleiding vanuit Tio is gelukkig erg goed. Iedere twee weken heb ik contact met mijn studiecoach. Ik kan haar altijd bellen of mailen, dat is heel fijn.”

Aan ambitie geen gebrek

Deze zomer studeert ze af en aan ambitie geen gebrek; Romee zit vol plannen. “Ik denk dat ik hierna een master ga doen, me verder specialiseren in het organiseren van evenementen of projectmanagement. Maar eigenlijk wil ik gewoon graag beginnen met werken en daarvoor veel mogen reizen.” Hoewel Romee in het begin van haar opleiding nog wat zoekende was, weet ze nu heel goed wat ze wil. “Over tien jaar heb ik een goede baan, vergelijkbaar met wat ik nu doe, maar dan met meer verantwoordelijkheden. Reizen, evenementen organiseren; daar word ik echt enthousiast van. Dit is wat ik wil!”

Volg Romee op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, stage