1. Home
  2. Nieuws
  3. Hogeschool Tio betreedt nieuw pand in centrum van Groningen

Hogeschool Tio betreedt nieuw pand in centrum van Groningen

Hogeschool Tio heeft afgelopen maand zijn intrek genomen in hun nieuwe locatie in de stad Groningen. De particuliere hogeschool bevindt zich vanaf nu op de Phebensstraat 1, het pand dat ooit eigendom was van een waterleidingsbedrijf en al eerder een onderwijsfunctie kende. Het is een unieke locatie; dichtbij het station en het centrum. Het gebouw biedt ruimte voor ruim driehonderd studenten.

Hogeschool Tio neemt intrek in pand Phebenstraat

Met de komst van de vestiging in Groningen, welke afgelopen september is geopend, telt Hogeschool Tio nu zes vestingen in heel het land. Afgelopen half jaar volgden de studenten onderwijs op een tijdelijke locatie: Hotel Schimmelpenninck Huys.

Compleet studieaanbod

Voordat Hogeschool Tio zich in Groningen vestigde, was de meest noordelijke locatie van de hogeschool in Hengelo. Dankzij de komst naar Groningen kunnen nu ook (toekomstige) studenten uit de provincies Drenthe, Friesland en Groningen dichtbij huis van het onderwijs van Tio genieten. Op de locatie in Groningen biedt Hogeschool Tio haar complete aanbod met mbo-, hbo- en MBA-opleidingen op het gebied van business, hospitality en toerisme aan. De stad Groningen had voor de komst van Hogeschool Tio al een aantal jaar geen toerisme- en hotelopleidingen. Sinds afgelopen september zijn deze opleidingen dus weer in de stad te vinden.

Lokalen ingericht als rechtbank, restaurant en boardroom

Het nieuwe schoolgebouw is afgelopen periode volledig verbouwd, geheel conform de stijl van Hogeschool Tio. Het pand heeft zo’n dertig klaslokalen, met diverse praktijklokalen die zijn ingericht als onder andere een rechtbank, restaurant, receptie en boardroom. Het gebouw heeft verder een kantine, diverse zelfstandige studieplekken en voldoet aan de laatste keurmerken voor luchtkwaliteit. Tot slot is er ook rekening gehouden met goede toegankelijkheid.

Geert van der Meer, vestigingsmanager bij Hogeschool Tio Groningen: “Het is een lang gekoesterde wens van Hogeschool Tio om ook een vestiging in Groningen, de nummer één studentenstad van Nederland, te openen. We hebben afgelopen periode flink verbouwd, het hele pand is van binnen en ook deels van buiten gestript en voldoet nu volledig aan onze wensen. De ruime opzet en sfeervolle lokalen passen goed bij ons karakter als hogeschool. Al ruim vijftig jaar zorgen we dat studenten onderwijs krijgen dat aansluit bij de laatste ontwikkelingen in de vakgebieden, met een sterke focus op de praktijk. Ik kijk er enorm naar uit om aankomende september hier weer een nieuwe lichting studenten te mogen ontvangen!”

Bron: