1. Home
  2. Nieuws
  3. Student over International Business Management

Student over International Business Management

Student Wessel Heikens zit in het eerste jaar van de opleiding International Business Management. Wat is zijn mening over de opleiding? Lees mee. 

Waarom heb je voor de opleiding International Business Management bij Tio gekozen?  

“Voordat ik Tio Amsterdam binnen liep had ik nog geen idee naar wat voor opleiding ik op zoek was. Wel wist ik welke kant ik op wilde en zo kwam ik bij Tio terecht. De eerste indruk was waanzinnig goed en de presentatie over de (toen) nieuwe opleiding International Business Management gaf voor mij wel de doorslag om me gelijk aan te melden op deze school. Daarnaast was ik ook zeer te spreken over de kleinschaligheid, de sfeer, het gebouw etc.”

Wat vind je tot nu toe van de opleiding International Business Management? En waarom?

“Het was een gok om een opleiding te gaan volgen die voor het eerst aangeboden wordt, echter zijn mijn verwachtingen absoluut gerealiseerd. Ik leer leuke dingen, werk met gedreven medestudenten en krijg goed les. Daarnaast vind ik de activiteiten die bij de opleiding komen kijken ook erg leuk.”

Welke vakken/projecten vind je het leukst, en waarom?

“Momenteel is mijn favoriete vak International Business. Ten eerste vind ik dit leuk omdat ik hier echt iets leer waar ik iets aan heb later. Verder reflecteert dit vak naar mijn mening echt de opleiding, dus dit is ook wat ik leuk vind. En tot slot hebben wij ook een docent die het verhaal met veel enthousiasme brengt en ook kundig is aangezien die zelf in de internationale zakenwereld actief is.”

Wat vind je van de docenten van wie je les krijgt?

“Ik ben in het algemeen positief over de docenten op het Tio. Natuurlijk zal je altijd docenten houden waar het heel goed, of juist wat minder mee botert, maar ze hebben verstand van zaken en kunnen je echt iets bijbrengen en dat is waar het uiteindelijk om draait.”

Zijn er ook dingen die je tegenvallen? Zo ja, kun je dit uitleggen?

“Wat de studie betreft zijn er niet echt dingen die mij tegenvallen. Natuurlijk zijn er wel wat punten te noemen die ik liever anders had gezien, zoals weinig vakantie en veel reizen, maar dit zijn dingen die je van tevoren weet en die er ook bij horen dus daar zal je me verder niet over horen klagen.”

Wat is je mening over de sfeer binnen Tio?

“De sfeer is goed. Op de middelbare school had ik absoluut een zesjesmentaliteit, maar doordat iedereen hier om je heen erg positief en gemotiveerd is neem je dit in je op en ga je er zelf ook meer plezier in krijgen. Verder zijn de medestudenten leuke mensen en ik vind de verstandshouding tussen docent en student goed.”

Volg Wessel op LinkedIn.