Tio's jaarfeest in de media

Elk jaar organiseert de studentenvereniging van Tio het jaarfeest: een groot feest met optredens van onder meer Lange Frans, Sam Feldt en The Partysquad in de Melkweg in Amsterdam. Op het jaarfeest van afgelopen woensdag hebben twee docenten helaas ongeoorloofd gedrag vertoond richting studenten.

Tio vindt het erg belangrijk dat docenten op een professionele manier met studenten omgaan, en dat je als student in een veilige omgeving kunt studeren. Daarom zijn er direct maatregelen getroffen: een docent is ontslagen en een andere docent geschorst. Lees hieronder de artikelen die hierover in de TelegraafHet Parool en het AD verschenen.  

Ontslag docent TIO na tongen met student

Telegraaf

Door Arianne Mantel, journalist Telegraaf

Twee docenten van hogeschool TIO hebben tijdens het jaarfeest vorige week woensdag in de Melkweg ongeoorloofd gedrag vertoond richting studenten. Het heeft geleid tot ontslag en schorsing.

De ene docent, afstudeerbegeleider en examinator, heeft gezoend met een – volwassen – student. „Het was weliswaar met wederzijdse instemming, maar in een onderwijscontext kán het gewoon niet. Ook al heeft de docent spijt betuigd; we hebben toch gemeend het contract te moeten beëindigen”, zegt directeur Mark Duthler.

Het is volgens Duthler frappant dat van datzelfde feest deze week een filmpje is opgedoken waarbij een ándere docent behoorlijk intiem danste met een student. „Een kort filmpje waarbij ze innig verstrengeld waren en hij zijn handen op haar heupen heeft gelegd. Ook daarvan vinden we dat het niet kan, maar het is geen juridische grond voor ontslag. Daarom hebben we het bij een waarschuwing gelaten; hij heeft aangegeven zelf niet weg te willen. De docent mag volgende week niet surveilleren tijdens de tentamenweek en daarna beslissen we wanneer hij terug mag komen.”

’Feestvreugde niet bedorven’

Volgens Duthler is de feestvreugde er niet door bedorven. „Het was een mooi feest met Lange Frans en waarbij alle studenten netjes met bussen werden vervoerd van de diverse vestigingen naar de Melkweg. Daarnaast hebben we dankzij de flexibiliteit en inzet van diverse collega’s alle uitgevallen taken van de ’verdwenen’ docenten kunnen opvullen. De studenten hebben aangegeven achter de genomen maatregelen te staan.”

TIO is een particulier onderwijsinstituut dat opleidt op de gebieden Hotel, Event, Toerisme en Business. De hogeschool is in vijf steden gevestigd.

Docent TIO ontslagen na zoenen met student 

Het Parool
Door: Het Parool 

Twee docenten van hogeschool TIO hebben vorige week woensdag op het jaarfeest in de Melkweg ontoelaatbaar gedrag vertoond richting studenten. Eén docent werd daarop ontslagen.

De docent zoende na het jaarfeest buiten met een student. "Dat is met wederzijdse instemming gebeurd," vertelt directeur Mark Duthler, "maar de docent heeft hier de grenzen overschreden. Ook al is zij meerderjarig." 

De andere docent heeft op hetzelfde feest té innig gedanst met een student en daarbij zijn handen op haar heupen gelegd. Een filmpje daarvan ging later rond op school. "Ook dat vinden we ontoelaatbaar gedrag, maar dansen zelf is nog geen grond voor ontslag. De docent heeft een waarschuwing gehad en is voor onbepaalde tijd geschorst."

Hogeschool TIO is een particuliere onderwijsinstelling, met opleidingen als hotelmanagement, toerisme en business. De onderwijsinstelling heeft vestigingen in vijf steden, waaronder een in Amsterdam. 

De directeur betreurt de gebeurtenissen. "Het waren allebei topdocenten. Ze hebben veel spijt van hun actie en zijn zich ervan bewust dat dit niet door de beugel kan. De docenten hebben in het moment zelf een verkeerde beslissing genomen."

Docent TIO ontslagen na zoenen met student

AD-nieuws


Door: AD

Twee docenten van hogeschool TIO hebben vorige week woensdag op het jaarfeest in de Melkweg ontoelaatbaar gedrag vertoond richting studenten. Eén docent werd daarop ontslagen.

De docent zoende na het jaarfeest buiten met een vrouwelijke student. "Dat is met wederzijdse instemming gebeurd," vertelt directeur Mark Duthler, "maar de docent heeft hier de grenzen van toelaatbaar gedrag overschreden. Ook al is de student meerderjarig." 

De andere docent danste op hetzelfde feest té innig met een student en legde daarbij zijn handen op haar heupen. Een filmpje daarvan ging later rond op school. "Ook dat vinden we ontoelaatbaar gedrag, maar dansen zelf is nog geen grond voor ontslag. De docent heeft een waarschuwing gehad en is voor onbepaalde tijd geschorst."

Spijt

Hogeschool TIO is een particuliere onderwijsinstelling, met opleidingen als hotelmanagement, toerisme en business. De onderwijsinstelling heeft vestigingen in vijf steden, waaronder in Amsterdam. 

De directeur betreurt de gebeurtenissen. "Het zijn allebei topdocenten. Ze hebben veel spijt van hun actie en zijn zich ervan bewust dat dit niet door de beugel kan. De docenten hebben in het moment zelf een verkeerde beslissing genomen."