1. Home
  2. Nieuws
  3. Marketing & Sales bij KPMG

Marketing, Sales & Communicatie bij KPMG

Esther van der Veen heeft aan Hogeschool Tio haar hbo-diploma behaald en werkt nu als projectleider op de afdeling Marketing, Sales & Communicatie van KPMG. “In deze functie ben je een echte ‘spin in het web’.”

Esther: “Na met name werkervaring te hebben opgedaan binnen kleinere bedrijven, wilde ik graag de stap maken naar een grotere organisatie. Ik ben als projectleider bij KPMG een echte ‘spin in het web’. Ik ondersteun bij omvangrijke offertetrajecten waarbij gewerkt wordt met scherpe deadlines. Ik bewaak de planning en geef het team handvatten om het project succesvol te doorlopen. Dit doe ik bijvoorbeeld door het verzamelen en analyseren van informatie en het schrijven en redigeren van teksten die nodig zijn voor de offertedocumenten. Ook ben ik verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van het layout- en productieproces en werk ik samen met de grafisch vormgevers aan het creatieve concept. De afwisseling maakt dat geen dag hetzelfde is op onze afdeling. Het is hollen en stilstaan, maar enorm veelzijdig!”

Gemotiveerde collega’s

Werken bij KPMG betekent werken in een open en prettige cultuur. Esther: “Hier werken professionele, ambitieuze en gedreven mensen. Het is hard werken waarbij een goed resultaat voorop staat. Iedereen in de organisatie staat open voor feedback en goede ideeën. Deze combinatie van professionaliteit, kwaliteit en mensgerichtheid is absoluut de kracht van de organisatie.” Werken als projectleider vereist enig flexibiliteit. “Het toewerken naar een deadline is een continue uitdaging. En zeker als je meerdere trajecten te ‘managen’ hebt. Doordat je met veel zaken rekening moet houden, de belangen groot zijn en er bij een traject veel mensen betrokken zijn, is het vaak erg hectisch.”

Hoogwaardig diploma

Esther heeft de opleiding Internationaal Toeristisch Management gevolgd. Esther: “Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik op zoek was naar een praktische opleiding. Nadat ik mijn vwo-diploma heb behaald, zag ik het namelijk niet zitten om vier jaar in de universitaire collegebanken te gaan zitten. Ik wilde graag praktijkgericht en ‘hands on’ gaan studeren. Dit samen met mijn dienstverlenende instelling en passie voor reizen maakte Tio voor mij een logische keuze.” Enkele vakken die Esther heeft gevolgd tijdens haar opleiding komen nu nog steeds goed van pas. “Met name management en marketingvakken zijn erg nuttig geweest in mijn stages en latere banen.” Esther hoefde na het behalen van haar diploma niet op zoek naar een baan. “Ik had al een baan gevonden tijdens mijn afstuderen. Mijn cv stond op Monsterboard en langs deze weg werd ik benaderd voor mijn eerste functie. Op dit moment is mijn ambitie om me volop te ontwikkelen binnen mijn functie. Er is nog een hoop te leren en ontdekken binnen een organisatie als KPMG.”

Volg Esther op LinkedIn.