1. Home
  2. Nieuws
  3. “Tio-studenten maken mijn werk tastbaar”

“Tio-studenten maken mijn werk tastbaar”

Als financieel administratief medewerker bij Tio zijn je werkzaamheden divers, weet Erna Boers-Wesselink: “Ik ben een beetje een vliegende keep.” En dat geeft deze Tio-medewerkster een goed beeld van Tio: “En dat is een heel leuk product.”

Studenten over heel de wereld

Erna verwerkt als financieel administratief medewerker onder meer de declaraties van studenten: “En die komen binnen van over de hele wereld.” Dat maakt het werk extra leuk, vindt ze: “Tio is een leuke opleider, met al die studenten die over de hele wereld rondzwerven. Dan denk ik soms: waar zijn die studenten nú weer geweest? Het is leuk om je daar een beetje in te verdiepen en soms ben ik best een beetje jaloers: had ik ooit maar voor zo’n opleiding gekozen.”

Afwisselend werk

De werkzaamheden van Erna zijn uiteenlopend: “Ik verwerk ook de declaraties van medewerkers en docenten. In die functie ben ik vijf jaar geleden bij Tio begonnen. Maar ik heb ook bijgesprongen op de afdeling debiteuren en crediteuren.”

Collega’s

Vanuit haar functie heeft Erna vooral contact met medewerkers op het hoofdkantoor en ook met docenten. Ze heeft een bonte verzameling aan collega’s: “Van mbo, tot hbo en universitair. Het maakt de sfeer laagdrempelig en informeel.”

Werken op een school

Erna heeft al 30 jaar werkervaring. Voordat ze bij Tio werkte, was ze in een vergelijkbare functie werkzaam bij een andere mbo-opleiding in de toeristische sector. “Ik heb het altijd leuk gevonden om op een school te werken”, geeft Erna aan. “Bij een school is het meer dan alleen een papiertje waarop een bedrag staat dat betaald moet worden. Tio-studenten maken mijn werk tastbaarder."

Daar komt nog bij dat de gemiddelde Tio-student zo enthousiast is. “Tio-studenten verleggen hun grenzen. Dat vind ik een goed streven.” Erna heeft zelf als au pair in het buitenland gewerkt. “Wellicht dat het mij daarom zo aanspreekt. Het verkennen en verleggen van grenzen is onderdeel van het Tio-product.” Iets wat voor de potentiële werknemer bij Tio volgens haar ook wel een vereiste is: “Mijn collega’s en ik zijn enthousiast over waar Tio voor staat. Die interesse moet je wel hebben.”