1. Home
  2. Nieuws
  3. Goede werksfeer bij Tio: samen werken en samenwerken

Goede combinatie van snelheid en lopende projecten

“Je maakt een planning voor je dag, maar dan staat er ‘s ochtends plots iets in de fik en moet je daar snel een oplossing voor vinden”, die hectiek maakt zijn baan bij Tio juist interessant, vindt functioneel beheerder Andreas Kooistra. “Naast die snelheid, het ad hoc werken, zijn juist de langere projecten ook heel mooi. Waar je vanaf het begin aan hebt meegewerkt en uiteindelijk het resultaat van ziet als collega’s ermee gaan werken.”

Kooistra studeerde Informatiedienstverlening en -Management en is opgeleid om de schakel te vormen tussen ICT en de rest van het bedrijf. Bij Tio houdt hij zich onder meer bezig met het CRM, het nieuwe sollicitatiesysteem en het nieuwe voorlichtersportaal. “Eigenlijk ben ik verantwoordelijk voor heel veel systemen, behalve voor Blackboard”, vertelt hij.

Nieuwe ICT-oplossingen

Na zijn studie werkte de functioneel beheerder opeenvolgend bij Essent, een digitale uitgeverij en een incassobureau. “Bij dat laatste bedrijf was ik verantwoordelijk voor rapportages en het implementeren van nieuwe ICT-oplossingen. Vergelijkbaar met mijn werkzaamheden nu.”

Ontwikkelen

Kooistra solliciteerde via LinkedIn op de vacature bij Tio. “Wat me aantrok, was de brede opzet van de vacature en het leuke aan dit werk is dat het inderdaad elke dag anders is. Naast het ad hoc brandjes blussen, zijn er de projecten die langer lopen en waarbij ik van begin af aan betrokken ben. Boeiend is ook dat ik bij Tio de ruimte krijg om me te ontwikkelen. Ik vergaar graag zo veel mogelijk kennis.”

Prettig werken op het hoofdkantoor

De ICT’er werkt sinds eind november '15 op het hoofdkantoor van Tio in Utrecht. “Het is voor mij een kwartiertje fietsen, dat is echt ideaal”, zegt hij. “Doordat het kantoor zo open is, stap je heel makkelijk op je collega’s af. Dat is goed voor de onderlinge communicatie en het vertrouwen in elkaar. Je bent er als functioneel beheerder om mensen te helpen en nu zien ze dat je met hun vragen aan de slag bent.” Ook de samenwerking bevalt hem goed: “Er heerst echt een gevoel van ‘we gaan dit met zijn allen neerzetten'. Het is leuk dat het een relatief nieuwe club is, met ook een aantal jonge collega’s.”

Vrije tijd

Het leven bestaat uit meer dan werk alleen, weet ook Kooistra, die vooral heel sportief is. “Onder andere hardlopen, crossfit, MMA en kickboksen en volgend jaar zou ik aan het NK grappling willen meedoen, een grondvechtsport. Daarnaast reizen mijn vriendin en ik graag. Naar Thailand en Bali onlangs en graag nog eens naar Peru en Canada.” Maar er zijn ook serieuzer zaken die hem bezighouden: “Wat wellicht niet alle collega’s van me weten, is dat ik hiernaast ook als beveiliger werk bij grote evenementen, zoals het Amsterdam Dance Event.”

Volg Andreas op Linkedin.