1. Home
  2. Nieuws
  3. Marketingcommunicatie in de praktijk

Marketingcommunicatie in de praktijk

Tijdens haar studie aan Hogeschool Tio heeft Karin Lodewijks gekozen voor de minor marketingcommunicatie. “Ik was erg gefascineerd hoe grote merken zoals bijvoorbeeld Coca-Cola zich zo sterk in de markt hebben weten te zetten. Ik wilde graag weten welke filosofie hierachter zat en heb daarom voor deze minor gekozen.”

Zelf volgt Karin de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Tio Eindhoven. Karin: “Twee dagen in de week volgde ik samen met Femke, een medestudente, de minor marketingcommunicatie in Utrecht. We vonden het een erg leuke ervaring om op een andere vestiging les te krijgen en zagen het vaak echt als een dagje uit.”

Dineren in een houten tram

Tijdens de minor werd je zelf aan het werk gezet. Karin: “We kregen handvaten aangereikt van voorbeelden uit de praktijk die ons konden helpen bij het opzetten van ons eigen project ‘Tramwood’. We moesten voor ons project een luxe diner organiseren in een tram die rondritten maakt door Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Er moest een analyse komen van bijvoorbeeld de doelgroep en de concurrentie en er moest gekeken worden welke communicatiemiddelen ingezet moesten worden. Daarna volgde het creatieve proces. We hebben een logo ontworpen en een naam bedacht. Ik heb samen met mijn medestudente Femke gefocust op een duurzame inrichting van de tram, bijvoorbeeld door middel van het gebruik van hout.” Samenwerken aan zo’n project is erg leerzaam. “Tijdens zo’n project merk je dat wanneer je goed samenwerkt, je elkaar echt kunt versterken. Wanneer het goed afronden van het project je gezamenlijke passie is, kun je echt een goed resultaat neerzetten.”

Winnaar van het project

Tijdens deze minor heeft Karin veel geleerd. Karin: “Mij is nu duidelijk geworden hoe marketingcommunicatie werkt in de praktijk. Zo heb ik geleerd dat een marketeer niet alles doet. Je krijgt als marketeer een opdracht van een opdrachtgever en je werkt deze als marketingbureau uit. Tijdens het project waren we overigens wel zowel opdrachtgever als bureau.” Aan het einde van de minor moest door iedereen het project gepresenteerd worden aan een jury. Karin: “Ik heb samen met Femke uiteindelijk het project gewonnen met ons project Tramwood – Don’t miss the riding dish! Het winnen van dit project geeft echt een voldaan gevoel!”

Volg Karin op LinkedIn.

Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies