1. Home
  2. Nieuws
  3. Veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen Tio

Je ontwikkelen binnen Tio

Kwaliteitsmanager Karin Steijger werkt sinds 2003 bij Hogeschool Tio en kent de organisatie dus goed. Tijdens haar werk als internationaal opererend eventmanager begon ze als docent. Langzamerhand breidde ze haar werkzaamheden binnen Tio uit. “Bij Tio zijn zo veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Als je wilt, kun je je energie en kunde steeds kwijt in iets nieuws”, zegt Steijger.

Evenementenwereld

Ze is opgeleid als bestuurskundige, maar merkte na haar afstuderen aan de Erasmus Universiteit dat haar hart elders lag. “Ik kom uit een echte ondernemersfamilie”, vertelt Karin Steijger. “En via studentenbanen kwam ik terecht in de evenementenwereld.”

Een ontzettend divers en leerzaam vakgebied, zo bleek. “Op zakelijk vlak leerde ik een goed gesprekspartner te zijn voor bedrijven, van de top van Shell tot de schoonmakers. Ook leerde ik mensen aan te sturen, zowel medewerkers als toeleveranciers. Ik kreeg een kijkje in de keuken bij veel verschillende soorten bedrijven, over de hele wereld.”

Kennis overbrengen

In 2003 besloot Steijger haar praktijkkennis over te brengen op studenten, dus ging ze aan de slag als docent eventmanagement bij Tio. “Het onderwijs is zo ontzettend leuk”, vindt Steijger. “Daarvan raakte ik alleen maar meer overtuigd toen ik mijn werkzaamheden bij Tio in de loop der tijd uitbreidde en onder meer afstudeercoach werd. Ik zag studenten opgroeien van verlegen scholieren tot jonge professionals die volwassen afstudeerpresentaties geven.”

Steijger nam zich ooit voor ieder jaar iets nieuws te doen bij Tio. “En dat is tot nu toe ieder jaar gelukt!”, zegt ze. “De sfeer bij Tio is heel leuk en de mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn er. Bijzonder van het werk is dat je veel contact hebt met je klant en direct resultaat ziet van wat je je klant aanbiedt.”

Onderwijs & Kwaliteit

Dit studiejaar maakte Steijger de overstap van vestiging naar hoofdkantoor en is ze onderdeel van de afdeling Onderwijs & Kwaliteit. “Het team van onderwijskundigen zorgt ervoor dat het onderwijs kwalitatief goed, weerbaar, maar ook boeiend is”, legt ze uit. “Je wilt de studenten net iets extra’s geven, zodat ze niet alleen graag studeren, maar ook profiteren van een goede aansluiting op het werkveld, met een goede theoretische en praktische basis.”

Dankzij haar jarenlange ervaring als docent en afstudeercoach weet het managementteamlid wat er wel en niet werkt in de praktijk. “Ik hoop dat ik mijn ervaring binnen Tio en mijn praktische insteek nu kan inzetten op het hoofdkantoor. Grote uitdaging daarbij is Tio aan de top te houden. Want, aan de top staan is geweldig, maar die kwaliteit behouden vergt onze continue aandacht.”

Volg Karin op LinkedIn.