Mark Duthler over overname NCOI

Beste student,

Onlangs heb ik een overeenkomst gesloten met NCOI, om mijn 100%-aandelenbelang aan hen over te dragen. NCOI Groep is de grootste particuliere onderwijsorganisatie van Nederland.

Nieuwe eigenaar

Het moment dat ik (na 30 jaar) Tio ga verlaten, komt eerder dan ik zelf altijd in gedachten heb gehad. NCOI heeft mij benaderd. De ervaring en het commitment voor de onderwijsmarkt van NCOI zijn voor mij van groot belang geweest om met NCOI het gesprek aan te gaan. De kans om Tio over te dragen aan de grootste private opleider van Nederland en niet aan een branchevreemde partij of een private equity kandidaat heeft mij doen besluiten dat dit een unieke kans is voor Tio en haar toekomst. Met bewondering kijk ik naar wat Robert van Zanten, als directeur/eigenaar van NCOI, heeft opgebouwd in betrekkelijk korte tijd. Ik ben dan ook verheugd dat Tio na mijn vertrek onder een uiterst succesvolle ondernemer komt te vallen.

Complementair

Samen met het managementteam heb ik de overtuiging dat NCOI en Hogeschool Tio strategisch goed bij elkaar passen. NCOI Groep ziet Tio als een belangrijke toevoeging aan hun aanbod en wil groeien in het segment voor dagonderwijs waarin Tio met haar kwaliteitsproduct reeds zeer succesvol is. Daarnaast heb ik het gevoel dat er een match is in de bedrijfscultuur.

Tio blijft zelfstandig

NCOI Groep onderschrijft de strategische koers van Tio en maakt dan ook de nadrukkelijke keuze om Tio zelfstandig binnen de groep te laten opereren. Het hoofdkantoor, de vestigingen, de organisatiestructuur en manier van werken zullen voor het grootste deel op de huidige manier worden voortgezet. "Wij hebben binnen NCOI Groep veel opleiders met decennia lange ervaring binnen hun domein. TIO is met 50 jaar ervaring een welkome aanvulling. Ze zijn met name de laatste jaren sterk gegroeid. Dat ze tijdens die groei nu al 9 jaar op rij zijn uitverkozen tot beste opleider vind ik een bijzonder knappe prestatie.", aldus NCOI Groep-directeur Robert van Zanten.

NCOI Groep

U kent NCOI ongetwijfeld van NCOI Opleidingen, bekend van de TV reclame van de 'stok en de lat'. Maar, naast NCOI Opleidingen bestaat NCOI Groep uit andere bekende opleiders, zoals Scheidegger, NTI, Boertien Vergouwen Overduin, ISBW, Computrain, Markus Verbeek Praehep, NIBE-SVV, Pro Education, LECTRIC, Bestuursacademie Nederland, ROVC, SRM, Luzac, Schoevers en Instituut Blankestijn. De NCOI Groep is met circa 2.200 medewerkers verreweg de grootste particuliere opleidingsgroep in Nederland en heeft als missie een leven lang ontwikkelen voor iedereen mogelijk te maken, door onderwijs af te stemmen op de individuele leerbehoefte.

Vervolgtraject

De overname is voorgelegd aan en onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Tot die tijd zullen we de externe communicatie zo veel mogelijk beperken. In de tussentijd zal ik aanblijven als directeur om een opvolger te vinden en in te werken.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze mail, dan kunt u terecht bij uw leidinggevende of bij ondergetekende.