Reisleider bij GOGO in het Portugese Albufeira

Toerismestudente Charlotte van den Dobbelsteen vertelt over haar stage als reisleider in het Portugese Albufeira. "Het is hard werken en het kost veel inlevingsvermogen. Maar ik leer hier superveel, het is misschien wel een van de meest leerzame stages die er is!"

Van ontvangst en administratie tot aanspreekpunt

"Op een normale werkdag sta ik rond een uur of 5 op om de eerste vluchten van de dag te ontvangen. Ik houd met andere reisleiders een 'welkomstkick-off' voor de groep gasten van gemiddeld 34 personen."

"Wanneer de mensen na zo'n kick-off een pakket en/of excursies bij ons kopen, schrijven we vouchers uit en innen we het geld. Nadat dit gebeurd is gaan we naar kantoor voor het administratieve deel van de dag."

Avondactiviteiten

"Meestal beginnen we daarna met het opbouwen van de feesten van die avond of organiseren we nog meer kick-offs. Het kan natuurlijk gebeuren dat je wordt gebeld door gasten die problemen hebben. Soms ben je daar uren mee bezig, maar we proberen het altijd zo snel mogelijk op te lossen. In de avond hebben we ook regelmatig nog vluchten die aankomen of andere avondactiviteiten. Op sommige dagen zijn we wel tot een uur of 4 's nachts wakker om de gasten te vermaken."

Leerzame stage

"Ik leer superveel over omgaan met problemen, het vermaken van gasten en administratie. Maar ook werken in een team en vooral het communiceren met iedereen op bestemming leer ik hier. Het is hard werken en de stage vraagt veel energie, denkvermogen en positiviteit van je. Maar al met al denk ik dat het een van de meest leerzame stages is die je je kan bedenken!"

Volg Charlotte op LinkedIn.