1. Home
  2. Nieuws
  3. Leerzame online marketing stage @Vitaminstore

Leerzame stageplek bij Vitaminstore voor studenten Commerciële Economie en Ondernemerschap

Mary van Overeem is online marketeer bij Vitaminstore en stagebegeleider van Tio-student Floris Veldman. “We nemen stagiairs mee langs de hele klantreis en geven ze diverse opdrachten, om te stimuleren dat ze zelf nadenken”, vertelt Van Overeem.

Vitaminstore is in 1995 opgericht en lanceerde in 2000 zijn webshop. Online timmert het bedrijf de laatste jaren flink aan de weg, waardoor de afdeling online marketing and operations ook gegroeid is. 

Online en in-store verkopen

Core business van Vitaminstore is het verkopen van voedingssupplementen en vitamines, via de webshop en de 32 winkels. “Maar online is er een ‘long tail’ met alle producten die te maken hebben met health. Daarnaast heeft Vitaminstore een eigen, private label, met producten in de categorieën Vitaminhealth, Vitaminsports en Vitaminbeauty. Online gaan we de categorieën Vitaminfood en Vitaminlife nog uitbouwen”, licht Mary van Overeem toe. “Verder brengen we vier keer per jaar een eigen seizoensmagazine uit en hebben we Vitaminclub, ons loyaliteitsprograma. In een aantal winkels is onze juicebar Vitaminboost te vinden. Tot slot stappen we via het bol.com van China de Chinese markt op.”

Leerzame stage voor studenten online marketing

Het klinkt als een leerzame omgeving voor stagiairs Commerciële Economie en Ondernemerschap. En inderdaad zorgt Vitaminstore ervoor dat stagiairs zo veel mogelijk leren, vertelt Van Overeem: “We zorgen er zeker voor dat stagiairs bij ons veel leren. Ze krijgen te maken met de hele klantreis en met de reis die pakketjes maken. Ondertussen krijgen ze opdrachten, zodat ze zelf leren denken. Stagiairs die al een bepaalde basiskennis hebben, kunnen onderzoek doen, of helpen met content. Het verschilt per stagiair hoe ze dat oppakken en of ze echt geïnteresseerd zijn. Met Floris gaat het heel goed. Aangezien hij eerstejaars is en dit een meeloopstage is, houden we er rekening mee dat het iets meer tijd kost om een en ander uit te leggen, maar hij is nieuwsgierig en enthousiast en komt met vragen, dat is heel fijn.”

Volg Mary van Overeem op LinkedIn.