1. Home
  2. Nieuws
  3. Grondstewardess stage Menzies Aviation

Grondstewardess stage Menzies Aviation

Eigenlijk had ze graag willen vliegen, maar het was niet helemaal zeker of ze een stageplek bij Transavia kon krijgen. Dus koos Diamillia Andrews voor een stage ‘op de grond’ bij Menzies Aviation, ook om eerst eens te kijken hoe het er op Amsterdam Schiphol Airport aan toegaat. Daar heeft ze absoluut geen spijt van. “Bij Menzies ben ik verantwoordelijk voor de transferbalie, de check-in én de gate. En echt: alles is leuk. Ik geniet elke dag!”

Menzies Aviation is een afhandelaar voor verschillende vliegmaatschappijen op o.a. Schiphol. Diamillia werkt voor Air Astana, een kleine maatschappij die op Kazachstan vliegt. “De pas­sagiers vliegen meestal business class. Het is natuurlijk best een aparte bestemming en het lijkt wel alsof mensen daardoor meer in zijn voor een grapje. Als ze aan me vra­gen of de vlucht vertraagd is en dat niet zo is, krijg ik vaak de vrolijke reactie: ‘Shit!’. Daar hou ik wel van.”

Young passengers

“Het leukste vind ik het om kinderen te begeleiden naar de gate. Laatst had ik twee kinderen van 13 en 17 onder mijn hoede, ‘young passengers’ zoals wij dat noemen. Daar had ik gezellige gesprekken mee. Ze waren heel bang dat het vliegtuig zou neerstorten. Heel toevallig moest ik ze drie weken later ook weer ophalen en dat was een heel enthousiast weerzien. Dat vind ik leuke dingen.”

Wachten...

Iets minder leuk is het wachten. “Soms zitten er maar der­tig passagiers op een vlucht. Als die allemaal zijn inge­checkt, moet ik blijven wachten bij de incheckbalie omdat er misschien nog een ticket verkocht kan worden. Dat gebeurt bijna nooit, dus je zit vaak voor niks te wachten en je mag natuurlijk ook geen boekje lezen in die tijd.”

Maar afgezien daarvan is ze heel tevreden over haar sta­ge. En Menzies Aviation is ook blij met haar. “Ze hebben me nog niet gevraagd of ik aan het eind van mijn stage blijf, maar daar ben ik alvast over aan het nadenken. Mis­schien dat ik ga freelancen tot ik mijn laatste tentamen heb gehaald; dan kan ik gaan vliegen en dat wil ik ook meegemaakt hebben.” 

Beleefd en geduldig

Haar sterke punten zijn haar beleefdheid en haar geduld. “Ik wil mensen echt helpen. Bij de transferbalie komen ook passagiers van andere maatschappijen. Sommige collega’s van mij doen daar niet veel moeite voor, maar het kan mij niet schelen met welke maatschappij iemand vliegt. Ik wil gewoon dat iedereen een zo geruisloos mo­gelijke overstap heeft.” Daarbij komt ze prettig over: “Ik krijg vaak te horen: ‘Wat heb je een mooie lach!’”