1. Home
  2. Nieuws
  3. Liefde voor horecavak delen met studenten en collega’s

Liefde voor horecavak delen met studenten en collega’s

Studiecoach Femke Noomen komt uit een onvervalst Rotterdams horecagezin. “Mijn vader had de eerste broodjeszaak van Rotterdam, inmiddels uitgegroeid tot een succesvol, groot cateringbedrijf”, vertelt ze trots. Zelf is ze helemaal op haar plek bij Hogeschool Tio. “Ik ga blij naar mijn werk!”

Het voelt bij Tio alsof alle puzzelstukjes nu op hun plek liggen. Ik ben studiecoach voor de studenten Hotel- en Eventmanagement, de opleiding die ik, als ik weer zou mogen kiezen, zo zou willen doen!

Dolgraag wilde Noomen na haar vwo naar de Hogere Hotelschool, maar ze werd uitgeloot. “Dus ging ik rechten studeren met de gedachte: daar kun je altijd wel iets mee.” Haar stages bij grote bedrijven als Coca-Cola maakten duidelijk dat ze het bedrijfsleven in wilde, dus werkte ze 8 jaar met veel plezier als bedrijfsjurist. Hierna volgde een carrièreswitch; ze studeerde af aan de PABO en werkte enige tijd in het basisonderwijs. Daarna stortte ze zich met veel plezier op vrijwilligerswerk bij het Ronald McDonalds Huis.

Elke dag blij naar werk

Na een paar jaar begon het te kriebelen: de Rotterdamse wilde weer een leuke, nieuwe baan. “Een vriendin stuurde me de vacature bij Tio door en de functie paste inderdaad perfect bij me. Ik was dan ook heel blij toen de vestigingsmanager me belde om op gesprek te komen. Het voelt bij Tio alsof alle puzzelstukjes nu op hun plek liggen. Ik ben studiecoach voor de studenten Hotel- en Eventmanagement, de opleiding die ik, als ik weer zou mogen kiezen, zo zou willen doen! De baan is heel afwisselend door het contact met studenten enerzijds en het bedrijfsleven anderzijds. Ik krijg veel vrijheden en heb de mogelijkheid mezelf te ontplooien. Ik ga elke dag blij naar mijn werk.”

Trots op Tio-studenten

De voornaamste taken van de studiecoaches zijn het voeren van persoonlijke gesprekken met de studenten en het monitoren van hun voortgang. Daarnaast onderhouden ze nauw contact met bedrijven waar Tio-studenten stage (kunnen) lopen. “Het is dan ook handig dat ik de branche goed ken en ontwikkelingen ben blijven volgen. Daarnaast heb ik een breed netwerk, ik ken veel mensen in de horecabusiness”, vertelt Noomen. “Van bedrijven hoor ik dat ze Tio-studenten hele gemotiveerde, enthousiaste studenten vinden. Dan voel ik me echt trots!”

Volg Femke Noomen op LinkedIn.