1. Home
  2. Nieuws
  3. Studiekeuze door de ogen van een ouder

Als je kind aan Tio studeert

Hoe het is om een Topopleiding te volgen, kan iedere Tio-student je zelf vertellen. Maar hoe is het eigenlijk om ouder te zijn van een ambitieuze Tio-student? Tjakko Smit, vader van derdejaars Hotel- en Eventmanagementstudent Rembrandt Smit, vertelt. “Ik ben erg enthousiast over Tio. Het intensieve programma, de persoonlijke begeleiding en de hoge kwaliteitseisen zijn veel waard.”

Eerste indruk van Tio

Tjakko Smit, directeur projecten bij BPD, maakte voor het eerst kennis met Hogeschool Tio tijdens een open dag. “Ik kreeg een uitermate goede indruk van Tio op die open dag”, vertelt Tjakko. “We werden goed ontvangen door de studenten en het was allemaal erg professioneel en goed georganiseerd. Die sfeer sprak ons erg aan.”

Ook zoon Rembrandt voelde zich er thuis en schreef zich in voor de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Tio Utrecht. “Ik was blij met die keuze”, gaat Tjakko verder. “Tio staat natuurlijk goed aangeschreven. Ook de kleinschaligheid en de praktijkdocenten vond ik belangrijk. Daarnaast was het een groot voordeel dat je zonder allerlei ingewikkelde selectieprocedures kon starten bij Tio.”

Hoge kwaliteitseisen

Inmiddels zit Rembrandt al in zijn derde jaar en is niet alleen hij, maar ook zijn vader nog steeds blij met zijn keuze. Tjakko: “Ik ben erg enthousiast over Tio. Ik zie wel bij mijn zoon dat het hard werken is en dat hij veel colleges heeft, maar hij heeft dan ook al enorm veel geleerd in die tweeënhalf jaar. Ik zie wel eens een opdracht of werkstuk voorbij komen, en de kwaliteitseisen die gesteld worden zijn hoog, het niveau is pittig. Dat vind ik goed, het is denk ik iets wat Tio onderscheidt van andere hogescholen.”

“Maar ook de kleinschaligheid spreekt me aan”, gaat Tjakko verder. “Die persoonlijke aanpak past ook wel bij Rembrandt. Hij kan met al zijn vragen bij zijn docenten terecht; die mogelijkheid is er dankzij de kleine klassen en persoonlijke aandacht natuurlijk volop.”

Tip voor andere ouders

Aan ouders van kinderen die voor een studiekeuze staan, raadt Tjakko aan opleidingen goed te vergelijken. “Het collegegeld bij Tio is bijvoorbeeld hoger dan bij reguliere opleidingen, maar het intensieve programma, de persoonlijke begeleiding en de hoge kwaliteitseisen zijn ook veel waard. Daarnaast kun je meerdere opleidingen bij Tio versneld volgen, dat bespaart natuurlijk ook geld. Ja, ik zou Tio zeker aanraden.”

“En wat ik ook prettig vind”, besluit Tjakko, “is de mogelijkheid voor studenten om hetzelfde programma op een andere vestiging te volgen. Rembrandt is in Utrecht begonnen, maar ging na een jaar in Amsterdam wonen, en kon de studie daar verder oppakken. Dat dat kon, was natuurlijk mooi meegenomen.”

 Accepteer cookiesJa, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Meer info