1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken en je master halen: Alexander doet het

Werken en je master halen: Alexander doet het

Master of Business Administration (MBA)-student Alexander is Tio’er in hart en nieren. Hij volgde de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement, ontmoette er zijn vriendin, haalde zijn diploma, ging werken en combineert zijn baan nu met Tio's fulltime MBA: “Ik kan het iedereen aanraden!”

Praktische werkwijze

Voordat Alexander bij Hogeschool Tio uitkwam, had hij al verschillende opleidingen geprobeerd. Net toen hij op het punt stond om dan maar te gaan werken, ontdekte hij Hotel- en Eventmanagement op Tio Amsterdam. En dat was een match: “De praktische werkwijze trok me ontzettend aan. Je bent hier bovendien geen nummer en wordt altijd gehoord.”

Gemotiveerd in de banken

Alexander, altijd wel in voor een feestje, zat elke ochtend netjes op tijd in de banken. “Gewoon omdat ik gemotiveerd was,” vertelt hij enthousiast. “Veel mensen geloven mij niet, maar vanaf het moment dat ik bij Tio begon, voelde geen enkele dag meer als studeren.” Lachend: “Al helemaal niet meer sinds ik mijn vriendin op Tio ontmoette, tijdens een les Vinologie!”

Baan combineren met MBA

Met zijn Hotel- en Eventmanagement-diploma vers op zak kreeg Alexander een baan aangeboden bij zijn stagebedrijf ChipSoft, dat zorgprocessen automatiseert. “Ik werk hier als adviseur marketing en communicatie en focus me vooral op de digitale gegevensuitwisseling en onze internationale positionering. Omdat ik me graag verder wil verdiepen en verbeteren, combineer ik mijn baan nu met de MBA: allebei tweeënhalve dag in de week. De lessen doordeweeks, zelf studeren doe ik vooral ’s avonds en in het weekend.”

Een uitdagende en waardevolle combi, aldus Alexander: “Tijdens de master leer je vraagstukken strategisch te benaderen. Die lessen kan ik direct toepassen tijdens mijn werk, zoals het efficiënter maken van processen. Door mijn werkervaring begrijp ik de theorie bovendien sneller en kan ik goed de koppeling maken naar de praktijk. Relevante werkervaring opdoen tijdens de master kan ik iedereen aanraden!”

Doorgroeien en anderen motiveren

En wat zijn Alexanders plannen ná de MBA? “Ik doe deze master om de beste versie van mezelf te worden en wil van hieruit graag doorgroeien in mijn carrière. Uiteindelijk wil ik mensen aansturen en motiveren; ze stimuleren om óók de beste versie van zichzelf te worden.” Mooie plannen, waar Tio graag haar steentje aan bijdraagt!

Tips

Last but not least, twee tips voor studiekiezers: “Kun je de MBA combineren met een baan, dan zou ik dat zeker doen. En weet je nog niet zeker of de MBA iets voor jou is? Je mag altijd contact met mij opnemen!”

Volg Alexander op LinkedIn

We hebben Alexander gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend