1. Home
  2. Over Tio
  3. directeur_Mark-Duthler

Over Tio 

Algemeen

Even voorstellen: Mark Duthler, directeur

Directeur Mark Duthler is sinds 1991 verbonden aan Hogeschool Tio. “Ik wil Tio graag verder ontwikkelen als beste hogeschool van Nederland. Ik vind het belangrijk om met Tio een nog sterkere positie te behalen waar zowel de studenten als het bedrijfsleven trots op zijn.”

Duthler: “Door de jaren heen zie je de wereld om je heen veranderen. Door internet wordt alles transparanter en beter zichtbaar; alles draait daarom om kwaliteit. Bij Tio betekent dit met name kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. Tio is een particuliere onderwijsinstelling en krijgt dus geen subsidie van de overheid. De opleidingen zijn daardoor duurder dan in het bekostigd onderwijs, Tio kan dus niet concurreren op prijs. We bieden studenten daarom iets dat het reguliere onderwijs niet kan bieden: kleine klassen, veel les en persoonlijke aandacht voor elke student.”

Wat betekent kleinschaligheid volgens jou?

“Kleinschaligheid betekent een groepsgrootte van gemiddeld elf studenten. Dat is fundamenteel anders dan groepen van bijvoorbeeld dertig studenten zoals veel andere scholen kennen. Door de kleine klassen krijgen studenten evenredig meer aandacht en kan de docent de boodschap goed afstemmen op de desbetreffende student, aangezien de docent de student ook echt kent. Het feit dat je bij Tio geen nummer bent wordt door de studenten enorm gewaardeerd.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik vind alles leuk aan mijn werk. De totaliteit van werkzaamheden is fantastisch en sluit goed aan bij wie ik ben. Ik ben bedrijfskundige en heb altijd al zelfstandig ondernemer willen worden. Ik mag me overal mee bezig houden: communicatie, marketing, automatisering, onderwijs, etcetera. Door samen te werken met een goed team kan ik mijn ideeën versneld realiseren.”

Wat is er nog meer uniek aan Tio?

“Bij Tio heerst een fijne sfeer, ik hoor van veel studenten, medewerkers en bedrijven dat de sfeer lekker ontspannen is. Je voelt je direct thuis. Dat is een belangrijke reden om bij Tio te komen studeren. Een prettig studieklimaat is heel belangrijk voor studiesucces. De sfeer in combinatie met docenten uit de beroepspraktijk, het versneld kunnen studeren en de excellente uitvoering van het unieke Tio-concept maken dat studenten graag naar Tio komen.”

Waarom vind je het leuk om met studenten te werken?

“Ik vind het leuk om met studenten in contact te zijn, omdat ze enthousiast zijn en net aan het begin van hun carrière staan. Ik zie studenten ook als collega’s met wie ik overleg over een gemeenschappelijk belang, namelijk Tio. Zelf houd ik wel van een geintje en dat laat ik ook zien. Plezier maakt het studeren en werken leuker, dit deel ik ook graag met studenten. Uiteindelijk gaat het erom om plezier te hebben in je werk.”

Wat is er zoal veranderd door de jaren heen?

“Sinds 1991 is de klassengrootte enorm gedaald: van gemiddeld dertig studenten per les naar elf. De kwaliteitszorg, workload en snelheid zijn enorm toegenomen. Dit vind ik erg prettig, je kunt veel sneller veranderingen teweeg brengen dan in de vorige eeuw. Vroeger ging er veel via fax, dat vonden we al erg modern. Nu gaat communicatie onder meer via de Tio App. De huisvesting is enorm verbeterd en het niveau van de docenten is aanzienlijk gestegen: bijna alle docenten in het hbo hebben een masteropleiding afgerond. E-learning is volop in ontwikkeling, zoals online huiswerkbegeleiding en online tentamentrainingen. En doordat we teams voor bijvoorbeeld onderwijsontwikkeling, automatisering en marketing hebben, is de kwaliteit sterk verbeterd. Een belangrijke succesfactor van Tio is de gedrevenheid van de medewerkers en het gevoel van enthousiasme, de twinkeling in hun ogen. Je doet het tenslotte met z’n allen.”

Over Mark Duthler

Mark DuthlerWoonachtig in: Utrecht
Kinderen: een zoon en twee dochters
Verbonden aan Tio sinds: 1991
Opleiding: Bedrijfskunde
Hobby’s: reizen, piano, jazz, hardlopen

Volg Mark Duthler op LinkedIn.