Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) Mbo

Kosten & studiefinanciering

Een opleiding aan Tio is een goede investering in je toekomst. De mbo4-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) is een particuliere opleiding. Doordat het een particuliere opleiding is, ligt het lesgeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. Met meer budget kan Tio extra investeren in betere docenten, kleinere klassen, aansprekende projecten en betere begeleiding. 
De aandacht die Tio besteedt aan de kwaliteit van het onderwijs resulteert in tevreden studenten. We laten je hieronder zien hoe je deze studie kunt betalen.

Opleidingskosten

Onderstaande opleidingskosten zijn de kosten voor fasttrackprogramma.

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2021-2022

Collegegeld2-3-4-5

€ 20.400,-

Inschrijfgeld (eenmalig)

€ 95,-

Totaal eerste studiejaar

€ 20.495,-

  1. Een inschrijving loopt van 1 augustus 2021 t/m 31 augustus 2022 of van 1 januari 2021 t/m 31 januari 2022.
  2. Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en projecten.
  3. Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd met maximaal 3%. 
  4. Een verlengde inschrijving kost € 3.200,- per semester. Een verlengde inschrijving alleen voor stage kost € 440,- per maand. Deze bedragen worden jaarlijks met maximaal 5% geïndexeerd.
  5. Het wettelijk lesgeld van € 1.202,-, voor studenten van 18 jaar en ouder, hoeft voor het particuliere onderwijs van Tio niet betaald te worden.

Financiering van de opleiding


Advies nodig?

Op de open dagen zijn interne en externe specialisten aanwezig die u alles kunnen vertellen over de mogelijkheden om een opleiding bij Hogeschool Tio te financieren. Voor meer en de meest actuele informatie kun je tevens terecht op de website van DUO.

Praat met een financieel adviseur