1. Home
  2. Nieuws
  3. EMCup-winnaars op culinaire reis

EMCup-winnaars op culinaire reis

Reisverslag - Wie had ooit gedacht dat we hier nu zouden staan, midden in Barcelona met de zon in ons gezicht en een enorme ervaring rijker, en dit allemaal dankzij het winnen van de European Mise en Place Cup? Als we terugkijken op de periode van de EMCup dan kunnen we wel vaststellen dat dit een intense, maar uiterst leerzame ervaring geweest is. En als je dan met je tenen in het zand van het strand van Barcelona staat, na een heerlijk drie-gangen lunchmenu, nou dan pas zie je in wat een belevenis het was. 

Deuren geopend dankzij EMCup

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel erg zoetsappig, maar om eerlijk te zijn is dat het ook wel een beetje. Geloof ons, wij hebben die EMCup vaak genoeg vervloekt omdat het tegenzat, echter heeft onze positieve instelling ons ertoe gedreven om iedereen te laten zien wat ons team kon, namelijk winnen! En meedoen aan de EMCup heeft voor ons deuren geopend en onze persoonlijke groei bevorderd. 

Trendtour Barcelona

Maar genoeg over die cup, let’s talk about Barcelona! De trendtour in Barcelona kregen we als prijs van Tio voor het winnen van de cup en stond in het teken van veel en lekker eten en drinken. 
We werden opgevangen op het vliegveld in Brussel om vervolgens met onze groep op avontuur te gaan. Een avontuur was het zeker, vooral toen we erachter kwamen dat wij viertjes de enige Nederlanders waren in een groep vol Zuiderburen. Wat hebben wij gelachen!

Vernieuwende restaurantconcepten

We begonnen de tour met een lange wandeling door het centrum van Barcelona waar we onderweg veel restaurants en concepten hebben bezocht en veel hebben kunnen leren over hoe de verschillende ondernemingen zich van hun concurrenten onderscheiden.

Onderweg stopte we bij restaurant Ocana op de Ramblas voor een heerlijke lunch met bijpassende wijnen, waar we werden verwend met superveel tapas, verse dorade en crème brûlée als dessert. Ons hoorde je niet klagen. Daarna vervolgde we onze wandeling door pittoreske steegjes, vele (overdekte) marktjes en het mooie Ciutadella park.

Na de wandeling hadden wij even tijd om ons op te frissen voor het diner, want ja eten en wijn drinken stond echt centraal deze reis. Ons diner werd geserveerd in restaurant Toto met een open keuken waar we konden zien hoe ons eten werd voorbereid. Na het diner hebben we nog even een klein bezoekje gedaan aan de befaamde gin-tonic bar ‘Bobby Gin’.  

Visie van bekende restaurants

Na een heerlijke nacht in een superhotel waren we klaar voor de fietstocht die ons naar het strand van Barcelona zou leiden! Fietsen met een groep van 27 man is best wel een opgave, vooral als je elke 100 meter wel moesten stoppen voor een rood stoplicht of een kapotte fiets. Wij hadden gelukkig nergens last van, maar wij Nederlanders zitten dan misschien ook wel iets steviger op de fiets ha!

Onderweg namen we een kijkje in de bekende restaurants ‘Tickets’ en ‘Pakta’ en kregen we uitleg over hun concept en visie voor de toekomst. Bij het strand aangekomen, stond restaurant ‘Pez Vela’ voor ons klaar met wederom een heerlijke lunch van tapas en je raadt het nooit: paella!

Rondleiding op wijngaard

Na de lunch in flinke vaart terug naar het hotel, waar de bus ons stond op te wachten voor een tocht naar de ‘Alta Alella’ wijngaard. De rondleiding toonde het gehele proces van wijn maken. Heel interessant om een keer in het echt te zien.

Na de rondleiding kwam natuurlijk het leukste aspect: wijnproeven in combinatie met tapas. Alle wijnen kwamen aan bod (de specialisatie is de Pansa Blanca wijn) en bij elke wijn kregen we een korte uitleg waardoor we ons toch wel echte wijnconnaisseurs voelden.

Nadat we allemaal verzadigd waren bracht de bus ons weer naar het vliegveld waar we afscheid namen van onze kameraden en van de prachtige stad om vervolgens met een vermoeid, maar voornamelijk blij gevoel naar huis te gaan.

Lees meer over: EMCup, internationaal, studiereis