U bevindt zich hier

 
Topsport

Studie en topsport

Beoefen je een sport op hoog niveau? Dan zit je goed bij Tio. Hogeschool Tio biedt topsporters de gelegenheid om studie en topsport te combineren. Bij je aanmelding en tijdens een intakegesprek kan hiervan melding worden gemaakt. Samen met de studiecoach wordt gekeken welke voorzieningen Tio je tijdens je studie kan bieden.

Speciale voorzieningen

Beoefen je een sport op hoog niveau? Als topsporter kun je de projecten zelf invullen qua planning en kun je langer over je studie doen, waardoor je samen met je studiecoach je eigen studieplanning kan maken. Sporters met status A, status B en de status high potentials van het NOC*NSF en sporters met een internationaal talentprofiel vallen onder Tio’s topsportbeleid.

Voor meer informatie, kom naar één van de open dagen.

Trainen voor wereldbeker-
wedstrijden

Michelle Dekker studeert Steward(ess) Receptiost(e) Host(ess) en is daarnaast topsportster. Van december tot en met maart heeft ze bijna ieder weekend snowboardwedstrijden. In de zomer trainde Michelle vooral veel voor haar conditie; nu is het tijd om sneeuwmeters te maken. De wereldbekerwedstrijden komen eraan en volgend jaar is het kwalificatiejaar voor de Olympische Spelen. Michelle: “In overleg met Tio heb ik een op maat gemaakt rooster.”


Lees meer


Ultieme droom: Olympische Spelen

Vero Nater volgt de opleiding Hotel- en Eventmanagement en combineert zijn studie daarnaast met topsport. “In eerste instantie had ik verwacht dat topsport en een hbo-opleiding niet te combineren viel en had ik mezelf er al op voorbereid dat afgelopen jaar mijn laatste studiejaar zou worden. Gelukkig stond Tio heel open voor het sporten naast school. Ze hebben mijn rooster zo aangepast dat ik toch naar mijn ijstrainingen kan.”


Lees meer

Nederlands kampioene snowboarden

Tio-studente en snowboardster Michelle Dekker combineert haar mbo-opleiding met snowboarden en dat doet ze niet onverdienstelijk. Ze heeft haar eerste titel van het nieuwe winterseizoen binnen. Tijdens het Open FIS NK parallelslalom in SnowWorld Landgraaf, hield ze behalve haar nationale concurrentes, ook alle buitenlandse snowboardsters achter zich. “Het was spannend, want het was een heel sterk deelnemersveld”, aldus de kersverse kampioene.


Lees meerNederlands kampioen skiën

Dennis is enthousiast over zijn opleiding en heeft daarin ook een bewuste keuze gemaakt. Zowel voor Tio, omdat het kleinschalig, persoonlijk en versneld is, als voor de studierichting Hotelmanagement. Dennis raadt zeker andere topsporters aan een Tio opleiding te volgen: “Je krijgt heel veel vrijheden bij Tio. Je kunt naar een (assistent) vestiging manager gaan en voor bepaalde tijden roostervrij vragen, zodat je op die momenten voor je topsport kunt bezig zijn.”


Lees meer


Synchroon-
schaatsen en studeren

Kimberly de Ley studeert Hotel- en Eventmanagement op Tio Eindhoven. “Mijn sport is synchroonschaatsen. Ik schaats momenteel bij het Belgisch nationaal team. Ons doel voor dit seizoen is een topprestatie leveren op het WK. Om dit te realiseren zijn er heel wat trainingsuren en opofferingen nodig. Vaak zijn studie en topsport een onmogelijke combinatie, maar nu ik op Tio zit, ondanks de lange dagen, is het toch goed te combineren. Mijn rooster is zo aangepast dat ik op tijd ben voor training en toch geen lessen hoef te missen.”


C:\Users\m.veldhuis\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\ATU5HQ78\IMG_9751.JPEG


Lees meer


American Football is topsport

Auday al Kaabi studeert Hotelmanagement en daarnaast speelt hij op hoog niveau American Football. Een echte topsporter: “Ik wil zo ver mogelijk komen in deze sport als ik maar kan, het liefst de NFL halen, dat is de Amerikaanse competitie.”


Lees meer