1. Home
  2. Contact
  3. Aanmelden

Aanmelden 

Leuk dat je interesse hebt in één van de opleidingen van Hogeschool Tio. Je kunt je eenvoudig en veilig digitaal aanmelden voor een opleiding bij Hogeschool Tio via onderstaande button.

Wat heb je nodig bij de aanmelding?

In het formulier vul je de volgende gegevens in voor je aanmelding:

Als er factoren zijn (zoals dyslexie) die van invloed kunnen zijn op je resultaten, dan kan hiervan bij je aanmelding (bij stap 2) en tijdens het intakegesprek melding gemaakt worden. Samen met de studiecoach wordt gekeken welke speciale voorzieningen Tio je tijdens je studie kan bieden.

Hoe verloopt de aanmelding?

Aanmeldings- en inschrijfprocedure

Er is veel belangstelling voor onze opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan aan op onze open dagen of via de website.

  • Zo ben je verzekerd van een studieplek!
  • Als je je vroegtijdig aanmeldt heb je alle tijd om de studiefinanciering en boeken te regelen. Je weet dan ook zeker dat je deze op tijd binnen hebt.
  • Hoe later je je aanmeldt, des te groter de kans dat je rooster minder ideaal is. Dus vroeg aanmelden helpt. 

Heb je alle stappen van het aanmeldproces doorlopen? Dan zie je de bevestiging op je beeldscherm en ontvang je tevens per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

  • Voor verificatie van je vooropleiding heeft Tio een kopie van je diploma en cijferlijst nodig. Je kan deze meesturen met je aanmelding of na het behalen van je diploma toesturen aan Tio.

Na je aanmelding ontvang je van ons een aanmeldbevestiging per mail en maken wij een Tio-account voor je aan. Controleer alle informatie die je hebt ingevuld goed. Daarnaast hebben we extra informatie van je nodig, bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs. Zodra alle informatie is aangeleverd, kan je je officieel inschrijven. Plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Wil je graag bij Tio studeren, maar heb je nog wat twijfels maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Toelatingsprocedure

Na ontvangst van je officiële inschrijving stuurt Tio je (mits je aan de vooropleidingseisen kunt voldoen en er geen wachtlijst is) een schriftelijke bevestiging van toelating. Als je vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die je wilt gaan volgen, plannen we een gesprek en assessment met je in. De kosten voor het assessment bedragen € 80,-. De toelatingscommissie beslist of je toelaatbaar bent.

Start van de opleidingen

Voorafgaand aan het studiejaar vinden de introductiedagen, kick-off dag en welcome days plaats:

Opzeggen

Helaas komt het soms voor dat een student zijn inschrijving moet annuleren, nog voordat zijn studie is begonnen. Daarom geven wij 14 dagen bedenktijd en kun je de inschrijving tot 1 juli kosteloos annuleren als je in september start. Als je in januari start, dan kun je tot 1 december kosteloos annuleren. Heb je het collegegeld al betaald? Dan krijg je dat terug.

Na 1 juli/1 december kun je de studieovereenkomst tussentijds beëindigen door deze formeel op te zeggen (via tio.nl/opzeggen). In de wet staat dat je dan een redelijk deel van het collegegeld moet betalen. Hoe hoog dat bedrag is, is bijvoorbeeld afhankelijk van het onderwijs dat je al hebt gevolgd.

Je kunt natuurlijk ook aan het einde van het collegejaar besluiten om te stoppen met de opleiding. Als je ons dit vóór 1 juli van het lopende collegejaar laat weten, dan hoef je het collegegeld voor het volgende jaar niet te betalen. Zeg je later op, dan ben je een redelijk deel van het collegegeld voor het volgende collegejaar verschuldigd.

De volledige regelingen en een opzegformulier vind je in onze algemene voorwaarden en op tio.nl/opzeggen