1. Home
  2. Contact
  3. Aanmelden

Aanmelden 

Leuk dat je interesse hebt in één van de opleidingen van Hogeschool Tio. Je kunt je eenvoudig en veilig digitaal aanmelden voor een hbo- of mbo-opleiding bij Hogeschool Tio via onderstaande button.

Tot wanneer kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan tot nét voor de start van het studiejaar. Maar om teleurstellingen te voorkomen door bijvoorbeeld wachtlijsten, raden we je aan om je meteen aan te melden zodra je je keuze hebt gemaakt.

  • Zo ben je verzekerd van een studieplek!
  • Als je je vroegtijdig aanmeldt heb je alle tijd om de studiefinanciering en boeken te regelen. Je weet dan ook zeker dat je deze op tijd binnen hebt.
  • Hoe later je je aanmeldt, des te groter de kans dat je rooster minder ideaal is. Dus vroeg aanmelden helpt. 

Wil je graag bij Tio studeren, maar heb je nog wat twijfels maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Tijdig aanmelden

Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Plaatsen worden toegekend op volgorde van aanmelding.

Selectie en loting

Tio selecteert op basis van de juiste vooropleidingseisen en tijdige aanmelding. Studenten worden niet uitgeloot.

Kennismakingsgesprek

Voor de start van de opleiding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met je studiecoach.

Wat heb je nodig bij de aanmelding?

In het formulier vul je de volgende gegevens in voor je aanmelding:

Als er factoren zijn (zoals dyslexie) die van invloed kunnen zijn op je resultaten, dan kan hiervan bij je aanmelding (bij stap 2) en tijdens het intakegesprek melding gemaakt worden. Samen met de studiecoach wordt gekeken welke speciale voorzieningen Tio je tijdens je studie kan bieden.

Hoe verloopt de aanmelding?


Start van de opleidingen (hbo & mbo)

Voorafgaand aan het studiejaar vinden de introductiedagen, kick-off dag en welcome days plaats:

Opzeggen

Nadat je je hebt ingeschreven, ben je Tio de opleidingskosten volledig verschuldigd, ook als je nog geen onderwijs hebt gevolgd. Wel kun je de overeenkomst opzeggen. Je hebt een bedenktijd van 14 dagen waarbinnen je de overeenkomst kosteloos kunt ontbinden. Daarna heb je de mogelijkheid om de overeenkomst op te zeggen en ben je in ieder geval het inschrijfgeld verschuldigd. Vanaf het moment van inschrijving worden er door Tio kosten gemaakt om jou en je medestudenten het onderwijsprogramma te kunnen aanbieden. Bij opzegging ben je een redelijk deel van het collegegeld verschuldigd (een “redelijk loon”), waarbij aansluiting wordt gezocht bij artikel 7:411 BW.

Als je opzegt vanwege een reden die (gedeeltelijk) in de risicosfeer van Tio ligt, of omdat je door exceptionele omstandigheden buiten jouw invloedsfeer niet in staat bent om je opleiding af te ronden, kan je Tio gemotiveerd verzoeken om aanpassing van het hierboven genoemde percentage van 25%.

Onder de opleidingskosten wordt verstaan: de som van het collegegeld en de prijs van keuzevakken. De volledige regeling en een opzegformulier vind je op tio.nl/opzeggen.
Je kan eventueel uitstel aanvragen voor de deadline voor kosteloze annulering, bijvoorbeeld omdat je nog in onzekerheid verkeert over het behalen van je vooropleiding. Dit uitstel is alleen geldig als het schriftelijk is bevestigd door Tio. Voor meer info zie de Algemene Voorwaarden