U bevindt zich hier

 
Open dag hbo mbo

Open dagen

Op de open dag kun je op de vestigingen van Tio terecht met al je vragen, onze studenten en docenten staan voor je klaar om je maximaal te informeren. Bijvoorbeeld als je wilt weten wat je kunt worden met een Tio-opleiding, hoe het studieprogramma eruitziet, hoe het zit met de begeleiding en wat er allemaal komt kijken bij de (internationale) stages. Ook zijn er (externe) adviseurs op het gebied van financiën aanwezig.
Uiteraard vertellen we je ook alles over Tio’s unieke studeerformule. Op haar kleinschalige vestigingen in kleine klassen leidt Tio je op tot een veelzijdige young professional. Ontdek jij de wereld van Hogeschool Tio?


Wil jij een open dag van Hogeschool Tio bezoeken? Meld je dan aan door op bovenstaande button te klikken. Kom je met je vader, moeder, broer/zus en/of vriend(in), dan hoef je je slechts 1 keer aan te melden. Handig toch?

Open dag programma

Drie kwartier voordat de eerste voorlichtingsronde start staan de deuren van de vestiging voor je open. En pas nadat de laatste gasten vertrokken zijn, worden de deuren gesloten. In het algemeen is de vestiging nog zo'n twee uur na de laatste voorlichtingsronde geopend.


Wat kun je verwachten op de open dag?

Vanuit de kantine starten de voorlichtingsronden van alle hbo- en mbo-opleidingen. Voor aanvang van iedere voorlichtingsronde stellen enkele docenten en studenten zich voor in de kantine. Daarna kun je de voorlichting van jouw keuze bijwonen:


Mbo - Commercieel Business Management

Mbo - Hotelmanagement

Mbo - Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)

Hbo - E-commerce Marketing Sales

Hbo - Hotel- en Eventmanagement

Hbo - Internationaal Toeristisch Management

Hbo - International Business Management

Hbo – Bachelor courses in English
Tijdens de open dag kun je daarnaast doorlopend in de kantine terecht voor de volgende aanvullende informatie:

  • Persoonlijk gesprek met studenten, docenten en studentenvereniging Cognatio.
  • Vragen over functiebeperkingen bij de coördinator functiebeperkingen.
  • Vragen over vrijstellingen en toelating bij bureau inschrijvingen.
  • Financieel gesprek met een financieel adviseur van Tio, over bijvoorbeeld studiefinanciering, lening en belastingvoordeel.
  • Inzien van studieboeken.
  • Rondleiding door de vestiging verzorgd door een student.
  • Aanmelden voor een opleiding.


Omdat we blij zijn met je komst naar de open dag en omdat je onze gast bent, staan er in de pauze diverse hapjes en drankjes voor je klaar. Tot snel op de open dag!

Aanmelden na 1 mei?

Bij Tio kun je je ook na 1 mei aanmelden voor een hbo- of mbo-opleiding. Je kunt je zelfs nog in de zomermaanden aanmelden, maar dat raden we niet aan. Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en aangezien Tio kleine klassen garandeert is er beperkt plek. Er ontstaan hierdoor jaarlijks wachtlijsten.

 

Ook na 1 mei kun je bij Tio een studiekeuzecheck aanvragen. Deze studiekeuzecheck kan bestaan uit een bezoek aan een open dag, het voeren van een persoonlijk gesprek en het maken een assessment.

Ik meld me aan voor een opleiding

Jelle nodigt je uitFinancieel advies

Op de open dag wordt tijdens de presentaties veel aandacht besteed aan de mogelijkheden om je studie te financieren. Denk bijvoorbeeld aan het betalen in termijnen, de studiefinanciering via DUO en het flexibel aflossen na de opleiding. Wil je graag jouw persoonlijke situatie met een financieel adviseur bespreken, dan kun je een afspraak maken op de open dag voor een financieel gesprek. Tijdens dit gesprek van ± 10 minuten wordt op vrijblijvende basis jouw financiële situatie geïnventariseerd. In de kantine zijn tevens financieel adviseurs van Tio aanwezig waaraan je, ook zonder afspraak, je vragen kunt stellen. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Financieel advies op open dag

Reacties open dag bezoekers

"Over Tio heb ik een zeer goed gevoel: de kleinschaligheid en de kwaliteit is voor mij echt de reden dat ik zo geïnteresseerd ben. Mag ik trouwens ook een compliment geven over de organisatie van de open dag in Amsterdam. Ik ben nog nooit door zoveel mensen aangesproken als op de open dag van Tio. Dat zoveel mensen van Tio mij aanspraken verraste mij erg en ik kreeg er gelijk een soort familie gevoel door. Iedereen was zo behulpzaam, gedreven én goed gekleed."

Dylan


“Het was een leuke ervaring. Ik weet nu veel beter wat de vakken inhouden. Ook veel informatie over hoe het nou gaat met de stages in het buitenland. Het lijkt me heel erg leuk, die stages.”

Sander


“Ik vond het een leuke dag, veel informatie gekregen en een goed beeld van de lessen.”

Kitty


“Je kon goed kijken wat de school precies inhoudt en of het iets voor je is. Tio is echt iets voor mij!”

Irene


“Erg leerzaam, toegankelijk en de docenten geven je een goede indruk en bereiden zich goed voor!”

Yvette


“Super, ik heb een goed idee gekregen van wat er te verwachten is op Tio.”

Kayleigh


“Ik heb beseft dat het een vrij kleine groep was qua klas en dat de docenten de studenten beter uitleg kunnen geven dan in een grote groep.”

Christen


“Alles wordt tot in detail uitgelegd en dat sprak me erg aan.”

Tim

Open dag gemist?

Heb je een open dag van Hogeschool Tio gemist? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan, zodat je alsnog antwoord krijgt op al je vragen.

Persoonlijk gesprek