Over Tio

Eén ding is zeker: kies je voor Tio, dan kies je voor toponderwijs aan de beste kleine hogeschool van Nederland.

Wij zijn Tio. De opleider waar de student centraal staat. De plek waar jonge talenten de ruimte krijgen de beste versie van zichzelf te worden. Om verder te komen, in hun carrière én in het leven. Zodat ze de hele wereld aankunnen. Bij Tio doen we meer dan alleen opleiden; wij ontwikkelen het potentieel van onze studenten.

Hoe we dat doen? Met persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs. Onze studenten krijgen de vrijheid te ontdekken waar hun talenten en ambities ze brengen. Bij Tio kennen we niet alleen de namen van alle studenten, we kennen ook hun dromen en doelen. Onze docenten en studiecoaches, stuk voor stuk professionals uit de praktijk, begeleiden hen tijdens deze persoonlijke leerreis. Zo krijgt iedere student alle kans om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Tio is marktleider op het gebied van hbo-, mbo-, Ad- en MBA-opleidingen binnen de sectoren business, toerisme en hotel- en eventmanagement. Als particuliere onderwijsinstelling kan Tio meer investeren in de kwaliteit van het onderwijs. De opleidingen van Tio gaan al jarenlang aan kop in verschillende rankings. Alle vestigingen van Tio zijn klein, net als de klassen. Bij Tio krijgen studenten écht persoonlijke aandacht.

Kiezen voor Tio is kiezen voor groei. Na het afronden van een Tio-opleiding is de student klaar om de wijde wereld in te trekken. Met een schat aan ervaring, vol frisse ideeën en uitgerust met de juiste vaardigheden en zelfvertrouwen voor de banen van de toekomst. Eén ding is zeker: wie voor Tio kiest, kiest voor toponderwijs aan een van de beste kleine onderwijsinstellingen van Nederland. Wij zijn Tio. Developing Potential.

10
gemiddeld aantal studenten per klas
8,1
Gemiddeld NSE-cijfer voor de Tio-opleidingen
2000+
Studenten die een studie bij Tio volgen

De voordelen van Tio

In alles wat wij doen, staan onze studenten en hun ontwikkeling centraal. Daarom is onze unieke onderwijsfilosofie opgebouwd uit drie kernwaarden die daaraan bijdragen. Kies je voor Tio, dan kies je voor:

Persoonlijk

Persoonlijke aandacht en begeleiding
Dankzij Tio’s kleinschalige opzet is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, maar altijd vanuit vrijheid en (eigen) verantwoordelijkheid. Zo krijg je een eigen studiecoach die je bijstaat tijdens jouw persoonlijke leerreis.
Kleinschalige vestigingen en kleine groepen
Tio heeft zes kleinschalige vestigingen in Nederland. Gemiddeld zitten er 10 studenten in een klas, waardoor een hechte band ontstaat tussen zowel studenten als docenten. Dankzij de kleine klassen is er meer aandacht voor jou als persoon.
Je wordt gezien, je doet er echt toe
Dankzij de kleinschaligheid zal je bij Tio als student nooit ondersneeuwen of opgaan in de massa. Je wordt gezien; we kennen niet alleen je naam, maar ook je dromen. Bij Tio staat de student altijd centraal.
Beste studententijd
Naast hard werken, moet je als student ook hard kunnen genieten. Er is alle ruimte voor fun! Bijvoorbeeld door de toffe activiteiten en feestjes van Tio’s eigen studentenvereniging: Cognatio.

Excellent

Kwalitatief onderwijs
Bij Tio is kwalitatief onderwijs gegarandeerd. Alle opleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie en de Onderwijsinspectie. Daarnaast beschikken vrijwel al onze docenten over een masterdiploma. Tio biedt ook lesgarantie: lessen die uitvallen altijd worden ingehaald.
Marktleider op het gebied van particuliere opleidingen
Al jaren komt Tio als beste uit de bus bij verschillende onderzoeken, zoals de NSE, Keuzegids en JOB-monitor. De Keuzegids heeft Tio uitgeroepen tot ‘Beste kleine hogeschool van Nederland’! En in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ behaalde Tio meerdere gouden medailles.
Gemotiveerde studenten
Studeren bij Tio is een bewuste keuze. Dankzij het intensieve lesprogramma leer je direct aanpakken. En dankzij het kleinschalige karakter van de school en de goede sfeer, is een helpende hand van een medestudent zo gevonden.
Doorstroommogelijkheden en versneld mbo/hbo
Tio biedt opleidingen op zowel mbo-, hbo-, Ad- als MBA-niveau. Dit betekent dat je binnen Tio makkelijk kan doorstromen naar een volgend opleidingsniveau. Ook zijn er fasttrack-programma’s beschikbaar waardoor je versneld een mbo- of hbo-diploma kan behalen.

Ondernemend

Focus op het werkveld
Tio’s unieke onderwijs is gebaseerd op het samenbrengen van theorie en praktijk. Leren door te doen, daar geloven wij in. Want door te leren én te doen, leer je pas echt. Zo bereiden wij jou voor op jouw toekomst in het werkveld.
Docenten uit verschillende branches
Al onze docenten komen uit de praktijk en hebben veel ervaring in hun vakgebied. De meeste van hen werken, naast het lesgeven, ook nog steeds in de branche. Zo doe jij actuele praktijkkennis op én kun je gebruikmaken van hun uitgebreide netwerk voor je stage of je eerste baan.
Internationale mogelijkheden
Tio biedt veel internationale mogelijkheden. Met ons uitgebreide internationale netwerk is het makkelijker om stages en partnerscholen in het buitenland te vinden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen een opleiding in het Engels te volgen, samen met buitenlandse studenten.
Bijzondere ervaringen
Studeer je aan Tio, dan zijn bijzondere ervaringen gegarandeerd! Misschien vind je een te gekke stage in het buitenland, ga je mee op een studiereis, neem je deel aan een masterclass of breng je je kennis en ervaring in de praktijk tijdens een projectweek. Netwerken doe je tijdens Tio’s Career Even

Landelijk georganiseerd en toch lokaal

Tio heeft zes vestigingen in Nederland en een hoofdkantoor in Utrecht.

De zes vestigingen van Tio liggen allemaal op centrale locaties. Welke stad je ook kiest, je loopt in maximaal tien minuten van het treinstation naar de Tio-vestiging.

Vestigingen

Kaart van Nederland met Tio vestigingenTio GroningenTio HengeloTio AmsterdamTio UtrechtTio RotterdamTio Eindhoven

Vakgebieden

Tio biedt hbo-bachelor-, hbo-ad-, master- en mbo-opleidingen op het gebied van: 

 • Business

  Commerciële Economie en Ondernemerschap (hbo) 

  Leer de kneepjes van het marketingvak. Na de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap weet jij hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven. 

  Communicatie en PR (hbo) 

  Welkom in de veelzijdige wereld van Communicatie en PR. Merken in de markt zetten, PR, social media … alles om jouw ideale publiek te bereiken! Met de hbo-opleiding Communicatie en PR op zak weet jij hoe je het gedrag van jouw doelgroep succesvol kan beïnvloeden.

  Financial Business Management (hbo)

  Financiële analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Bedrijfseconomie echt iets voor jou! 

  International Business Management (hbo)

  Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. Na deze opleiding leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen.  

  Makelaardij en Vastgoed (hbo)

  Jij voelt je thuis in de dynamische wereld van makelaardij en vastgoed, of het nu gaat om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden. Van verkopen en onderhandelen tot waarde bepalen, beheren én beleggen... Je leert het allemaal bij de hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed. 

  Rechten (hbo)

  Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! 

  Commercieel Business Management (mbo)

  Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Bij de mbo4-opleiding Commercieel Business Management ontwikkel jij het talent dat nodig is om carrière te maken in business. Na de opleiding leg jij makkelijk contact met klanten en verkoop jij meer producten dan je grootste concurrent. 

  Marketing en Communicatie (mbo)

  Welkom in de veelzijdige wereld van reclame, communicatie en marketing. De klant is koning; jij snapt dat als geen ander. Jij weet wat mensen willen. Hoe je ze overtuigt om een product of dienst te kopen. De mbo4-opleiding Marketing en Communicatie leidt je op tot allround communicatieprofessional en marketingtalent. 

  Management Assistant Schoevers (mbo)

  Welkom in de veelzijdige wereld van office- en managementsupport. Als er iets geregeld moet worden, kijkt iedereen naar jou. Coördineren is je middle name. Met het mbo4-diploma Management Assistant Schoevers ben jij straks een aanwinst voor het bedrijfsleven. 

 • Eventmanagement

  Hotel- en Eventmanagement (hbo)

  Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.


  Hotelmanagement (mbo)

  Bij de mbo4-opleiding Hotelmanagement leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. 


  Internationaal Toeristisch Management (hbo)

  Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.

 • Hotelmanagement

  Hotel- en Eventmanagement (hbo)

  Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.


  Hotelmanagement (mbo)

  Bij de mbo4-opleiding Hotelmanagement leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. 

 • Toerisme

  Internationaal Toeristisch Management (hbo)

  Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.