1. Home
  2. Over Tio

Over Tio

Eén ding is zeker: kies je voor Tio, dan kies je voor toponderwijs aan de beste hogeschool van Nederland.

Wij zijn Tio, de beste hogeschool van Nederland. Startpunt van jouw weg naar succes. Bij ons krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zodat jij je ambities en dromen waar kan maken. Want jij wilt verder komen, in je carrière én in je leven. Uitgroeien tot young professional en echte wereldburger. Met alle kennis en vaardigheden voor de banen van de toekomst. Wij helpen jou daarbij. Want bij ons ben je verzekerd van persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.

Persoonlijk

Bij Tio sta jij centraal. We hebben oog voor de persoonlijke behoefte van iedere individuele student. Onze vestigingen zijn klein, net als de klassen. Daardoor krijg jij echte aandacht van je docenten. Iedereen kent elkaars naam, wat het makkelijker maakt elkaar te motiveren. De ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen. Bij Tio word je gezien en krijg je altijd een warm welkom. En dankzij de persoonlijke begeleiding van een eigen studiecoach kan het onderwijs afgestemd worden op jouw specifieke leerbehoeften. Maatwerk dus!

Excellent

Als particuliere onderwijsinstelling kan Tio meer investeren in de kwaliteit van het onderwijs dan overheidsinstellingen. De onderwijskwaliteit is hoog. Wij dagen onszelf elke dag weer uit te excelleren en we stimuleren onze studenten hetzelfde te doen. Tio is marktleider op het gebied van mbo-opleidingen, hbo-bachelors, hbo-Associate degrees en MBA’s op hbo-niveau binnen de sectoren business & ondernemen, hospitality, events & toerisme, marketing, sales & communicatie en makelaardij, ruimte & vastgoed. Dankzij een intensief lesprogramma kunnen wij fasttrackopleidingen aanbieden zodat je versneld je diploma (op meerdere niveaus) kan halen met maximaal resultaat. Ook als je topsporter, musicus of ondernemer bent, kan je bij Tio terecht voor een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw ambities.

Ondernemend

Heb je een ondernemende mindset? Dan is Tio de plek voor jou! Hier krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om te ontdekken waar jouw ambities en talenten je brengen. Met onze topdocenten uit het bedrijfsleven leiden we studenten op tot nieuwsgierige en ondernemende professionals. Onze docenten vertalen de theorie naar de praktijk, met actuele casussen en inspirerende verhalen. Aangevuld met praktijkgerichte projecten, studiereizen, masterclasses en bedrijfsbezoeken. Dankzij de (inter)nationale kansen en studie-ervaringen groeien onze studenten uit tot wereldburgers die over grenzen heen durven kijken. Tio staat midden in het bedrijfsleven door een sterk netwerk en directe samenwerking met de beste werkgevers van Nederland en daarbuiten. Voor jou betekent dit de ultieme voorbereiding op een succesvolle toekomst met uitstekende baan- en ondernemerskansen.

Kortom, jouw weg naar succes? Die begint bij Tio Business School. Toponderwijs aan de beste hogeschool van Nederland.

10
gemiddeld aantal studenten per klas
8,1
Gemiddeld NSE-cijfer voor de Tio-opleidingen
2000+
Studenten die een studie bij Tio volgen

Wat biedt Tio jou?

Kiezen voor Tio is kiezen voor succes. Investeer in jezelf, je carrière en in jouw toekomst. Bij ons krijg jij de ruimte om je talenten te ontwikkelen. Studeren aan de beste hogeschool van Nederland is:  

Persoonlijk

Persoonlijke aandacht
Dankzij Tio’s kleinschalige opzet is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Iedereen kent je bij naam en motiveert elkaar.
Kleinschalige vestigingen en kleine klassen
Tio heeft zes kleinschalige vestigingen in Nederland. Gemiddeld zitten er 10 studenten in een klas, waardoor een hechte band ontstaat tussen zowel studenten als docenten. Dankzij de kleine klassen is er meer aandacht voor jou als persoon.
Eigen studiecoach
Je hele studie lang krijg je optimale persoonlijke begeleiding.
Hechte community
Samen met je medestudenten beleef je de beste studententijd. Naast hard werken, moet je als student ook hard kunnen genieten. Er is alle ruimte voor fun! Bijvoorbeeld door de toffe activiteiten en feestjes van Tio’s eigen studentenvereniging: Cognatio.

Excellent

Hoogste beoordelingen
Tio staat al 12 jaar op #1 in onafhankelijke onderzoeken. Zoals de NSE, Keuzegids en JOB-monitor.
Versneld studeren
Bij Tio kun je versneld je diploma behalen: mbo in 1 of 2 jaar, hbo in 2 of 3 jaar en een MBA in slechts 1 jaar.
Maximaal resultaat
Haal het meeste uit je studie! Je kan binnen Tio makkelijk doorstromen naar een volgend opleidingsniveau. Studeer door en doe een hbo-bachelor in 2 jaar, een MBA in 1 jaar of ga sneller aan het werk met meer kans op een goede baan.
Maatwerk
Dankzij onze kleinschaligheid en intensieve begeleiding biedt Tio ambitieuze studenten een programma op maat. Combineer je studie met topsport, muziek of eigen bedrijf.

Ondernemend

Topdocenten uit de praktijk
Jouw docenten zijn hoogopgeleid en komen rechtstreeks uit het werkveld. Ze hebben veel ervaring in hun vakgebied. De meeste van hen werken, naast het lesgeven, ook nog steeds in het bedrijfsleven. Zo doe jij actuele praktijkkennis op én kun je gebruikmaken van hun uitgebreide netwerk voor je stage of je eerste baan.
Leren door doen
Denk aan praktijkgerichte projecten, stages, bedrijfsbezoeken, businesscases en masterclasses.
Tio’s unieke onderwijs is gebaseerd op het samenbrengen van theorie en praktijk. Want door te leren én te doen, leer je pas echt. Zo bereiden wij jou voor op jouw toekomst in het werkveld.
Internationale mogelijkheden
Doe contacten op en bereid je voor op
een internationale carrière. Tio biedt veel internationale mogelijkheden. Met ons uitgebreide internationale netwerk is het makkelijker om stages en partnerscholen in het buitenland te vinden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen een opleiding in het Engels te volgen, samen met buitenlandse studenten.
Uitstekende baan- en ondernemerskansen
Tio staat midden in het bedrijfsleven en werkt samen met de beste werkgevers.

Landelijk georganiseerd en toch lokaal

Tio Business School heeft zes vestigingen in Nederland en een hoofdkantoor in Utrecht.

De zes vestigingen van Tio liggen allemaal op centrale locaties. Welke stad je ook kiest, je loopt in maximaal tien minuten van het treinstation naar de Tio-vestiging.

Vestigingen

Kaart van Nederland met Tio vestigingenTio GroningenTio HengeloTio AmsterdamTio UtrechtTio RotterdamTio Eindhoven

Vakgebieden