U bevindt zich hier

 
Hogeschool Tio

Aangenaam, Tio

Welkom bij Tio, een hogeschool waar je je snel thuis voelt. Er hangt een fijne sfeer, je kunt versneld studeren en dan is er nog het unieke Tio-concept. Studenten kiezen graag voor het kleinschalige, persoonlijke onderwijs van Tio.

TIO AAN KOP

Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al jaren een uitstekende naam als erkend onderwijsinstituut.

Beste kleine hogeschool van Nederland

Hogeschool Tio is door de Keuzegids Hoger Onderwijs 2016 uitgeroepen tot ‘Beste kleine hogeschool van Nederland’. Tio krijgt deze vermelding vanwege de uitmuntende scores voor alle hbo-opleidingen. Tevens zijn de hbo-opleidingen van Tio in de Keuzegids als beste uit de bus gekomen. De opleiding Hotel- en Eventmanagement is sinds 2014 bekroond tot beste hotelschool van Nederland. Internationaal Toeristisch Management is sinds 2012 de beste toeristische hbo-opleiding. En International Business Management is sinds 2015 uitgeroepen tot beste IBMS-opleiding van Nederland.


Beste Vakschool van Nederland

Tio: Beste vakschool van NederlandDe Keuzegids Mbo 2016 benoemt Tio tot ‘Beste Vakschool van Nederland’. Een prachtig resultaat, dat Tio kan behalen dankzij de geweldige inzet van studenten, docenten en staf. Alle mbo-opleidingen boeken uitstekende resultaten. De opleiding Hotelmanagement is met 98 punten de beste Middelbare Hotelschool. De opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) krijgt met eveneens 98 punten de vermelding beste opleiding Luchtvaartdienstverlening. En de opleiding Commercieel Business Management eindigt op de eerste plek van alle mbo-opleidingen Commerciële Dienstverlening.


JOB-monitor en Onderwijsinspectie

In de JOB-monitor, afgenomen onder mbo-studenten in Nederland, krijgen alle mbo-opleidingen van Tio de hoogste scores in vergelijking tot opleidingen met dezelfde kwalificatie. De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio beoordeeld met de hoogst haalbare score, namelijk ‘goed’.

Job-monitor
Tio staat ook op 1 in de ranglijst voor wat betreft studeren met functiebeperkingen. Tio scoort op alle onderdelen hoger dan het gemiddelde in Nederland en krijgt het hoogste totaaloordeel. Tevens hebben de hbo-opleidingen van Hogeschool Tio het hoogste totaalonderdeel behaald in het onderzoek Beste studies van Elsevier.

Uniek Tio-concept

Op dat Tio-concept ben ik trots, en de studenten, docenten en medewerkers ook. Dat blijkt uit diverse enquêtes. Als particuliere onderwijsinstelling kan Hogeschool Tio meer investeren in de onderwijskwaliteit. We bieden studenten daardoor iets dat overheidsinstellingen niet kunnen bieden: kleine klassen, veel les en persoonlijke aandacht voor elke student. De docenten komen uit de praktijk, waardoor ze als geen ander weten welke kennis en vaardigheden van belang zijn voor jouw toekomst.

Ik ben al ruim 25 jaar met veel plezier verbonden aan Tio. Samen met mijn 400 collega’s ben ik continu bezig Tio verder te ontwikkelen als beste hogeschool van Nederland. Zo blijft Tio een goede investering in je toekomst. Ik spreek je graag op een van onze open dagen!

Met vriendelijke groeten,

ir. Mark Duthler,
Directeur