1. Home
  2. Over Tio

Over Tio

Eén ding is zeker: kies je voor Tio, dan kies je voor toponderwijs aan de beste hogeschool van Nederland.

Wij zijn Tio Business School. De plek waar jouw weg naar succes begint. Bij ons krijg je de ruimte om de beste versie van jezelf te worden. Zodat je verder komt, in je carrière en in het leven. Zodat je de hele wereld aankunt en ontdekt wat succes voor jou betekent. Bij Tio Business School ontwikkel je je talenten, leer je door te doen en ben je verzekerd van persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.

Persoonlijk omdat alle vestigingen van Tio klein zijn, net als de klassen. Omdat iedereen je bij naam kent, omdat je een extra uitdagend studieprogramma op maat kunt volgen en omdat je begeleiding krijgt van je eigen studiecoach.

Bij Tio sta jij centraal. Onze vestigingen zijn klein, net als de klassen (gemiddeld 10 studenten). Daardoor krijg jij echte aandacht van je docenten en kent iedereen elkaars naam. En dankzij de persoonlijke begeleiding van een eigen studiecoach kan het onderwijs afgestemd worden op jouw specifieke leerbehoeften. Maatwerk dus!

Excellent omdat we al ruim vijftig jaar marktleider zijn op het gebied van particuliere hbo-, mbo-, Ad- en MBA-opleidingen binnen de sectoren business, hospitality en marketing. Al 12 jaar staat Tio op #1 in onafhankelijke onderzoeken. Omdat je hier versneld je diploma’s kunt halen en het beste uit jezelf haalt tussen gemotiveerde medestudenten.

Ondernemend omdat onze topdocenten de praktijk de klas in brengen – ze geven les én werken daarnaast nog, omdat we veel projecten en praktijkgerichte opdrachten organiseren en omdat we een sterk internationaal netwerk hebben opgebouwd waarmee we direct in contact staan met het werkveld.

Jouw weg naar succes? Dat is Tio Business School. Toponderwijs aan de beste hogeschool van Nederland.

10
gemiddeld aantal studenten per klas
8,1
Gemiddeld NSE-cijfer voor de Tio-opleidingen
2000+
Studenten die een studie bij Tio volgen

Wat biedt Tio jou?

Kiezen voor Tio is kiezen voor succes. Investeer in jezelf, je carrière en in jouw toekomst. Bij ons krijg jij de ruimte om je talenten te ontwikkelen. Studeren aan de beste hogeschool van Nederland is:  

Persoonlijk

Persoonlijke aandacht
Dankzij Tio’s kleinschalige opzet is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Iedereen kent je bij naam en motiveert elkaar.
Kleinschalige vestigingen en kleine klassen
Tio heeft zes kleinschalige vestigingen in Nederland. Gemiddeld zitten er 10 studenten in een klas, waardoor een hechte band ontstaat tussen zowel studenten als docenten. Dankzij de kleine klassen is er meer aandacht voor jou als persoon.
Eigen studiecoach
Je hele studie lang krijg je optimale persoonlijke begeleiding.
Hechte community
Samen met je medestudenten beleef je de beste studententijd. Naast hard werken, moet je als student ook hard kunnen genieten. Er is alle ruimte voor fun! Bijvoorbeeld door de toffe activiteiten en feestjes van Tio’s eigen studentenvereniging: Cognatio.

Excellent

Hoogste beoordelingen
Tio staat al 12 jaar op #1 in onafhankelijke onderzoeken. Zoals de NSE, Keuzegids en JOB-monitor.
Versneld studeren
Bij Tio kun je versneld je diploma behalen: mbo in 1 of 2 jaar, hbo in 2 of 3 jaar en een MBA in slechts 1 jaar.
Maximaal resultaat
Haal het meeste uit je studie! Je kan binnen Tio makkelijk doorstromen naar een volgend opleidingsniveau. Studeer door en doe een hbo-bachelor in 2 jaar, een MBA in 1 jaar of ga sneller aan het werk met meer kans op een goede baan.
Maatwerk
Dankzij onze kleinschaligheid en intensieve begeleiding biedt Tio ambitieuze studenten een programma op maat. Combineer je studie met topsport, muziek of eigen bedrijf.

Ondernemend

Topdocenten uit de praktijk
Jouw docenten zijn hoogopgeleid en komen rechtstreeks uit het werkveld. Ze hebben veel ervaring in hun vakgebied. De meeste van hen werken, naast het lesgeven, ook nog steeds in het bedrijfsleven. Zo doe jij actuele praktijkkennis op én kun je gebruikmaken van hun uitgebreide netwerk voor je stage of je eerste baan.
Leren door doen
Denk aan praktijkgerichte projecten, stages, bedrijfsbezoeken, businesscases en masterclasses.
Tio’s unieke onderwijs is gebaseerd op het samenbrengen van theorie en praktijk. Want door te leren én te doen, leer je pas echt. Zo bereiden wij jou voor op jouw toekomst in het werkveld.
Internationale mogelijkheden
Doe contacten op en bereid je voor op
een internationale carrière. Tio biedt veel internationale mogelijkheden. Met ons uitgebreide internationale netwerk is het makkelijker om stages en partnerscholen in het buitenland te vinden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen een opleiding in het Engels te volgen, samen met buitenlandse studenten.
Uitstekende baan- en ondernemerskansen
Tio staat midden in het bedrijfsleven en werkt samen met de beste werkgevers.

Landelijk georganiseerd en toch lokaal

Tio Business School heeft zes vestigingen in Nederland en een hoofdkantoor in Utrecht.

De zes vestigingen van Tio liggen allemaal op centrale locaties. Welke stad je ook kiest, je loopt in maximaal tien minuten van het treinstation naar de Tio-vestiging.

Vestigingen

Kaart van Nederland met Tio vestigingenTio GroningenTio HengeloTio AmsterdamTio UtrechtTio RotterdamTio Eindhoven

Vakgebieden