1. Home
  2. Voor bedrijven

Voor bedrijven 

Beste kleine hogeschool

Tio voor bedrijven

Maak kennis met het unieke Tio-concept, Tio’s studenten en topopleidingen
Welkom bij Tio, een hogeschool waar studenten zich snel thuis voelen. Het unieke Tio-concept staat voor persoonlijk, excellent & ondernemend onderwijs. Er hangt een fijne sfeer en studenten kunnen versneld studeren. Studenten kiezen graag voor het kleinschalige, persoonlijke en professionele onderwijs van Tio. 

Inmiddels betreden jaarlijks 600 afgestudeerde Tio-studenten de arbeidsmarkt in de hotel-, event-, toerisme- en businessbranche. Daarmee is Tio in Nederland de een van de grootste ‘leverancier’ van nieuw personeel voor de hotel-, event-, toerisme en business branche. Goede relaties met (internationale) bedrijven zijn voor Tio dan ook essentieel. 

Ontdek meer

Bedrijven aan het woord

Mary van Overeem | Online marketeer & stagebegeleider Vitaminstore
“We zorgen dat stagiairs bij ons veel leren. Ze krijgen te maken met de hele klantreis en ondertussen krijgen ze opdrachten, zodat ze zelf leren denken. Ze doen onderzoek en helpen met content."
Mary van Overeem | Online marketeer & stagebegeleider Vitaminstore

Kwaliteit

Kiezen voor Tio betekent kiezen voor kwaliteit. Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al jaren een uitstekende naam als erkend onderwijsinstituut. Alle hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn door de Keuzegids Hbo en Keuzegids Mbo uitgeroepen tot beste in hun vakgebied. Als marktleider op het gebied van particuliere hbo- en mbo-opleidingen blijft Tio zich innoveren. 

Als u kiest voor onze gemotiveerde hbo- en mbo-studenten kiest u voor kwaliteit. Een Tio-student gaat voor kwaliteit, tijdens zijn opleiding, stage, afstuderen en in zijn toekomstige baan. Tio-studenten zijn vanwege hun gevoel voor dienstverlening, uitstekende communicatieve vaardigheden en hands-on mentaliteit van harte welkom in vele branches.

Ontdek meer

Over Hogeschool Tio

Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?

Wat kan Tio voor u betekenen?

Hogeschool Tio gaat graag de samenwerking met u aan. Dit kan zijn op het gebied van projecten, stages of afstuderen. Daarnaast werkt Tio nauw samen met het bedrijfsleven bij het organiseren van bijvoorbeeld gastcolleges en bedrijfsbezoeken. Heeft u interesse in het geven van een gastcollege, of gunt u onze studenten een kijkje in de keuken van uw bedrijf? Vul dan dit formulier in en een studiecoach zal contact met u opnemen:

Onderstaand zijn alle samenwerkingsvormen weergegeven met de eventueel daaraan verbonden kosten.

Projecten

Tio zoekt graag de samenwerking met bedrijven op het gebied van projecten om het onderwijs zo nóg meer aan te laten sluiten op de realiteit. Dit geldt voor de projecten van alle opleidingen. De afgelopen jaren zijn er projecten geweest met o.a. Eventbranche.nl, Greetz, Ingram en de ANVR.  

Interesse?

Mocht u interesse hebben om zelf deel te nemen aan een project, neemt u dan contact op met Tio via onderstaand formulier:

Stages

Tio-studenten lopen jaarlijks stage. Deze stages zijn erop gericht om het geleerde in praktijk te brengen. De stages vinden veelal plaats in de maanden mei tot en met augustus, en duren minimaal 13 weken. Afhankelijk van het door de student gekozen studietraject, kunnen stages ook plaatsvinden vanaf september, of vanaf januari. Daarnaast hebben hbo-studenten nog extra stagemogelijkheden als invulling van de vrije keuzeruimte (de zogenaamde minor) in hun opleiding.

Type
samenwerking

Jaargang
studie

Invulling

Duur

Stagevergoeding aan student

Stage mbo

Alle

Operationeel

13 weken

€ 62,00 bruto per week

Stage hbo

Jaar 1

Operationeel

13 weken

€ 62,00 bruto per week

Stage hbo1

Jaar 2

(assistent) Management

13 weken

€ 62,00 bruto per week

Stage hbo1

Jaar 3

Vrije invulling i.h.k.v. minor

13 tot 20 weken

€ 62,00 bruto per week

  1. Een hbo-student kan een combinatie maken van deze onderdelen, waardoor de student voor een langere periode beschikbaar is voor het bedrijf.

Interesse?

Heeft u interesse in een samenwerking in de vorm van een stage? Neemt u dan contact op met Tio via onderstaand formulier:

Afstuderen

Elke hbo-opleiding wordt afgerond met een afstudeeropdracht. Studenten voeren een praktijkgericht onderzoek uit bij een bedrijf dat resulteert in een concreet beroepsproduct, zoals een plan, ontwerp of advies. De afstudeeropdracht duurt 20 weken, waarin de student fulltime, zelfstandig aan het onderzoek werkt. Tevens kan de student werkzaamheden verrichten, die in het verlengde van het onderzoek liggen. Als bedrijf ondersteunt u de student en het onderzoek middels het leveren van input op verschillende gebieden, zoals contacten, data en overige informatie.

Type samenwerking

Jaargang studie

Invulling

Duur

Stagevergoeding aan student

Afstudeeropdracht1

Jaar 3 of 4

Onderzoek

20 weken

€ 62,00 bruto per week

  1. Een hbo-student kan een combinatie maken van deze onderdelen, waardoor de student voor een langere periode beschikbaar is voor het bedrijf.

Interesse?

Heeft u interesse in een samenwerking in de vorm van een afstuderen? Neemt u dan contact op met Tio via onderstaand formulier: