1. Home
  2. Nieuws
  3. NSE 2021: Studenten zeer tevreden over Tio

NSE 2021: Studenten zeer tevreden over Tio

Tio behaalt opnieuw hoge scores in Nationale Studenten Enquête

Ieder jaar krijgen hbo- en wo-studenten in Nederland een uitnodiging om de Nationale Studenten Enquête (NSE) in te vullen. De resultaten van het onderzoek van 2021 zijn bekend. En wij zijn ontzettend trots, want ook dit jaar scoren onze hbo-opleidingen op de verschillende vestigingen uitstekend. Het persoonlijke onderwijs, de aansluiting op de beroepspraktijk, de docenten uit de praktijk en de goede sfeer vallen op in de resultaten.

NSE belangrijke graadmeter

De NSE is voor Hogeschool Tio een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van het onderwijs op de verschillende vestigingen. Onze studenten beoordelen hun opleiding in het algemeen goed tot zeer goed, met een gemiddelde waardering van een 4 op een vijfpuntsschaal.

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs

De opleidingen van Tio zijn kleinschalig: studenten krijgen les in kleine klassen van gemiddeld slechts twaalf studenten. Docenten kennen studenten bij naam, en er is veel persoonlijk contact. Dat geeft het onderwijs van Tio een persoonlijk karakter, wat studenten zeer positief beoordelen: ze geven de studiebegeleiding gemiddeld 4 punten.

Les van docenten uit de praktijk

De docenten van Tio, met ruime praktijkervaring in hun vakgebied, bereiden studenten goed voor op de beroepspraktijk. Dat blijkt ook uit de scores van de NSE: de studenten beoordelen de kennis van docenten van de beroepspraktijk met 4,5 punten, de inhoudelijke deskundigheid van de docenten wordt beoordeeld met 4,3 punten en de docenten zijn goed bereikbaar voor vragen: 4,2 punten. Doordat de docenten met één been in de praktijk staan, dragen zij ook actuele kennis over aan de studenten. Voor de aansluiting van de inhoud van de opleiding op actuele ontwikkelingen geven studenten dan ook 4,2 punten.

Fijne sfeer

Tot slot springt de fijne sfeer op Tio eruit in de resultaten. Hoewel de lessen tijdelijk online gegeven moesten worden door de coronamaatregelen, scoren de meeste opleidingen en vestigingen tussen de 4 en 4,6 punten. De Commerciële Economie en Ondernemerschapstudenten van Tio Hengelo beoordelen de sfeer op hun opleiding met maar liefst 4,9 punten! Gelukkig voor de studenten kunnen ze vanaf september hoogstwaarschijnlijk weer fysiek onderwijs op de vestigingen volgen.

Tio blijft continu verbeteren

Bij Tio doen we er alles aan om onze studenten tevreden te houden. Wij waarderen hun enthousiasme en de eerlijkheid, en willen hen dan ook hartelijk danken voor hun deelname aan dit onderzoek. 

Resultaten op themascores

Resultaten Nationale Studenten Enquete voor Hogeschool Tio


De NSE wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Studiekeuze123. Ben jij benieuwd naar de volledige resultaten? Het onderzoek is voor iedereen vrij in te zien, via het NSE Dashboard.