1. Home
  2. Nieuws
  3. Jan Smeets heeft spijt van boeken Justin Bieber op Pinkpop

Jan Smeets heeft spijt van boeken Justin Bieber

College Tour met Twan Huys en Jan Smeets

Anno 2018 is Pinkpop het oudste nog bestaande openluchtfestival ter wereld, dat jaarlijks zo’n 100.000 unieke bezoekers trekt. Aan zo’n 650 Tio-studenten de eer om, samen met presentator Twan Huys, eigenaar en oprichter van Pinkpop Jan Smeets het hemd van het lijf te vragen.

Nuchter vertelt Pinkpopdirecteur Jan Smeets over hoe hij zichzelf na al die jaren nog blijft uitdagen, over begrotingen van 18 miljoen, over toenemende concurrentie én over waarom hij Justin Bieber voortaan niet meer zal uitnodigen. “Pinkpop gaat door zo lang ik leef. Ik was, ik ben en ik blijf de baas.”

Justin Bieber

Pinkpopdirecteur Jan Smeets kreeg veel kritiek op zijn keuze om Justin Bieber te boeken voor  Pinkpop. En hij heeft er spijt van, gaf hij woensdag toe tijdens de College Tour met Twan Huys op het Career Event van Hogeschool Tio.

De Pinkpopdirecteur vertelde over het succes van Pinkpop en beantwoordde diverse vragen van studenten. Op de vraag of hij Justin Bieber nogmaals zou boeken, was zijn antwoord duidelijk: “Ik zou hem niet meer uitnodigen, nee.” Dat komt mede doordat Bieber op het festivalpodium zei: “Ik heb geen flauw idee waar ik ben. Is dit een festival? Oh, dat wist ik niet, ze vertelden me gewoon dat ik moest komen opdagen.” Bieber komt dus niet meer, maar welke grote namen er op de vijftigste editie van Pinkpop volgend jaar wel verschijnen, blijft nog even een verrassing.