1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio motiveert en biedt persoonlijke benadering

Tio motiveert en biedt persoonlijke benadering

Soms blijkt Tio binnen een gezin zo goed te bevallen, dat er broers en zussen bij elkaar op school komen te zitten. Zoals bij deze familie. We vroegen de moeder van Gijs, Bart en Anne hoe zij Tio als moeder ervaart.

Drie kinderen op Tio maar liefst. Hoe ervaart u Tio?

Moeder aan het woord: "Tio is een school die streeft naar het behalen van het diploma op een manier die stimuleert en helpend is. Met enige druk, zonder te forceren. Zo heb ik het als moeder ervaren."

Wat valt u verder op?

"De persoonlijke benadering en begeleiding, het contact met de ouders, de kleine klassen. Tio kent een normale, eigentijdse benadering, met vrijheid tot op zekere hoogte."

Hoe doet uw zoon Gijs het?

"Wij hebben samen met Gijs besloten dat hij mbo zou doen op Tio, toen hij halverwege havo 5 strandde, vanwege minder prettige omstandigheden thuis. Het is dus een bewuste keuze geweest en we zijn nog steeds blij met deze beslissing.
Naar mijn idee gaat het goed met Gijs op school. Hij haalt mooie cijfers en gaat na jaren weer eens met plezier naar school. Hij wordt hier serieus genomen en voelt zich geen nummer. Dankzij de kleine klassen is er veel persoonlijke begeleiding."

Wat adviseert u twijfelende ouders?

"De opleiding kost veel geld, maar indien men het kan betalen is het zeker de moeite waard. Ik zie het als een investering in mijn kind. Bij twijfel adviseer ik een professionele beroepskeuzetest te laten doen. Bij mijn kinderen kwam onder meer deze opleiding naar voren. Wij hebben geen spijt gehad van onze keuze."

Hoe deden Bart en Anna, uw andere kinderen, het op Tio?

"Bart maakte na een paar maanden Eurocollege de overstap naar Tio. Daar ben ik als moeder heel blij om, Tio gaf hem net iets meer tijd en lucht om zijn opleiding te voltooien. Bart kwam bij zijn jongere zus in de klas en zij hebben binnen ruim drie jaar beiden hun hbo-diploma gehaald, Anne was net iets beter dan Bart, maar samen hebben ze het gered. Ook zij hadden het naar hun zin op Tio."

Hoe gaat het nu met ze?

"Na een moeilijke periode van ziektes en tegenslagen binnen de familie, runnen zij nu samen het door mij gestarte restaurant de Soete Suikerbol. Dit doen ze erg goed, ze hebben mij volledig de touwtjes uit handen genomen. Ik ben een trotse moeder!"