1. Home
  2. Nieuws
  3. Afstuderen bij Shell

Afstuderen bij Shell

Afstuderen bij een grote wereldspeler is natuurlijk een hele grote uitdaging! Robin Dillewaard studeert af bij Shell. Er wordt heel wat van haar verwacht. “Je moet zelfstandig kunnen handelen en dingen zelf kunnen ondernemen.”

Robin: “Shell is een groot bedrijf met een grote naam en daarom is het voor mij een enorme uitdaging om hier af te studeren. Ze verwachten hier dat je erg individueel te werk gaat en hiervoor heb je veel discipline nodig.” De begeleiding tijdens haar afstuderen verloopt erg goed. “Ik heb elke week een bespreking met mijn coach en ik heb een heel inwerkprogramma gekregen toen ik aan mijn afstuderen begon.”

Zelfstandig

Robin krijgt tijdens haar afstuderen veel verantwoordelijkheden. “Ik ben bijvoorbeeld ‘baas’ over mijn eigen onderzoek. Ik heb hieraan zelf invulling mogen geven. Robin onderzoekt hoe Shell gastvrijheid kan inzetten voor hun consumenten, om zich te kunnen onderscheiden in de petrolsector. Robin: “Ik heb enquêtes afgenomen op benzinestations onder consumenten. Hierbij heb ik de samenwerking opgezocht met de retailers van de benzinestations.” Maar ook wanneer Robin met ideeën komt, wordt dit serieus genomen. Robin: “Ik heb het idee gevat om enquêtes te houden onder de medewerkers van de benzinestations. Nadat ik van meerdere mensen binnen Shell toestemming heb gekregen heb ik mijn idee mogen uitvoeren. Nadat ik de enquête had opgesteld en heb ik deze doorgestuurd naar 243 stations.” Naast dit onderzoek ontfermt Robin zich ook nog over een afvalproject. Haar afstudeeropdracht is dus ontzettend veelzijdig!

Van alle markten thuis

De werktijden bij Shell zijn flexibel. Robin: “Je mag hier je eigen uren invullen, zolang je je werk maar af hebt. Daarnaast kun je er voor kiezen om op kantoor te werken of om thuis te werken.” Toen Robin nog met net met haar afstuderen begon, heeft ze al meteen veel over het bedrijf geleerd. “Tijdens mijn inwerkperiode heb ik verschillende trainingen en cursussen gevolgd. Ik heb bijvoorbeeld een gast-contact training gevolgd. Dit is een training die benzinestationmedewerkers ook volgen. Maar ook heb ik bijvoorbeeld een dag meegelopen met bedrijven waar Shell mee samenwerkt, zoals bijvoorbeeld 2TheLOO (toilet concept van Shell) en Bakerstreet (Deli2Go de vers bakkerij van Shell).” Robin heeft hier meegelopen om te kijken hoe ze bijvoorbeeld de kwaliteit waarborgen op stations. “Door zelf mee te draaien krijg je er meteen een feeling mee en weet je hoe alles er precies aan toe gaat op een station.”

WK in Brazilië

Robin heeft al heel wat plannen voor de toekomst. “Ik wil nu eerst iets langer dan een half jaar gaan werken en vervolgens wil ik begin 2014 graag naar Zuid-Amerika. Ik heb al eerder een half jaar in Argentinië gewoond en ik wil daar graag terug om mijn vrienden op te zoeken. Daarnaast wil ik ook graag naar Brazilië om te kijken of ik hier tijdens het WK voetbal werkzaamheden kan verrichten.” Mocht het met al deze plannen niks worden, dan heeft Robin nog iets anders achter de hand. “Tijdens een dag meedraaien op een station vertelde de eigenaar mij dat ik bij dit Shell station later altijd mocht aankloppen voor een baan, haha.”

Volg Robin op LinkedIn.

Lees meer over: afstuderen, business