1. Home
  2. Nieuws
  3. Evenementmanagement stage bij Dance Valley

Evenementmanagement stage bij Dance Valley

Nicole Wooldrik studeert Hotel- en Eventmanagement aan Tio Hengelo en loopt stage bij eventorganisator UDC. Nicole: “Ik ben met name verantwoordelijk voor de productieplanning tijdens evenementen zoals Dance Valley, Dutch Valley en Beatloverz.”

Nicole: “UDC is de organisator van de meest vooraanstaande festivals in Nederland. Dance Valley bijvoorbeeld is een van de oudste festivals van Nederland en heeft dit jaar haar twintigste verjaardag gevierd met in totaal 40.000 bezoekers. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van het festival. Daarnaast organiseert UDC Dutch Valley, Ground Zero, Beatloverz en Go Après Ski.”

Eventmanagement van A tot Z

Nicole werkt op de afdeling productie. Nicole: “Wij zorgen ervoor dat een festival of feest er fysiek komt te staan. Alles wat je tijdens een festival ziet, van tenten en podia tot bars wordt door ons geregeld en wij zorgen ervoor dat het opgebouwd wordt. Ik ben met name verantwoordelijk voor de productieplanning, oftewel: ik zorg ervoor dat er zoveel mogelijk in zo kort mogelijke tijd gebouwd wordt. Ik onderhoud contacten met leveranciers, maak afspraken over de planning, ben troubleshooter tijdens de op- en afbouw van het evenement en als iemand iets nodig heeft, regel ik dat.”

Voorbereidingen voor Dance Valley

Nicole maakt van dichtbij mee hoeveel tijd en werk het kost om een productie als Dance Valley neer te zetten. Nicole: “We zijn het hele jaar bezig om artiesten, marketing en productie te regelen. De festivalwereld is vrij hectisch met veel piekmomenten. Soms moet ineens alles tegelijk gebeuren, stress! Gelukkig heb ik erg leuke collega’s die altijd bereid zijn om te helpen. Het is super gaaf om onderdeel te mogen zijn van dit team en uiteindelijk te kunnen zeggen: Dance Valley was een groot succes en daar heb ik aan bijgedragen.”

Veelzijdige opleiding en snel je diploma’s

Aan het vak communicatie heeft Nicole veel gehad. Nicole: “Zonder communicatie ben je nergens. Duidelijke afspraken maken en zorgen dat je deze allemaal op papier krijgt, dat soort dingen. Daarnaast is eventmanagement ook een handig vak, hoewel ik denk dat ik daar tijdens mijn stage het meest over heb geleerd. Ik heb Tio gekozen omdat het een veelzijdige opleiding is. Ondanks dat het Hotel- en Eventmanagement heet kun je zoveel meer met deze opleiding. Daarnaast heb ik in 5,5 jaar zowel mijn mbo4- als mijn hbo-diploma kunnen halen.”

Volg Nicole op LinkedIn.

Lees meer over: stage