1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventstage bij ID&T

Eventstage bij ID&T

Sander de Miranda, student Hotel- en Eventmanagement, loopt stage bij ID&T en keek achter de schermen mee bij Defqon en Sensation. Daar helpt hij bij het opzetten van de decors en werkt mee aan de logistiek. “Ik kan mezelf helemaal vinden in dit werk.” 

ID&T organiseert 20 evenementen in 21 landen. Dat brengt veel logistiek met zich mee.” Sander de Miranda loopt stage bij ID&T, één van Nederlands bekendste eventbureaus. ”Vanuit de loods worden alle decors vervoerd naar de locatie van het evenement in binnen- en buitenland. Ik heb bijvoorbeeld geholpen bij een groot transport. Er was extra materiaal nodig en ik kreeg de opdracht dit te regelen. Zo van: “Dit hebben we nodig, dat zijn onze leveranciers, dan en dan hebben we het nodig, regel het maar.”

Creatief & technisch

Ieder jaar bedenkt de creatieve tak van het bedrijf de decors voor de evenementen. Sander: “Daarna wordt er een technische tekening gemaakt en dan ga ik, samen met een aantal collega’s, aan de slag om ze op te zetten. Dit is altijd een uitdaging, want er klopt altijd wel iets net niet helemaal. Ik ben hier echt in het diepe gegooid. In het begin was dat even wennen, maar uiteindelijk was het alleen maar leuk.”

Achter de schermen

Sander werkte aan de decors van onder meer Sensation en Defqon. Tijdens de evenementen zelf is hij vrij en loopt hij backstage mee met de organisatie. “Als je zelf een festival bezoekt, dan zie je niet welke problemen er achter de schermen spelen. Als je weet hoe een evenement is ontstaan, dan kun je die link wél leggen. Dat is erg leuk.”

Eigen eventbureau

Sander: “Ik heb heel veel geleerd tijdens deze stage. De vaktermen die we bij Tio leren vallen nu in het plaatje. Het zien van de organisatie en meemaken hoe het in zijn werk gaat, daar leer je veel van. Het zijn lange dagen en het is hard werken, maar ik zie hoe leuk het is. Ik kan mezelf helemaal vinden in dit werk. Mijn capaciteiten en ambities liggen op het organisatorische vlak, ik wil na mijn studie een eigen eventbureau beginnen. Dat is ook de reden waarom ik voor Tio heb gekozen.”

Volg Sander op Linkedin

Lees meer over: eventmanagement, stage