1. Home
  2. Nieuws
  3. Eventmanager Olympische Spelen

Eventmanager Olympische Spelen

Eventmanager bij het grootste sportevenement ter wereld: oud-student Ederik Tiessen geniet van zijn uitdagende baan bij ATP Event Experts. Hij stelt incentive reizen voor corporate klanten naar Londen – waar de Olympische Spelen van 2012 worden gehouden – samen en organiseert evenementen rond de Olympische Spelen. En natuurlijk zit hij straks op de eerste rij bij de wedstrijden. “Het is leuk om betrokken te zijn bij zo’n complex evenement.”

Ederik: “Ik was bij mijn vorige baan als eventmanager een beetje uitgeleerd. Toen ik zag dat ATP op eventvlak een projectmanager Olympische Spelen zocht, gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Ik ben sportief en kijk graag naar alle grote sporttoernooien op televisie. Ik heb daarom direct gesolliciteerd en ben aangenomen.”

Eventmanagement & sport

ATP is official ticketing supplier vanuit het NOC*NSF om entreekaarten voor de Olympische Spelen te verkopen. Ederik: “Ik stel incentive reizen naar Londen en de Olympische Spelen voor corporate klanten samen. Veel bedrijven hebben hun eigen event/sponsoring afdeling en zijn met hun bedrijf gelieerd aan de Spelen, een sport of een Nederlandse sporter. Ze nemen hun relaties daarom graag mee naar de Spelen. Naast vervoer en hotel organiseer ik evenementen in Londen omtrent de Olympische Spelen. Samen met de klant stel ik een dagprogramma op waarin bijvoorbeeld een bezoek aan een bekende butleracademie is inbegrepen.”

Complex evenement

“Er is geen complexer event te bedenken dan de Spelen, mede omdat het evenement steeds ergens anders op de wereld plaatsvindt. Een stad is niet zomaar gewend om zo’n groot project te organiseren. Er komen 8,3 miljoen mensen naar Londen voor de Spelen en tijdens het evenement is alles in de stad anders dan anders. Om daar bij betrokken te zijn, is het leukste onderdeel van mijn werk. Je moet op alles voorbereid zijn en constant vooruit denken. Tijdens de Spelen verplaatsen wij ons kantoor naar Londen en zijn we, samen met een groot aantal onsite projectmanagers, onze gasten vanuit een coördinatiecentrum van dienst. Zodra onze gasten aankomen met de boot, trein of het vliegtuig begint onze hospitality onsite.”

“Ik begin een local te worden”

De voorbereidingen voor een evenement als dit starten jaren van tevoren. Ook Ederik is al lange tijd bezig om de stad te leren kennen, hotels en restaurants te bezoeken en te bekijken welke evenementen hij kan organiseren voor zijn gasten. “Minimaal eens per maand reis ik af naar Londen. Ik bezoek het Olympic park, het Holland Heineken Huis en probeer alle manieren van vervoer uit, of het nu boot, trein, metro, bus of vliegtuig is. Ik struin alle luchthavens af – dat zijn er nogal wat – om de klant straks zo goed mogelijk te kunnen informeren. Ik begin bijna een local te worden. Om ervaring op te doen met grote sportevenementen ben ik met diverse andere sportteams van ATP meegereisd. Ik was bij de Champions League finale op Wembley en ben net terug van Wimbledon.”

Rusland en Rio

Het werk van Ederik houdt niet op na de Olympische Spelen van 2012. “Na deze Spelen gaan we naar Soichi in Rusland voor de winterspelen van 2014, de voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. De eerste pre-trips zijn begonnen en we zijn in gesprek met diverse hotels. De winterspelen mogen dan kleiner zijn dan de zomerspelen, maar Nederland is een fanatiek schaatsland dus daar richten we onze peilers op. En na 2014? Als ik er dan nog niet genoeg van heb, ga ik door naar Rio de Janeiro voor de zomerspelen van 2016.”

Volg Ederik op LinkedIn.

Lees meer over: alumni, eventmanagement, events, manager