1. Home
  2. Nieuws
  3. Welke start-up heeft de meeste potentie?

Welke start-up heeft de meeste potentie?

De minor Ondernemerschap: alleen voor innoverende en ondernemende studenten! Voor deze minor creëerden studenten een originele start-up, waarbij ze alle activiteiten die komen kijken bij het opzetten van een bedrijf zelf uitvoeren. Van onderzoek en ontwikkeling tot inkoop, productie, marketing en financiële administratie. Welke start-up heeft de meeste potentie? Daar komen we vandaag achter, tijdens de spannende finale.

Elf weken hard werken

De afgelopen elf weken hebben de studenten van de minor Ondernemerschap hard gewerkt om een eigen onderneming op te starten. “Het is een leuke minor waarin je wordt uitgedaagd om soms buiten je comfortzone te gaan. Superleuk dat we in de finale staan!” vertelt studente Jessica Hendriks. Niels van Dam vult aan: “Werken in een groep om iets te creëren dat uiteindelijk ook lukt geeft een fantastisch gevoel. En leuk dat er in deze aparte coronasituatie alsnog een finale wordt gehouden!”

Vernieuwende concepten

Dat de studenten hard hebben gewerkt, is te zien: studenten presenteren veel innovatieve ideeën; van poffertjes tot duurzame spenen:

Jury onder de indruk

Juryleden Marianne Nelisse (strategisch adviseur en coach) en Emile Langerak (Eigenaar Ondernemerschap Academy) waren onder de indruk van de presentaties: knap hoe alle finalisten deze opdracht hebben aangepakt en wat ze allemaal hebben geleerd! Maar er kan er maar een de winnaar zijn. Het winnende concept heeft zich in de praktijk al bewezen met ongeveer 400 verkochte items en marketingtechnisch zijn ze heel erg sterk: gefeliciteerd Bakery Babes!

Borrel op afstand

Studenten Célia Piers, Isabel Scholten, Julia Sintenie en Roos van Harten van het winnende team zijn enorm blij met deze overwinning en gaan het snel vieren tijdens een borrel op anderhalve meter afstand. Wat ze met het prijzengeld gaan doen? “Dat is nog niet zeker, misschien wel investeren in het verder uitbreiden van ons bedrijf!”

Lees meer over: ondernemend