1. Home
  2. Nieuws
  3. Ook gastcolleges vinden online plaats | Hogeschool Tio

Gastcolleges live vanuit je luie stoel

Onmogelijk om een gastcollege met een externe spreker te organiseren nu de scholen gesloten zijn? Nee hoor, niet op Hogeschool Tio. Met behulp van Skype for Business kon het gastcollege met Maarten van Seggelen, senior adviseur sponsoring van de provincie Gelderland, vanaf een externe locatie gewoon doorgaan. En het werkte super!

Virtueel gastcollege

“Voor het vak sport- en festivalmanagement had ik een gastcollege ingepland staan met een externe spreker. Dit heb ik laten doorgaan via Skype for Business”, vertelt Tio-docent Jeroen Mouw. Gastspreker Maarten van Seggelen presenteerde vanuit huis terwijl de studenten het college vanachter hun eigen computer, ook thuis, live konden volgen. “Via de chatfunctie konden de studenten, twaalf in totaal, meepraten en vragen stellen. Op deze manier kon iedereen er toch bij 'aanwezig' zijn.”

Complimenten van de studenten

Voor Jeroen was het nieuw om een gastcollege op deze manier te verzorgen. “Een goede testcase, het was goed te doen. Het werkt best heel plezierig. Ondanks het gebrek aan dynamiek van de studenten was ik zeer positief. De chat werkte ook prima. De studenten gaven allemaal complimenten over de techniek en het verhaal. Enig aandachtspuntje? De accu van de laptop liep wat harder leeg dan verwacht!”