1. Home
  2. Nieuws
  3. “Mijn gouden tip? Vind de draaiende stoel!”

“Mijn gouden tip? Vind de draaiende stoel!”

Twan Huys interviewt programmadirecteur RTL in College Tour op Hogeschool Tio

Zagen de meeste studenten College Tour de afgelopen week nog op televisie, gisteren konden ze in de Amsterdamse Tio-vestiging live volgen hoe presentator en interviewer Twan Huys de programmadirecteur van RTL Erland Galjaard het hemd van het lijf vroeg. En niet alleen dat – ze mochten ook hun eigen vragen aan Galjaard stellen. Het werd een boeiend en openhartig interview over televisie, Netflix en The Voice.

Onderaan dit artikel vind je meer foto's

College Tour bij Hogeschool Tio

Het concept van het Nederlandse televisieprogramma College Tour is simpel: een zaal vol studenten stelt samen met de presentator vragen aan een prominente gast. Op donderdag 13 april kwam bedenker en presentator van het programma Twan Huys voor een exclusieve College Tour naar Tio Amsterdam. Te gast was programmadirecteur van RTL Erland Galjaard – onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle formats als The Voice en Temptation Island – waar hij stevig aan de tand werd gevoeld door een bomvolle zaal vol nieuwsgierige Tio-studenten en Tio-alumni.

Over successen en gemiste kansen

Huys opende het interview met enkele kritische vragen waarna Galjaard vertelde over succesvolle RTL-programma’s, maar ook over teruglopende kijkcijfers en gemiste kansen. Vol belangstelling luisterde het publiek naar het ontstaan van The Voice; dat Galjaard aanvankelijk weinig in het concept zag totdat onder andere de draaiende stoelen werden bedacht. 
Studente Lieke Mommersteeg: “Heel interessant om te horen. Ik heb een goed beeld gekregen van hoe het nu gaat met televisie vergeleken met vroeger. En ook op de vraag die ik zelf stelde kreeg ik een duidelijk antwoord.” Met een glimlach: “Naderhand kreeg ik zelfs een compliment van Huys over mijn vraag!”

Galjaards gouden tip

Ook student Daniël van Graas was erg enthousiast over de avond. “Ik vond het interessant, heb er veel van opgestoken. Niet alleen over de hele televisiewereld, maar ook over Galjaard als persoon. Hij was erg openhartig, ik heb echt respect voor hem gekregen.” Lachend: “En ik heb natuurlijk antwoord op mijn vraag gekregen!”

Daniël stelde de slotvraag aan Galjaard: wat is de weg naar succes, wat is je gouden tip? Galjaard moest er even over nadenken, maar zei toen vervolgens: “Zorg dat je altijd nieuwe dingen blijft bedenken. Je moet kritisch zijn, maar blijf wel vernieuwend” Om er vervolgens met een knipoog, refererend naar The Voice, aan toe te voegen: “Zorg dat je de draaiende stoel vindt!”

Bekijk College Tour op Facebook

Op de Tio's facebookpagina was een deel van de College Tour live te volgen en ook terug te kijken. 

Foto's College Tour met Erland Galjaard

+25
Lees meer over: College Tour