1. Home
  2. Nieuws
  3. De leukste gratis events en festivals in 2019 op een rij

De leukste gratis events en festivals in 2019 op een rij

Geen budget voor festivals dit jaar? Geen probleem! Er zijn tegenwoordig steeds meer toffe events en festivals in Nederland die gratis zijn. Leuk voor de afwisseling én ook nog eens goed voor je portemonnee. We zetten er een aantal bekende én minder bekende voor je op een rijtje. Laat het festivalseizoen maar losbarsten!

Foodtruckfestivals

FoodtruckfestivalsHet hele jaar door, op verschillende locaties in Nederland
In 2019 worden er weer volop gratis foodtruckfestivals georganiseerd. Wat dacht je van TREK, Rollende Keukens, Lepeltje Lepeltje of Amsterdam Kookt? De bourgondische dorpjes boordevol muziek, theater en natuurlijk fijne foodtrucks om van te watertanden zijn allemaal gratis toegankelijk. Dat smaakt naar meer! Voor een handig overzicht met data klik je op de afbeelding. 

Dancetour

dancetour.nlVan april t/m augustus – in Arnhem, Breda, Doetinchem, Dordrecht, Goes, Lelystad, Tilburg
Misschien wel het bekendste gratis dance event van Nederland, met ieder jaar weer een line-up om je vingers bij af te likken. Dancetour staat voor bringing people together en dat gebeurt in 2019 door met zeven edities, voor iedereen gratis toegankelijk, door heel Nederland rond te toeren. Er is dus altijd wel een Dancetour bij jou in de buurt!

Bekijk de festivalkalender voor de zomermaanden

Tilburg Zingt

Tilburg zingt26 april – Tilburg
Houd je van karaoke? Dan mag je dit grootste meezingevenement van Nederland op Koningsnacht in Tilburg beslist niet missen! Wat je te wachten staat? Samen met een 135-koppig koor, een DJ én ruim 15.000 andere enthousiastelingen mag je heel de avond luidkeels meezingen met Hollandse hits. Gezelligheid gegarandeerd!

The life I live

The life I live festival logo 26 en 27 april – Den Haag
Het grootste gratis muziekfestival van Den Haag waarbij de Hofstad verandert in één groot poppodium. Een muzikaal avontuur met een breed palet aan stijlen; denk aan hiphop, rock, soul, funk, dance en nog veel meer. Ga op een muzikale ontdekkingsreis en laat je verrassen door de sfeer van dit bijzondere evenement! thelifeilive.nl 

Swan Market

Swan MarketHet hele jaar door, bijna wekelijks – op verschillende locaties in Nederland en België
Geen festival, maar wel een leuke creatieve lifestylemarkt waar startende ondernemers hun producten aan het publiek kunnen tonen. Denk aan betaalbare kunst, vintage interieurspulletjes en handgemaakte sieraden, en dat tegen een inspirerende achtergrond van sfeervolle livemuziek en fijne foodtrucks.

Circusstad Festival

Circusstad festival1 t/m 5 mei – binnenstad Rotterdam
Vijf dagen boordevol bijzondere voorstellingen en acts voor jong en oud in het hart van Rotterdam, dat is het festival in een notendop. Denk aan spectaculaire circusacts, creatieve theaters, bijzondere dansvoorstellingen en fijne livemuziek.

Bevrijdingsfestivals

Bevrijdingsfestival5 mei – in iedere provincie
5 Mei is een officiële feestdag, dus veel mensen zijn vrij op deze dag. En dankzij de gave line-up van de vele bevrijdingsfestivals die in iedere provincie worden georganiseerd, heb jij geen enkel excuus om thuis te blijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Fedde le Grand en Roxeanne Hazes in Utrecht, Dotan en Ronnie Flex in Groningen, en Chef’Special en Miss Montreal in Zwolle?! bevrijdingsfestivals.nl

Parkpop

Parkpop Den Haag30 juni – Den Haag
Met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers is Parkpop een van de grootste gratis muziekfestivals van Europa. Het gezellige event draait om de sfeer in het park, de gezelligheid, de mensen én natuurlijk de muziek. Met veel zorg wordt er ieder jaar een programma opgesteld van nationale en internationale acts. Met dit jaar o.a. BLØF en De Jeugd van Tegenwoordig. parkpop.nl 

metropolisfestival

Metropolis Festival

30 juni – Zuiderpark Rotterdam
Hét gratis festival om veelbelovende bands en talentvolle artiesten te ontdekken die op het punt van doorbreken staan. Neem een kijkje en laat je eens verrassen op dit inspirerende event!

Nijmeegse Vierdaagsefeesten

Nijmeegse Vierdaagsefeesten13 t/m 19 juli – Nijmegen
Een hele week lang genieten van zon, muziek, dans, theater, voorstellingen en lekker eten en drinken; dat zijn de Nijmeegse Vierdaagsefeesten! Op meer dan 40 locaties in de stad zorgen in totaal meer dan 3500 (!) artiesten voor een zomerse en feestelijke festivalsfeer.

Gaypride

Amsterdam gay pride27 juli t/m 4 augustus – Amsterdam
Een van de festivals die je absoluut niet mag missen. De hele binnenstad van Amsterdam wordt omgetoverd tot één groot gratis festival met als hoogtepunt de Canal Parade. Met honderduizenden bezoekers is dit evenement jaarlijks een van de drukst bezochte publieksevenementen van Nederland.

Appelpop

Appelpop13 en 14 september – Tiel
Voor veel mensen is dit gratis toegankelijke muziekfestival in het tweede weekend van september ieder jaar de afsluiter van het festivalseizoen. En het seizoen afsluiten doe je dit jaar groots, met o.a. Chef’Special, BLØF, Golden Earring en Jeangu Macrooy. Dat wil je niet missen!

Lees meer over: events