1. Home
  2. Nieuws
  3. Internationale uitwisseling in Krakow: een aanrader!

Internationale uitwisseling in Krakow: een aanrader!

28 graden, zon & festivals… Guess what?! Tio-student Menno Djie is in Polen! "Voor het zomersemester ben ik op internationale uitwisseling in Krakow. Voorheen had ik waarschijnlijk dezelfde verwachtingen als jij nu: koud, grauw, grijs en norse mensen, maar het is tijd om je verwachting bij te stellen!"

Over de stad

Wat was dan de reden voor mij om hierheen te gaan? Nou, precies die verwachting. Ik wilde het met mijn eigen ogen zien en houd ervan om op avontuur te gaan. Na vele reizen zijn er veel plekken die ik kan aanraden en Krakow is daar nu één van. Een stad die op de Unesco World Heritage List staat en één van de weinige steden die na WOII in Polen onaangetast bleef. De binnenstad staat vol met prachtige gebouwen en is dagelijks bezet door vele toeristen. Toen ik hier aankwam in januari heeft het misschien twee dagen gevroren maar sindsdien is de temperatuur flink omhoog gegaan. In mei was het hier inmiddels al 28 graden en de vooruitzichten voor de komende weken zijn alleen nog maar beter.

Wereldwijd netwerk

Het Pools is wat lastig te verstaan, maar daarvoor volg ik het vak Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie op mijn universiteit. Een gigantische universiteit met 23.000 studenten en meer dan 500 Erasmusstudenten. Ik had hier redelijk veel vrijheid in de keuze van mijn vakken, dus ik ben zelf de business-kant op gegaan ter uitbreiding van mijn Tio hbo-opleiding. In de klas zit je gemixt met allerlei nationaliteiten en ik heb enorm veel geleerd van het samenwerken met deze verschillende culturen. Daarnaast heb ik nu een wereldwijd netwerk waar ik later zeker profijt van ga hebben. Ik had nog wel een hertentamen vanuit Nederland open staan maar gelukkig was dat geen probleem door de goede communicatie tussen Tio en de universiteit.

Leuke events en trips

Maar wat is nu een studentenleven zonder leuke events? Speciaal voor Erasmusstudenten is door heel Europa het Erasmus Student Network (ESN) opgezet. Vanaf het moment van aankomst zorgt deze vereniging ervoor dat je je niet alleen kunt voelen en organiseert de vereniging diverse evenementen en reisjes. Zelf ben ik in de afgelopen drie maanden op zes verschillende plekken geweest waaronder Warschau, Praag en Budapest. Gdansk (Noord-Polen) en Belgrado staan nog op mijn lijstje. De feestjes hier in Krakow zijn ook geweldig, bijna allemaal onder de grond en geven iedere avond de mogelijkheid om een drankje te doen.

Krakow: een aanrader

Heb jij de kans om op uitwisseling te gaan? Dan kan ik Krakow 100% aanraden. Een unieke stad waarin je wereldwijd vrienden maakt, een leuke studie kunt volgen en genoeg keuze hebt om een feestje te vieren. And last but not least: goedkoop!

Volg Menno op LinkedIn.