1. Home
  2. Nieuws
  3. ‘Ik bouw bruggen tussen de programmeurs en de business’

‘Ik bouw bruggen tussen de programmeurs en de business’

Iris Tuhumena zit als IT’er in het onderwijskwaliteitsteam van Tio Business School helemaal op haar plek. De functioneel applicatiebeheerder begon in april 2023 bij Tio en heeft het ontzettend naar haar zin. Iris: “Hier vind ik een superfijne en uitdagende mix van het technische en het menselijke.” 

Iris studeerde informatiekunde aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging ze onder andere aan de slag als integratieconsultant bij een telecombedrijf. “Bij het telecombedrijf zat ik niet op mijn plek”, blikt Iris terug. “De focus lag daar op winst maken en minder op het welzijn van de medewerkers, hun talenten en hun wensen. Ik wilde graag werken bij een onderneming met een maatschappelijk doel, zoals een opleidingsinstituut.  

Direct enthousiast 

Iris kende Tio al van naam. “Dus toen ik de vacature tegenkwam voor functioneel applicatiebeheer, werd ik direct enthousiast”, glundert ze. “Dit was precies de combinatie van techniek en maatschappelijke betrokkenheid die ik zocht! Vanaf dag één voel ik me thuis bij Tio. Vaak is een IT-afdeling een aparte tak of een onzichtbare hoek van een bedrijf. Maar bij Tio vallen we onder verschillende business-takken, ik val bijvoorbeeld onder de afdeling Onderwijs en Kwaliteit. Deze afdeling is eindverantwoordelijk voor alles wat met Tio's opleidingen te maken heeft. Zo staan de IT’ers midden in de organisatie: ik bouw bruggen tussen de programmeurs en de business. Het is een enorm voordeel voor mij om met zo veel verschillende mensen in diverse functies op één afdeling te werken. Ik zie goed wat zij doen en wat hun vragen en behoeften zijn. Daar speel ik vervolgens op in.”  

Altijd gezellig 

“Bovendien is het altijd gezellig op onze afdeling”, vervolgt Iris. “We lachen heel wat af en de sfeer is goed. Dat merk je ook omdat veel mensen maar één dag per week thuis werken, ook al mogen we dat vaker. De vrijdagen zijn altijd een feest; dan halen we lunch bij de plaatselijke snackbar en drinken we aan het einde van de werkdag een borreltje met z’n allen. Thuiswerken op de vrijdag komt in mijn boekje bijna niet voor!” 

Problemen fixen 

Iris heeft een aantal applicaties in beheer, die onmisbaar zijn voor de studenten én docenten van Tio. “Denk bijvoorbeeld het student-informatiesysteem. Of aan Blackboard, voor cijferinvoer en digitaal lesmateriaal. Ook ondersteun ik een applicatie om de voortgang in te zien van stage-, afstudeer- en minorprocessen. Als studenten of docenten gebruiksproblemen melden, ga ik op onderzoek uit. Ik achterhaal het probleem en los het op. Daar haal ik ontzettend veel voldoening uit; iets dat niet werkt, weer fiksen.” 

Kansen pakken 

Binnen haar functie krijgt Iris de vrijheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan. “Binnenkort geef ik applicatietrainingen aan collega’s, omdat ik denk dat de hele organisatie daar wat aan heeft. Op dit moment inventariseer ik de vraag van mijn collega’s en zet ik een training op die daarbij past. Door dit soort nieuwe uitdagingen blijf ik mezelf ontwikkelen en is geen één werkdag hetzelfde. Sterker nog: iedere werkdag is superleuk!” 

Lees meer over: werken bij Tio